KAUNITAR POSEERIMAS: «Ma ei taha endale suuri rindu, soovin lihtsalt, et need bikiinides ilusad ja pringid välja näeksid,» räägib Kristina plaanitavast rinnaoperatsioonist. Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
3. juuli 2013, 07:00

Miss Estonia 2013: lasen lõigata rindu ja nina, et viia Eesti maailmakaardile! (68)

Kristina Karjalainen valmistub täie hooga "Miss Universumi" võistluseks.

"Olen mõelnud silikoonrinnad panna, sest tahan, et need bikiinides ilusad ja pringid paistaksid. Samuti sooviksin lasta oma nina paar millimeetrit lühemaks lõigata," avaldab Kristina, kelle suurim sponsor on kliinik Plastiikkakirurgia Fin-Est.

12. juunil krooniti tänavune Miss Estonia – 23aastane Kristina Karjalainen, kes on küll Eestis sündinud, kuid enamiku elust elanud Soomes. Kolme nädala tagusel võistlusel jäi missi-issi Valeri Kirsi suust kõlama lause, et kui neiu leiab endale sponsorid, on tal võimalik minna "Miss Universumile" Eestit esindama. Uurisime Kristinalt, mis on tema elus pärast võistlusevõitu muutunud ja kas sponsorid on juba leitud.

Kuidas sul pärast "Miss Estonia" finaalvõistlust läinud on?

Oi, mu elu on väga palju muutunud. Praegu tegelen "Miss Universumiks" valmistumisega. Uurin taustasid ja võistluse ajalugu, alustasin juba ka treeninguid, sest tahan võistluse ajaks üliheas vormis olla. Finaal on 9. novembril Moskvas, kuid võistlejad lähevad sinna kaks ja pool nädalat varem. Olen nii õnnelik, et see korraldatakse Venemaal, kuna ma räägin perfektselt vene keelt ja usun, et see on väga suur pluss. Samuti kuulus Eesti kunagi Nõukogude Liitu ja ma arvan, et meie ühine ajalugu tuleb seal ka kasuks. Ootan sinna minekut juba elevusega!

Sul on siis "Miss Universumile" minekuks sponsorid olemas?

Jah, selles suhtes on mul vedanud. Mul on palju sponsoreid ja ma ei pea millegi pärast muretsema. Ainult kleidi pean nüüd endale kavandama. See peaks kindlasti olema suur ja ilus ning kaetud kristallidega. Ja tumesinist värvi nagu Eesti rahvuslind.

Kas sponsoreid oli raske leida?

Tegelikult mitte, sest mul õnnestus saada samad toetajad, kes mind eelmisel aastal "Miss Globe’il" spondeerisid. Kõige rohkem on mind toetanud Plastiikkakirurgia Fin-Est kliinik.

Üllatati kahe peoga

Mismoodi lähedased su pärast "Miss Estonia" võitu kodus vastu võtsid?

Jõudsin Helsingisse paar päeva pärast võistlust ja läksime siis poisiga linna peale pidutsema. Järsku ta ütles, et nüüd peame koju minema. Ma ei saanud aru, miks, kuid ta nõudis, et me läheksime. Kodus pidin imestusest pikali kukkuma: poiss oli mulle üllatuspeo korraldanud. Mina ei teadnud sellest mitte midagi. Kõik mu sõbrad ja perekond olid kohale tulnud. Olin nii õnnelik, et hakkasin lausa nutma.

Ja minu suursponsor "Miss Universumil" korraldas mulle eelmisel nädalal ka üllatuspeo. See oli väga lahe – sain lausa kaks pidu!

Mida arvavad su vanemad Miss Estonia tiitlist?

Nad on väga uhked minu üle, sest teavad, et missindus on minu ala ja ma armastan oma karjääri. Aga kuna mu isa on natuke vanamoodne, siis ta ei mõista seda täielikult, kuid ta usaldab ja toetab mind ikkagi.

Aga su sõbrannad? On nad kadedad?

Ma ei usu. Mul on küll palju sõpru ja tuttavaid, aga ainult kolm parimat sõbrannat. Nendega jagan ma kõike ning tean, et võin neid alati usaldada – nad ei lööks mulle kunagi nuga selga. Nii et praegu ei ole keegi kade, vähemalt pole keegi mulle seda öelnud!

Soovib pringimaid rindu

Eelmisel nädalal kirjutas Ilta-Sanomat, et sa kavatsed endale silikoonrinnad panna ja kaalud isegi ninalõikust. Kas see vastab tõele?

Jah, ma olen tõesti mõelnud selle peale. Aga ma ei taha endale suuri rindu, soovin lihtsalt, et need bikiinides ilusad ja pringid välja näeksid. Võimalikult loomulikud, et inimesed erinevust ei märkaks. Ja ka nina kohendamine on aktuaalne – tahaksin, et see oleks kaks millimeetrit lühem, siis näeksin fotodel parem välja.

Aga need protseduurid ei oleks ainult "Miss Universumi" jaoks. Olen juba mõnda aega plastikakirurgia peale mõelnud ning nüüd on hea põhjus oma soovid teostada. Soovin ju ikkagi Eesti maailmakaardile viia ja esiviisikusse saada, seepärast pean olema sada protsenti valmis.

Aga mida arvab ilulõikustest sinu kallim?

Ta toetab mind täielikult, sest saab aru, et karjäär on minu jaoks esmane. Richard on imeline mees. Tean tüdrukuid, kellel on probleeme oma poistega, kuna nad on lihtsalt väga armukadedad, aga mul on vedanud, sest minu noormees on täielikult minu poolel.

Ütlesid, et tahad Eesti maailmakaardile viia. Mis veel sinu missimissioon on?

Loomulikult soovin esindada oma kodumaad, milleks on mul nüüd suurepärane võimalus. Tahan inimestele näidata, et kõik unistused on võimalik teoks teha ning kunagi ei tohi alla anda. Väga võimalik on ka, et ma kolin millalgi Tallinna, sest ma armastan Eesti kultuuri ja sünnikoht on mulle ikkagi väga südamelähedane. Põhimõtteliselt soovin ma lihtsalt missikrooni pähe panna ja seda uhkusega kanda!

Õpib eesti keelt

Kui olid Miss Estoniaks kroonitud, ütlesid, et tahad eesti keelt õppima hakata. Kuidas see edeneb?

Eks ikka päev päeva järel. Olen õppinud mõningaid sõnu ja näiteks jaanipäeval juhtusin kuulama Jaan Künnapi ettekannet, mis oli väga lõbus. Augusti lõpus, siis kui lapsed kooli lähevad, algavad mul eesti keele kursused. Mul on väga kahju, et olen oma emakeele ära unustanud. Kuid loodan, et mu vanemad hakkavad ka minuga eesti keeles rääkima, kui ma seda juba paremini oskan.

Valmistud küll täie hooga järgmiseks iludusvõistluseks, kuid mis plaanid sul suveks veel on?

Augustis läheme poisiga kolmeks nädalaks Ungarisse ta perekonnale külla (Richard on rahvuselt ungarlane). Ja ma tahan väga ka nende farmis tööd teha, sest armastan maakohti ja loodust. See reis tuleb kindlasti tore – saab natuke töötada, aga ka puhata ja lõõgastuda.