EUROLAULIK PARAADILE: «Ka minu elukaaslane ja perekond võtavad geiparaadil esinemist nagu iga teist. Ja kindlasti annan ka seekord laval endast parima ning loodan, et publiku ootused saavad täidetud,» lausub Getter. Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
11. juuli 2013, 07:00

Getter Jaani: geiparaad ei tekita minus vastakaid tundeid! (41)

"Artistile ongi parimaks tunnustuseks just see, kui teda erinevatele üritustele esinema kutsutakse ja see publikule rõõmu valmistab," ütleb peagi Stockholmi geiparaadil esinev Getter.

30. juulist 3. augustini kestval festivalil "Stockholm Pride" astub üles ka Eesti lauljatar Getter Jaani. Kuidas lauljatar sellisele üritusele esinemiskutse sai, ei tea ta isegi, kuna selle poolega tegeleb vaid tema mänedžer.

Kas festivalil osalemine pani Getteri ka perega nõu pidama? "Minus ei tekita antud üritus vastakaid tundeid. Artistile ongi parimaks tunnustuseks just see, kui teda erinevatesse kohtadesse esinema kutsutakse ja see publikule rõõmu valmistab. Ka minu elukaaslane ja perekond võtavad seda esinemist nagu iga teist. Ja kindlasti annan ka seekord laval endast parima ning loodan, et publiku ootused saavad täidetud!"

Getterit võib seksuaalvähemuste pidustustel laulmas kuulda juba 1. augustil. Nimelt on siis traditsiooniline eurolaulude õhtu, kus kuuleb ka mitmeid teiste riikide artiste, nende hulgas tänavuse Eurovisioni võiduloo "Only Teardrops" esitaja Emmelie de Forest.

Stockholmi geiparaadi ametlikul koduleheküljel ilutseb Getteri pilt ja lühike tutvustus, kus mainitakse kaunitari osalemist 2011. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel. Laulu "Rockefeller

Street" peeti siis küll potentsiaalseks võitjaks, aga kokkuvõttes sai see 44 punktiga hoopis eelviimase koha. Sellegipoolest oli Getteri lugu Eurovisioni- fännide suur lemmik.

Kontserdil saab Getterilt peale eurolaulu muidugi kuulda teisigi lugusid, aga kindel repertuaar selgub alles augustis, sest lõplik esinemiskava ja lavakontseptsioon on alles kooskõlastamisel. Muide, eelmisel aastal esines eestlastest geiparaadil eurolaulik Ott Leplandi.