Inimesed

Anna Levandi meenutab lapsepõlve: mul oli kõht kogu aeg tühi (67)

LISA KOMMENTAAR

hea1. juuli 2013, 18:47
vene värk.. ja samas iga öpü nnnnnnnnnnnnnnnt66666666 (minu kassi kommentaar, kes jooxis üle klahvide)
Diana1. juuli 2013, 09:34
Anna on imetlustvääriv naine. Ta on kena, armas, tark. Tema eesti keelt kuulata on lausa nauding. Tubli, Anna, soovin õnne, edu, jõudu ja jaksu. Ärge pange tähele eelnevaid vingatseid, nad on alati igas asjas negatiivsust täis.
Alar1. juuli 2013, 07:01
Vaene venelane... See on ikka kohutav kuidas Stalin neid näljutas...Tänu sellele, et Eesti on nüüd Euroopa Liidus, saab venelane ka kõhu täis süüa.
Njahh1. juuli 2013, 05:59
Noo-noo, üks neist, kas Anna või kirjatsura, valetab.
Ei olnud nõuka ajal mingit nälga. lihtsalt baleriinidel, sportlastel, nt iluvõimlejatel oli niivõrd kõva dieet peale pandud,et pididki pidevalt poolnäljas olema ja võistlema. Tõeliselt näljane poleks saanudki endale 20 aastaselt autot osta, neid ostulubasid jagati ikka eriliste teenete eest,autosid ei saanud endale isegi täissöönud volilt muretseda.
Logisch1. juuli 2013, 00:36
Tahad poliitikuks - valeta!
Anna meenutab mulle ka näljas ja paljas lapsepõlveaegu.
eit1. juuli 2013, 00:28
mul padueestlasel on piinlik iga oma harimatu , napaka rahvuskaaslasest kommentaatori pärast , kellel nagu vanal kommunistil on ainult keel , aga aju pole ollagi . kui inimene teeb tippsporti , on energiakulu nii suur , et ka söögiisu on suurem . iluuisutamisega tegeldakse varasest noorusest ja treeningud toimuvad aastaringselt jääl . ja anna eesti keel on väga korrektne . vene naised on üldse hingelisemad ja suurema pühendumisvõimega , eesti naised on võimuahned virisejad . mehigi arvuistatakse nagu pükstes tibisid , kelle ainus huvi on daame heaks elada . anna on tugev isiksus .
lihtne inimene1. juuli 2013, 00:18
Ka minu vanemad olid lihtsad inimesed,lihttöölised aga ma ei saa kunagi kurta,et minu kõht oleks lapsepõlves tühi olnud.Alati oli söök laual ja kõht täis.Ei antud mullegi taskuraha ja ei küsinud kah,polnud vajadust.Olin,kui lillelaps,kes suvel,koolivaheajal elas maal ja olin üliõnnelik.Praegused lapsed on õnnetud,sest rahamaailm on kõik ära rikkunud.Isegi õhu eest tuleb varsti maksta,mida tänaval sisse hingad.Ja,nüüd tunnistan,et vanemas eas on minu kõht küll tihti tühi kuna raha söögi jaoks napib,muust ei oska unistadagi!
uus vale definitsioon 30. juuni 2013, 23:57
väike vale, statistika, ja annake.
olid ajad30. juuni 2013, 22:10
Need, kes siin räägivad, et nõukaajal nälga polnud, need on nähtavasti hilisemad nõukalased. Nõukaaeg algas ikka juba sõja ajal ja peale seda. Oli ikka näljane aeg küll. Ise olen sündinud 1949, kõht oli sel ajal ikka tihti tühi. Palka ei makstud, raha polnud. Mida müüa suutsid, sellest mõne kopika said. Omatoodetud kartul ja munad läksid Venemaale turule. Siis sai seapõrsa osta, üles kasvatada, et hiljem pütti soolata. Vahel ei tulnud lihaga ots-otsaga kokku või suri põrsas ära, siis polnud aasta otsa liha majas. Kopikas-haaval sai jälle kogutud. Sai oli ka sel ajal defitsiit. Kui mõni autojuht Leningradist juhtus Eestis olema, siis nende käest sai vahel saia küsitud. Seal oli tol ajal kõike saada, sest meie vili viidi kõik Venemaale. Leningrad kui paljukannatanud blokaadilinn, oli alati kõrini varustatud. Hiljem kui ka maal hakati juba palka maksma, võis juba elada. Mis aga Anna Levandisse puutub, siis ta ju ei ütle, et teda näljas peeti, vaid lapsel oli kõht tühi, sest ta ju sportis kõvasti. Sellepärast oligi pidev näljatunne.
