Foto: Aldo Luud
Inimesed
1. august 2013, 06:52

Kellest võiksid saada uue näosaate staarid? (51)

Keda soovivad armastatud näitlejad ja lauljad näha saate "Su nägu kõlab tuttavalt" uuel hooajal?

Teele Viirale meeldiksid Sepp ja Avandi

"Keda ma näha tahaksin, hmm?" mõtleb lauljatar pikalt. Need, kes seal saates kõige ägedamad oleksid, olid juba eelmine aasta ära," tõdeb ta. Küll aga tahaks Teele näha Ott Seppa – oleks päris naljakas! "Ega Otti ja Märt Avandit koos saatesse ei paneks, sest läheks hulluks rebimiseks," arvab ta. "Samuti võiksid teleprojektist veel osa võtta Anne Veski ja Ivo Linna. Ise osaleksin muidugi! Miks mitte? Väga äge projekt on ju!" ütleb Teele rõõmsalt.

Tanel Padar: tean juba võimalikke osalejaid

Tanel Padar, kes jäi saate "Su nägu kõlab tuttavalt" esimesel hooajal teisele kohale, ütleb, et ta juba teab, kes tuleval hooajal ekraanile astuvad. "Ma tean variante, keda on kaalutud, ja eks näis! See on nagu ikka – kõigepealt mõeldakse, kes võiks osaleda, ja kas need inimesed pärast ise ka nõus on, tuleb hiljem välja."

Padar tunnistab, et ta pole võimalike uute osalejate peale mõelnud. " Kes tuleb, see tuleb üllatusena – nii on palju parem!"

Küsimuse peale, mida Padar uutele osalejatele soovitab, hakkab ta naerma ja hõiskab: "Rämedalt tuleb hullu panna! Nagu möödunud hooaeg näitas, mina läksin seda teed ja läks suhteliselt hästi!" Ta usub, et näosaade pole koht, kus kunsti teha. "Seda peaks ilmselt ütlema näitlejatele, kellel läheb meelest ära, et nad peavad parodeerima, mitte jäljendama."

Tema sõnul lauljad lihtsalt ei oska üks-ühele jäljendada ja arvavad, et kui artist, keda parodeerid, sulle endale ei meeldi, saab etteastet üle võlli keerata, ja see on eriti vinge.

Kõige raskemaks kogu ettevõtmise juures peab Padar pikki päevi, mis on alati tüütud. Saatepäeval ei sõltu mitte midagi osalejast. "Pead olema päev otsa valmis ja kui sulle öeldakse, et nüüd läks, pead olema kõige paremas vormis." Kuid ka pideva valmisolekuga harjub tema sõnul kiirelt.

Kõige lahedam hetk oli Padarile see, kui saated läbi sai: "Kui hommikul üles ärkasid ja vaatasid, et kogu valge voodipesu on Tina Turneriga koos." Kuigi ta pesi grimmi maha nii, nagu talle õpetati, higistas ta veel nädal aega trennis pruuni värvi välja.

Ivo Linna pakub osalejateks Hele Kõrvet ja Märt Avandit

Ivo Linna arvates peaksid telesaates osalema näitlejad, kes oskavad laulda. "Esimestena tulevad pähe Avandi ja Hele Kõrve," ütleb ta. "Oleksin pakkunud veel Evelin Võigemasti – ta oli eelmisel hooajal ülivõimas. Aga ma ei tea, kas ta teist korda tahaks seda mängu kaasa teha."

Nende seas, kes teenivad oma igapäevast leiba laulmisega, on Linna meelest palju andekaid. "Pakuksin Koit Toomet ja võib-olla ka Hendrik Sal-Sallerit. Ning naistest Anne Veski, sest tema on suurtel Venemaa lavadel igasuguseid konkursse läbi teinud, kus tuleb kehastuda eri inimesteks ja laulda eri laule."

Aga kui Linnale endale tehtaks pakkumine saates osaleda, kas ta võtaks selle vastu?

"Ei, mitte mingil juhul! Sada protsenti ei! Sellepärast, et ma ei ole hea imitaator. Seal peaks osalema palju tugevamate vokaalsete eeldustega inimesed, kes oskavad moonutada oma häält – ma jääks siiski kahe jalaga maa peale. Ja teiseks peaks olema näitlemisoskust, mis mul on suures plaanis null. Saates peaks osalema keegi, kellele on mõlemat antud."

Katrin Karisma tahaks saates näha Tiit Sukka ja Tõnu Kilgast

"Kas neid vanu osalejaid enam ei näe. jah?" küsib näitleja ja laulja Katrin Karism. Tema meelest sobiks näosaatesse head parodeerijad Tiit Sukk, Tõnu Kilgas, Anne Paluver ja Argo Aadli. "Lauljatena kindlasti Kaire Vilgats," lisab ta.

