ÜKS EI VÄLISTA TEIST: Superstaarisaate võitja Birgit Õigemeel plaanib lapse kasvatamisele pühendudes elutempot alla lasta, ent lubab, et ei kao muusikaareenilt kuhugi. Vaid paar kuud pärast poja sündi esitleb ta oma kolmandat originaalloomingualbumit. Foto: Kalle Veesaar
Inimesed
24. juuli 2013, 06:59

Birgit õigemeel: "Kui laps sünnib, võtan ma kindlasti elu rahulikumalt ning pühendun tema kasvatamisele." (15)

"Esinemispakkumisi võtan küll vastu suurema kaalumisega, kuid siiani on kõik kontserdid läinud väga hästi," rõõmustab lauljatar Birgit Õigemeel ja lubab, et ei hülga lavalaudu enne seitsmenda raseduskuu lõppu.

"Tunnen end laval täpselt samamoodi kui enne lapseootust ja ka hääl on püsinud samasugusena," kinnitab Birgit Õigemeel, kelle suvegraafik on seni olnud esinemistest punane.

Birgit on andnud ohtralt akustilisi kontserte koos helilooja-pianisti Mihkel Mattiseni ja kitarristi Peter Põderiga. Lisaks lõppes pühapäeval 2 Quick Starti juubelituur, kus Birgit esitas üle hulga aja laule oma viie aasta taguselt debüütplaadilt: need palad sündisid 2 Quick Starti liikmete Pearu Pauluse, Ilmar Laisaare ja Alar Kotkase sulest.

"Lisaks tööle olen saanud ka puhata ja päikselisi päevi nautida," tunnistab Birgit, et kogu suvi pole möödunud püünel.

"Olen käinud ka ise kontserte kuulamas ja püüan seda veel augustiski teha."

Nüüdsest algabki Birgitil natuke rahulikum periood. "Käin vahepeal stuudios salvestamas ja annan kuni augusti lõpuni mõningaid kontserte," kirjeldab laulja oma lähiaja plaane.

Homme näiteks ootab Birgitit ees esinemine Haapsalu keelpillifestivalil, kust ta on omal ajal osa võtnud veel väikese viiulitüdrukuna.

Lavale naaseb kahekuuse beebi kõrvalt

Jõuludeks ilmuvast albumist pillab Birgit esialgu niipalju: "Suurem töö käib hetkel lugude kirjutamise ja produtseerimisega. Enamiku lugusid kirjutab plaadile Mihkel Mattisen, kuigi kaasan ka mõningad külalisheliloojad. Suurem osa stuudiotööd ootab mind veel ees."

Birgit ja tema muusikaärimehest elukaaslase Indrek Sarrapi poeg peaks sündima oktoobri hakul. "Eks paistab, kuidas kõik kulgema hakkab. Kui laps sünnib, võtan ma kindlasti elu ja tööd rahulikumalt ning pühendun tema kasvatamisele," on Birgit veendunud.

Tallinna ülikoolis muusikateraapia erialal õpingutega lõpusirgele jõudnud laulja loobub lapse eest hoolitsemise nimel mõneks ajaks koolitöödest ja laulutundidest Kohilas õe hobitoas: "Ülikoolis jäid mul veel mõned asjad pooleli, seepärast võtan sügisest akadeemilise puhkuse ja lõpetan kohe, kui võimalik. Soololaulutundidest võtsin ka puhkuse," loetleb Birgit, ja kinnitab, et kavatseb sügiskuudeks ka lavalt

eemale jääda.

"Esinemistest puhkan septembri algusest kuni plaadiesitluskontsertideni," lubab laulja.

Birgit usub praegu, et lähedaste toel on tal võimalik talve hakul beebi kõrvalt juba aeg-ajalt esinemas käia. "Õnneks on mul kõrval suurepärane inimene, kes mind igal võimalusel aitab. Kindlasti saavad mind aidata ema ja õed. Tean, et saan loota ka oma elukaaslase emale ja enda sõbrannadele. Minu õnn, et mul on kõrval väga palju häid inimesi."

Birgit möönab, et kuna tema elus on parajasti väga positiivne periood, jagab ta iseäranis heal meelel publikuga rõõmsaid tundeid. Läinud nädalal välja tulnud singel "Nii täiuslik see" – mille autor Mihkel Mattisen kuu aja eest samuti lapsevanemaks sai – on tempokas ja suvine hea tuju laul. Uuel plaadil leiab koha ka üdini positiivne eurolugu "Et uus saaks alguse", kuid läbinisti rõõmsameelne album siiski olema ei saa.

"Salvestame ka paar nukrama viisiga lugu, sest vahel on nauding laulda ja kuulata ka midagi väga melanhoolset. Album tuleb stiililiselt ikka popmuusika, nagu ma alati olen viljelenud, kuid teatud kantrilike sugemetega, võimalikult mitmekülgne ja läbimõeldud," räägib Birgit.