komm30. juuni 2013, 21:38
Uskumatu, et Anna Levandi lasi endast nii lolli artikli kirjutada, see ei saa ju tõsi olla. Mis on asja mõte, et end nii viletsana näidata.
30. juuni 2013, 18:14
VÕIB-OLLA OLI TOLLe aja lastel magusanälg, aga tühja kõhtu küll ei mäleta. Vastupidi, kel pirukad ahjus, see kostitas.ükskõik mida sul oli seda pakuti ka naabritele, lihtsalt oli nii
Süüa oli küll ja küll30. juuni 2013, 18:00
Lihtsalt trenerid ei lubanud kaalus juurde võtta.
Nagu ka praegu spordis toimub.
Vaevalt Ta isegi viitsib treenida ülekaalulisi,perspektiivituid tüdrukuid.
Samas peaasi, et maksavad,nagunii keegi Eestist suurde sporti ei jõua.
sündinud 1948, st. pärast sõja lõppu30. juuni 2013, 17:23
Mäletan, sõin hapupiima, mille lisatud soola ja leivatükikesi, vahel harva sain saiapudi - keedetud piim + natuke suhkrut + saiatükid, aga seda oli harva, veel mäletan koorega keedetud kartuleid + sool.
Aha tühja õhtu ma ei mäleta.
30. juuni 2013, 15:49
oh, taevas, küll lahmivad, kas teil enda ees piinlik ei hakka juba?
to aga ta30. juuni 2013, 15:47
ja sina oled ni iõel, nii õel...
30. juuni 2013, 15:30
no kurat, nõuka ajal oli leib igal pool laual, nii koolis , sööklates kui ka piimasaalis. Ja kui 20 a ostis auto siis oli see oma valik, ise ju kirjutab, et andis oma stipendiumi aastaid emale
aga ta30. juuni 2013, 14:29
ongi võlts inimene. selline kunstlik ja vastuoluline.
aga30. juuni 2013, 13:40
Ometi maksis ema kinni iluuisutamistreeningud... 20-aastasena ostis oma esimese isikliku auto? - siis ikka väga vaeselt ei saanud perekond elada... Ei tea, kuidagi vastuoluline ja kunstlik jutt on pr. Levandil. Ja kõht võis tõesti pidevalt tühi olla, sest iluuisutajad peavad kaalu hoidma...
30. juuni 2013, 13:11
Kuulge, suurem osa kommenteerijatest, te pole ju terve mõistusega, miks on teil inimese kallal vaja õelutseda, mis teil, valvesapipritsidel ometi viga on?
lugeja30. juuni 2013, 12:34
Nõuka ajal küll lapsed näljas ja paljas polnud, pole mõtet laimata hääd aega.
kui30. juuni 2013, 11:48
oled nii auahne ja täitmatu, siis kanna oma risti jä ära pidevalt vingu. mul suva, kas sööd end täis või nälgid. nagu su spordistki on suva.
To a-ah30. juuni 2013, 10:50
Milleks selline liialdus? See, et nõukaajal oleks lapsed nälginud, on ääretult rumal jutt. Olen ise nõukaaja laps ja ei tea kedagi oma lapsepõlvest, kellel oleks kõht tühi olnud. Ometi oli mul väga väga palju sõpru. Töökad vanemad kindlustasid oma lapsed ilusti nii toidu, kui muu vajalikuga. Tänu ema leidlikkusele käisime väga ilusti ka riides, sest ema õmbles meile ise väga kauneid rõivaid. Tihti õnnestus saada ka selliseid kangaid nagu teksa ja velvet ning meil olid nii teksa-kui ka velvetpüksid. Toit oli alati laual ja maiustusi saime nii poest kui ka ema küpsetatud kooke/pirukaid.