Ise Katrin saatesse ei läheks. "Mina olen see, kes ainult vaatab ja otsustab, kas mulle meeldib või ei meeldi. Aga see saade mulle igatahes väga meeldib."

Marju Länik tahaks näha Sal-Sallerit naist jäljendamas

Lauljanna arvab, et saatetiimil on kindlasti väga raske valikut teha, kuna produtsent peab seda ikkagi kindlate tingimuste järgi otsustama. "Päris põnev oleks näha, kui Hendrik Sal-Saller osaleks saates ning ta tehtaks naiseks. Ta võiks olla päris kena naine," naerab Länik. Lisaks sellele on Hendrik tema meelest sihvakas, sale, unikaalne ja väga intelligentne.

"Naistest oleks kindlasti huvitav vaadata Lennat ja Maarjat ning meeslauljatest oleksid vahvad Koit Toome ja Pearu Paulus, kelle positiivne olemus tuli eriti hästi esile saates "Tähed jääl". Ta on ka väga südamlik ja heatahtlik," lausub lauljatar. "Näitlejatest pakuksin Jan Uuspõldu. Rohkem mul praegu nimesid pähe ei tule, aga kindlasti on neid veel palju."

Kui Länikule endale pakutaks saates osalemist, võtaks ta kõigepealt mõtlemisaega. Kohe ei anna ta kindlat vastust põhjusel, et sellist ettepanekut pole talle lihtsalt tehtud.

Tanja Mihhailova: Ott Leplandil oleks jäljendamise peale annet

"Ma tean, et Otil on jäljendamise peale annet, sest kui me oleme kuskil kontserdil või koosviibimisel olnud, on ta paari asja järele teinud. See oli päris naljakas! Tema võiks proovida," arvab Tanja ning soovitab saates osalemise kogemust kõigile kolleegidele. "See on väga hea väljakutse!"

Tanja sooviks saates näha rohkem lauljaid, sest näitlejaid näeme niikuinii alati erisugustes osades: "Paljude puhul on kindlasti teada, et nad on head. Lauljatega on aga nii, et neid, kes muusikalides eriti ei osale, näed ainult iseendana." Näitlemisoskuse pärast keegi kartma ei pea. Tanja sõnul ei ütle selles saates keegi midagi halvasti.

Keeruline on tema arvates ka parodeerimiseks loositud lauljate laule ja karaktereid valida. "Sellest ju kõik algab!" teab Tanja, kelle jaoks on saate juures eriti nauditav see, kui esitamiseks valitakse mõne tuntud artisti vähetuntud lugu. Ka ta ise valis Pinki esitades Pinkile vähemtüüpilise loo ega kehastunud laval ringi hüppavaks rokitšikiks.

"Pärast seda, kui ma saates selle laulu tegin, siis päris paljud ütlesid mulle, et kui nad varem ei kuulanud Pinki, hakkasid nüüd ta loomingut jälgima." Samamoodi on Tanja sõnul huvitav, kui artistile tuleb loosiga laulja, kes on temast endast väga erinev.

Mart Sander loodab saates näha Tõnu Kilgast

"Sel hooajal saame loodetavasti näha nii suurepäraseid artiste, et minu kui ka kogu muusikapubliku soovid saavad ilmselt kuhjaga täidetud. Läbirääkimised käivad oma ala absoluutsete tippudega," avaldab Sander. "Kui esimesel hooajal oli artiste ära rääkida mõnevõrra raskem, siis nüüd on kõigile selge, et saade toimib suurepäraselt ning kõik osalejad lahkuvad sealt suurepäraste mälestustega ja veelgi populaarsematena."

Veelgi tähtsam on Sanderi meelest see, et osalejad saavad saatest palju uusi kogemusi ja mõni neist areneb kaheksa nädala jooksul lausa tormiliselt. "Saade on nagu näitlejameisterlikkuse kiirkursus," ütleb ta. "See, kuidas arenesid ja avanesid näiteks Karl-Erik Taukar, Tanja Mihhailova ja Getter Jaani, peaks olema eeskujuks ja piisavaks motivatsiooniks saates osaleda igale muusikule."

Samuti loodab Sander, et uuel hooajal saadakse peale noorte tegijate juurde ka vanemaid ässasid. "Nii oleks kontingent mitmekülgsem ja ka eakam televaataja näeks oma lemmikuid. Ma väga loodan, et osalema tuleb minu hea kolleeg Estonia teatrist, staažikas laulja ja näitleja Tõnu Kilgas, kes on lavaliselt tippvormis."

