Video: Viljar Voog
Saund
7. juuli 2013, 15:00
Õhtulehe video!

KUULA! Merlyn Uusküla esitas üle seitsme aasta Nexuse "Nii kuuma"! (23)

Ootamatu kutse tulla Õllesummerile Retro FMi telki esinema tähendas Merlyn Uuskülale tõdemust, et tolmust tuleb puhtaks pühkida vana Nexuse hitt „Nii kuum", mida lauljatar juba seitse aastat esitanud polnud.

Eile oleks pidanud Õllesummeril esinema kultusbänd Seitsmes meel, ent bändiliikme ootamatu ränga haiguse tõttu jäeti esinemine ära. Vaid 19 tundi enne lavale astumist sai seega kutse esinema tulla Merlyn Uusküla.

Lauljanna sõnul seisis ta huvitava dilemma ees: tema kava on väga tantsuline, ent kuidagi peaks seda ju ka retrotelki sobitama. „Alguses ma mõtlesin, et võtan pigem sisse vanemate lugude cover'eid, aga siis mõtlesin, et miks, Nexus on juba nii vana bänd!" naerab Uusküla lauluvalikut.

Nõnda kostusid lavalt nii „Lubasid tulla", „Hingetuna" kui ka Aastahitt 2003 „Nii kuum", mida endine Nexuse piiga polnud enda sõnul juba seitse aastat esitanud. Miks? „Ma osasid teisi Nexuse laule olen ikka laulnud oma esinemistel, aga „Nii kuuma" mitte. Võib-olla on mul nii suur austus selle loo vastu, ikkagi Nexuse läbilöögihitt, et ma pole tahtnud seda Merlyn Uuskülana puutuda," selgitab ta.

Kui Merlyn ise tunnistas, et pidi sõnad hoolega üle vaatama ja pala uuesti meelde tuletama, siis publikul mingit mäluvärskendust vaja polnud. „Tundus et inimestele väga meeldis ja nad teadsid-mäletasid veel neid laule," naerab lauljanna lava ees toimunud möllu kommenteerides.

Eile esines Uusküla seoses nõnda lühikese etteteatamisajaga laval täiesti üksinda, kuid tavaliselt on temaga laval ka tantsutüdrukud. Varsti täidab naine aga lava pillimeestega. „Ma sügisest panen endale uue kava kokku, mis ei tähenda, et ma tantsulise poole ära kaotaksin, aga ma tahan, et laval oleksid live-instrumendid ka. See annab ikka palju vunki juurde," selgitab Merlyn uusi tuuli oma muusikas.

Otsuse taga on aeg, mille naine veetis Prantsusmaal õppides. „Ma tegelikult see aega väga nautisin orbiidil mitteolemist, et ma ei olnud pidevalt koonuga kaameras. Aga nüüd ma tunnen, et jaks ja energia on jälle tagasi ja mul on jälle inimestele midagi öelda," on Uusküla tagasi valmis avalikkuse ees figureerima.

Ja "koonu" ta tõesti telekaamerasse pistab. Merlyn poetas eile Õhtulehega rääkides väikese saladuse: ka sel hooajal võib TV3 ekraanil näha veinimõisasaadet. Kuigi lauljanna juuksevärv seda lubaks, ei saadeta see aasta Prantsusmaale mitte blonde vaid hoopis muusikuid. Kes Merlyni kõrval nädalaks viinamarjade sekka saadetakse, jääb hetkel veel saladuseks.