Kui keegi tolle aja lastest pidi tühja kõhtu kannatama, siis oli viga luuseritest ja saamatutes vanemates. Hakkajad vanemad on oma lapsed alati suutnud toita/katta, ka kõige kehvema riigikorra ajal. Seega ei saa ma ka Levandi juttu puhta kullana võtta, ilmselt on tegu tõesti kontekstist välja rebitud jutuga.
a-ah30. juuni 2013, 10:35
Tubli naine.See, et kõht tühi oli...... see oli nõuk. aeg tavaline asi. Poed olid tühjad. Esimese auto ostsin kuikoolis käisin ja olin praktikal./olin praktikal, 18 aastane ja Belgiast/
ütleks ka midagi30. juuni 2013, 10:33
Nõukogude ajal polnud küll nii suur hulk lapsi kodudes nägas kui nüüd. Nüüd on nad koos peredega pankade poolt meie riigi heakskiidul veel kodudestki välja visatud, sest emal-isal pole tööd ja pangalaenu ei jõuta maksta. Peenemalt väljendatud küüditamine. Väga kahju, et eestis on elu selliseks inimvaenulikuks muutunud. Aga Anna on tubli ja keeleõppe koha pealt eeskujuks nii mõnelegi tema umbkeelsele kaasmaalasele.
olev30. juuni 2013, 10:23
lollemat artiklid ei ole võimalik kirjutada,nälane Anna.
viktor30. juuni 2013, 10:17
nüüd söö ennast lõhki.vaene naine.
2 taibukat karja õelutsejate seas30. juuni 2013, 10:16
Terje, 00:27, 30. juuni 2013 . Kui olid Liidu koondises iluuisutaja, iluvõimleja, siis olidki kogu aeg dieedil.
võimleja, 09:19, 30. juuni 2013 . Mul oli ka lapsepõlves kõht pidevalt tühi. Aga mitte vaesusest. Lihtsalt samuti väga pingeline trenn ja hirm kaalus juurde võtta. Kasvavale lapsele pole see lihtne, jäätist nägin unes. Taskuraha polnud ka vaja küsida, sest kõik eluks vajaliku ostsid vanemad ja maiustused polnud niikuinii lubatud. Aga ainevahetus nüüd terveks eluks tasakäigu peal. Eks seepärast see pidev toidu(piiramise)mure ka Annal...
----------------------------------------------------------------------
Kõik ülejäänud kommentaatorid on siin tugitooli sportlased. Edu Annale
Valimised tulemas.30. juuni 2013, 09:53
Ju kandideerib kuskil nimekirjas. Tellitud pisarad.
kass30. juuni 2013, 09:48
Ma kardan,et Anna tahtis öelda mis kõik tuli läbi elada oma tulemuste saavutamiseks.Kahjuks on meie ajakirjanikud viimasel ajal kirjaoskamatud .Sellise soperdise kirjutaks tänapäeval juba kokku ka algklasside õpilane.
Tean vastust30. juuni 2013, 09:39
Anna Levandi on sellepärast kogu aeg ilus ja näeb oma east 15 aastat noorem välja, et Allar Levandi teda armastab. Ainult mehe armastus teeb naise nii kauniks. Igal juhul on Anna väga tugeva hingega ja suure südamega daam. Kes armastab oma meest, lapsi ja kes on meie maal spordile nii palju andnud. Väga austustvääriv inimene.
kodanik30. juuni 2013, 09:27
Ei maksaks ikka valet leelotada.
to: filoloog30. juuni 2013, 09:22
Kuhu Anna kirjutaks selle? Kust sa tead, kuidas ta kirjutaks? Kui oled filoloog, siis sellist kommentaari ei kirjutaks!
võimleja30. juuni 2013, 09:19
Mul oli ka lapsepõlves kõht pidevalt tühi. Aga mitte vaesusest. Lihtsalt samuti väga pingeline trenn ja hirm kaalus juurde võtta. Kasvavale lapsele pole see lihtne, jäätist nägin unes. Taskuraha polnud ka vaja küsida, sest kõik eluks vajaliku ostsid vanemad ja maiustused polnud niikuinii lubatud. Aga ainevahetus nüüd terveks eluks tasakäigu peal. Eks seepärast see pidev toidu(piiramise)mure ka Annal...
