SAGEDASED KÜLALISED: Viimati esines Pet Shop Boys siinmail laiemale publikule 2007. aasta mais Saku suurhallis. Foto: KALEV LILLEORG
Üritused
6. juuli 2013, 08:00

Pet Shop Boys peidab end Eestis justkui mutiurus (15)

"Pet Shop Boysi mänedžment salatseb, nagu oleks neil käsil tuumapommi loomine," ütles Õllesummeri korraldamisega seotud allikas Õhtulehele eile festivali peaesineja kohta. Neljapäeval Tallinna saabunud kuulus Briti geiduo loobus lennujaamas poseerimisest ja intervjuudest ning on püüdnud oma siinseid tegemisi range saladuskatte all hoida.

Eile hilisõhtul maailmaturnee "Electric" raames Tallinna lauluväljakul kontserdi andnud kahemehebänd Pet Shop Boys on üks kõige salalikumalt käituvaid artiste, kes Eestit väisanud. Kuigi piltnikud olid üleeile pärastlõunal Tallinnas maandunud Pet Shop Boysile lennujaama vastu läinud, keelas bändi meeskond muusikuid Neil Tennantit ja Chris Lowe’i pildistada ning seltskond lahkus välgukiirusel hotelli.

Õhtulehele teadaolevalt ööbib duo oma kaaskonnaga vanalinnas Pühavaimu tänavas vanaaegse miljööga väikehotellis Schlössle. Allika sõnul sisustas Pet Shop Boys eilse päeva peamiselt Briti pressiga suheldes. Eesti ajakirjandusväljaanded aga pidid kommentaaridest suu puhtaks pühkima.

"Eesti pressile ei õnnestunud minu kaudu ainsatki intervjuud organiseerida," on sunnitud möönma Toivo Laamann, kes on Pet Shop Boysi albumeid levitava plaadikompanii Playground Music esindaja Eestis. Ei Laamann ega Õllesummeri avalike suhete juht Reno Hekkonens osanud ansambli tegemiste kohta midagi kosta.

Hekkonens mainis vaid, et Pet Shop Boysi heliproovi ajaks on lauluväljaku territoorium suletud, nii et ükski kõrvaline isik seda kaema ei pääse. Õhtulehe fotograafil õnnestus kella 14.45 paiku lauluväljaku Oru väravas pildile püüda tumendatud klaasidega must mersu, mis bändiliikmed kontserdipaika sõidutas. Sõiduautole järgnes peagi must Mercedese mikrobuss, millega liikusid Pet Shop Boysi taustajõud.

Hekkonens toonitab, et igasuguse tähelepanu vältimine ei tulene muusikute endi kapriissusest, vaid management’i otsustest, mida on raske põhjendada. 2008. aasta lõpust haldab pidevalt mänedžere vahetanud Pet Shop Boysi asjaajamist kogenud Angela Becker, kellele kuulub firma Becker Brown Management.

Pet Shop Boys on Tallinnas juba neljandat korda. 2000. aastal esines duo samuti lauluväljakul ja 2007. aastal Saku suurhallis – pressiga suheldi lahkesti. 2010. aasta oktoobris filmis bänd aga saladuseloori all Vene teatris muusikavideo "Together" massistseeni.