VASTUSEGA MÕISTATUS: Meeskonnata purjekas keset Bermuda kolmnurka tekitab kõhedust küll. Õnneks selgus, et 21. sajandi kummituslaev see siiski pole. Meeskond hülgas juhitamatuks muutunud laeva organiseeritult. Foto: Kaader Youtube’i videost
Inimesed
2. august 2013, 06:57

Bermuda kolmnurgast leiti inimtühi purjekas. Kuhu kadus meeskond? (13)

Suur oli Vene mereväelaste üllatus, kui nad märkasid, et keset Atlandi ookeani hulbib inimtühi purjekas. Meeskonnaliikmetest polnud merealusel kippu ega kõppu. Samas – ehk polnudki leid nii imelik: madrusteta alus leiti Bermuda kolmnurgast.

Mõnikord ka saatana kolmnurgaks kutsutav Bermuda kolmnurk on tuntud kui koht, kus lennukid ja veealused salapäraselt kaovad. Möödunud nädalal avastas Vene mereväe laev seal ühe üksiku valge purjeka, vahendab telekanal Zvezda. Videolõigus on näha, et aluse rooliratas on miskipärast küljest tulnud ja seega on purjekas juhitamatu.

Kuigi inimesi pardal polnud, leiti aluselt siiski Norra lipp ja ka Oslost pärit Gunnar Egil Myhre (65) paadijuhtimise luba.

Müsteerium lahenes

Jaht pukseeriti Kuuba pealinna Havanna sadamasse. Uudise ilmsikstulekul hakati eri foorumites arutama, kuhu võis meeskond haihtuda. Pakuti, et äkki olid süüdi isegi tulnukad, kes võtsid norrakad oma kosmoselaeva kaasa.

Midagi nii ebamaist selles loos siiski pole. Peagi selgus, et purjekalt leitud juhiloa omanik Gunnar Egil Myhre istub mugavalt oma koduses tugitoolis ja vaatab imestusega videot enda väidetavast kadumisest, vahendab portaal nrk.no. Selgus, et mitme kuu eest meeskond hülgas laeva just nimelt rooli purunemise tõttu.

Myhre polnud purjeka mahajätmise ajal pardalgi, ta oli aluse laenanud kahele sõbrale. Paraku rooliratas purunes ja seilamine polnud enam võimalik. Ka ilm oli tormine ja nõnda soovitas USA rannavalve neil võimalikult kiiresti purjekalt lahkuda. Õnneks juhtus mööda sõitma üks ristluslaev, mis võttis merehädalised peale. Purjekas aga jäi vette saatuse hooleks.

Myhre ütles Norra meediale, et on jahiomanik olnud 16 aastat ja talle on müstika, kuidas võis aluse rooliratas puruneda. Muide, Venemaa saatkond Oslos oli teadlik, et Myhre on elus ja terve, kuid Venemaa võimude teavitamisega jäädi hiljaks ja nii jõudiski tele-eetrisse esmalt lugu kadunud meeskonnast.

Bermuda kolmnurk on mereala Bermuda saare, Puerto Rico loodetipu ja Florida poolsaare lõunatipu vahel. Tegemist on ühe paigaga Maal, mida on sageli seostatud paranormaalsete nähtustega. Väidetavalt olla seal kadunud ohtralt laevu ja lennukeid. Põhjustena nähakse nii ufosid kui muid müstilisi jõude.

Moodsamad vandenõuteoreetikud kahtlustavad, et piirkonnas asub suur veealune sõjaväebaas, mistõttu kõik sinnakanti sattunud ja baasi asukoha avastanud laevnikud hävitatakse.

Laevade-lennukite kadumises süüdistatakse ka ajanihkeid – ajas rändamine võiks ju ometi võimalik olla!

Teadlased toovad Bermuda piirkonnas tavapärasest suurema hulga õnnetuste selgitamiseks maisemaid põhjusi. Näiteks ebastabiilse ilmastiku: kant on tuntud sagedaste äikesetormide ja vesipükste poolest.

Kõige tipuks: sageli ületatakse Florida ja Bahama vahelist merd ka viletsate alustega, millel ei ole päästevarustust.