Foto: Arno Saar
Inimesed
23. juuli 2013, 07:00

Anni Arro suvenõu: kõige parem suvejook on kama marjadega! (11)

Kokk Anni Arro arvates valmib parim suvine keelekaste siis, kui eestlaste armastatud kamale lisada valgeid, punaseid ja musti sõstraid ning vaarikaid. "See on kõige parem suvejook! Ja samas pooliti toidu eest ka," selgitab Arro.

Anni Arro (30) teeb süüa peamiselt oma aia saadustest ja kõik ta road on seotud sellega, mida parajasti peenardelt leida võib.

"Praegu kasutan palju suvikõrvitsat," avaldab ta.

"Näiteks suvikõrvitsaga pasta on superhea! Kui lisada veel natuke Parmesani, küüslauku, oliiviõli ja peterselli, siis viib see keele alla!"

Pärnumaal Tõstamaa vallas kasvatab Arro muu hulgaks artišokki. Veel saab ta oma peenardelt spargelkapsast, mida soovitab samuti pasta sisse panna. Ka ei puudu klassikalised aiasaadused, nagu peedid, porgandid, kartulid, herned ja oad.

Aiamaa eest hoolitsemisel pruugib Arro abikäsi: kui ta ise peab viibima pealinnas, kustutavad tööpäeviti köögiviljade janu tema maalikunstnikest vanemad Jaak Arro ja Epp Maria Kokamägi.

"Niipalju kui ma nädalavahetustel jõuan, niipalju ma seal teen ja siblin," veenab Anni Arro, et ta ei karda käsi mullaseks teha.

Peenarde vahel toimetamisele kulub suur osa tema puhkusest.

"Mulle meeldib aktiivne puhkus," naerab Arro, kes eelistab suve veeta nimelt Eestis.

Välismaale rändab ta suvepikenduseks sügisel. "Eesti suvi on nii ilus ja sellepärast tahan siin olla."

Anni Arro suveõhtud maal mööduvad perega süüa tehes, veini juues ja niisama elu üle heietades.

Ahjaa, lemmiktoitu tal ei ole, sest maitsvaid roogi on nii palju. "Kokkan kogu aeg ja paar erinevat toitu ma päeva jooksul ikka valmis saan, kuna see on ka mu töö," naerab Arro.