Saates osalema nõustunud inimeste puhul hindab Sander veel seda, et staarid suudavad oma kiire elu kõrvalt tantsutundideks, kostüümi- ja grimmiproovideks ning uue materjali õppimiseks aega leida. "Osalejad peavad valmis olema füüsiliseks ja vaimseks pingutuseks, pikkadeks proovipäevadeks ning nii hiilgavaks menuks kui ka võimalikuks läbipõrumiseks," räägib Sander. "Aga eelkõige peavad nad valmis olema väga lõbusaks ja arendavaks kaheksaks nädalaks!"

Anne Veski eelistaks saates näha Koit Toomet ja Uku Suvistet

"Neil on juba nii palju lavalist kogemust ja ma arvan, et nad suudavad erinevates rollides üles astuda. See oleks lihtsalt põnev!" räägib Anne Veski Koit Toomest ja Uku Suvistest. Veski sõnul ei saaks iga laulja saates hakkama ning osalejal peab kindlasti näitlejaannet olema.

Eelkõige on tema arvates oluline lauluoskus. "Sa pead valitsema oma häält nii palju, et sa suudad teda erinevates värvingutes välja näidata, sest vahel tuleb laulda nagu meeslauljad, vahel nagu ooperilauljad, vahel nagu estraadilauljad, siis nagu kantrilauljad. Sa pead neid stiile mingilgi määral tundma ning oskama neid ka järele teha," räägib Veski. Lisaks näitlemis- ja lauluoskusele läheb mõnikord tarvis veel tantsuoskust. "Näiteks nagu Mihhailova tantsis ära selle Pinki loo. See on ikka kõrgem pilotaaž!" kiidab Veski.

Ta leiab, et nii näitlejatel kui ka lauljatel on saates osaledes omad trumbid: "Tänapäeva noored näitlejad on kõik ju häälekoolitust saanud ja paljud neist on isegi plaate välja andnud, nagu Evelin Võigemast. Laulmine pole neile olnud sugugi võõras tegevus."

Uku Suviste: kui võimaldaks, võtaksin pakkumise vastu

"Üldiselt on selliste saadete puhul nii, et pead teadma oma ajakava ja vaatama, kuidas see sinna sobib," räägib Uku, kel on varem osalenud saates "Laulud tähtedega". "Kuigi võib tunduda, et jube vähe on seal teha, siis tegelikult on proovid iga nädal iga päev, et valmistuda järgmiseks saateks. See võtab päris palju aega," teab ta.

Samas jättis saade "Su nägu kõlab tuttavalt" lauljale Ukule hea mulje. Nii oleks osalemine selles tema meelest mõeldav. "See oleks hea väljakutse," leiab ta. Kõige huvitavamaks peab ta saate puhul ümberkehastumist, milles tal on värske kogemus muusikalist "Grease".

"Laulja jaoks on väga huvitav laulda mingit lugu ja kehastuda mingisse rolli hoopis teisena kui sellena, kes sa ise oled. See on alati põnev väljakutse! Arvestades kõiki põnevaid artiste, kelleks sul on võimalik kehastuda – kas oma praegusteks või kunagisteks lemmikuteks –, siis just see nüanss on selle saate puhul ilmselt kõige toredam," arvab laulja. Huvitav on tema meelest seegi, et lähenemisi on mitmesuguseid: artist võib oma rollile läheneda nii koomilise alatooniga kui ka proovida artisti võimalikult täpselt jäljendada. "Loomulikult on sellistes saadetes alati tore ka seltskond, kellega sa justkui läbid väikese etapi."

Kindlasti pole saade Uku sõnul koht, kuhu võiks tulla mütsiga lööma või pulli tegema. "Minu meelest on see ikka aukartust äratav. Rollid, millesse sa astud, on maailma suurimad staarid, ja lihtsalt natuke pulli teha pole väga vääriline nende nimede suhtes," arvab ta.

Ise sooviks Uku saates näha Anne Veskit. Olles käinud koos tuuril ja kuulnud teda esitamas laule, mida paljud kuulnud ei ole, usub ta, et Veski võib pakkuda televaatajaile üllatuse. Samas on lauljannal ka väga head vokaalsed võimed, mis selles saates kahtlemata välja tuleksid.

Läbirääkimised osalejatega käivad

"Läbirääkimised uute osalejatega veel käivad ja loodame, et lõplikult saame kõik kaheksa show’s esinejat kinnitada lähinädalatel. Juba praegu võin öelda, et kuigi näosaate avahooaja staarid tõstsid lati kõrgele, ootavad suurepärased üllatused vaatajaid ka sügisel. Osalejate valimine võtab aega eelkõige seepärast, et saates osalemine eeldab pühendumist ning aega, mis tähendab staaride töögraafikute muutmist ja ümbermängimist. Siiski hakkab artistide ring juba koomale tõmbuma ning ilmselt augusti keskpaigaks on särav seltskond koos, et proovi teha ja esimesteks saadeteks valmistuda."