Oleme uhked!30. juuni 2013, 09:19
Kui auahnus oli nii suur, et selle nimel nälgida siis see ei tähenda, et teised peaks sama moodi elama. Oma rist ja kanna ise!
Mõni näljutab lapsi selleks, et saaks rohkem investeerida, mõni selleks, et endal mõnusam oleks, aga selliseid ei tohi lasta teiste elude üle otsustama
Komentaatorid30. juuni 2013, 09:02
miks te nii õelad olete teise inimese vastu? On ta teile midagi isiklikult halba teinud? Täiesti uskumatu, milline suhtumine.. ja ise ootate, et teisse suhtuks muulane hästi..
jah30. juuni 2013, 09:01
armastatud uisutreener- kas pole ikka sõnad inimestele suhu pandud? ütleksin- tuntud... ei saa selle artikli mõttest aru.. loo peategelasel ju vägagi hästi läinud...kui 20-aastaselt auto ostsid polnud kõhutühjus rahapuudusest vaid koonerdamisest; ja- meie siin eestimaal kõhutühjuse üle ei kurtnud ega KURDA ka praegu
Alla on tragi30. juuni 2013, 08:55
ja kena naine,pole mõtet tema aadressil hambaid teritada,inimesed armsad.
Oleks kõik muulased teamataolised,oleks Eesti mõlemale rahvusele hoopis parem paik,mõelge.
Valvekommentaator30. juuni 2013, 08:52
Tanu sellele et oled kasvueas moodukalt soonud ega omanud autot naedki nii hea valja. Peale auto muretsemist algaski sinu fuusise allakaik. Tanapaeva lapsed ogivad ennast paksuks ja liiguvad ainult autoga ning nii neist koledad inimesed kasvavad nii valiselt kui sisemiselt
ilmar30. juuni 2013, 08:49
jah, aga siin pole sul ju viga midagi, kogu aeg on vats punnis!
...30. juuni 2013, 08:45
...aga milleks see jutt siin.......
vandile30. juuni 2013, 08:31
Anekdoot auto hindadest30. juuni 2013, 08:28
Autod sattusid avariidesse. Ameeriklane kaebab: "Tegin terve k u u kõvasti tööd, et auto (limusiin) osta ja nüüd see nahkas!". Sakslane: "Tegin terve a a s t a kõvasti tööd, et auto (Mersu) osta ja nüüd see nahkas!". Nõuka-aegne inimene: "Tegin terve e l u kõvasti tööd, et auto (Zaporožets) osta ja nüüd see nahkas!".
Anekdoot auto hindadest30. juuni 2013, 08:27
Autod sattusid avariidesse. Ameeriklane kaebab: "Tegin terve k u u kõvasti tööd, et auto (limusiin) osta ja nüüd see nahkas!". Sakslane: "Tegin terve a a s t a kõvasti tööd, et auto (Mersu) osta ja nüüd see nahkas!". Nõuka-aegne inimene: "Tegin terve e l u kõvasti tööd, et auto (Zaporožets) osta ja nüüd see nahkas!".
a30. juuni 2013, 08:02
Kõige õigem viis ennast hoida on ajakirjanikega isiklikel teemadel mitte rääkida.
naine30. juuni 2013, 08:00
Sel ajal oli toit nii odav, et tühja kõhtu küll ei pidanud keegi kannatama. Kui kannatas, siis ilmselt oli põhjuseks sport. Muidu igati vahva naine ja ei ole tema eesti keelel häda midagi nagu keegi siin eespool vingus.
...30. juuni 2013, 07:59
lihtsa inimese lapsel küll kõht tühi ei olnud . siis oli aga halb nõuka aeg ju ...
kohalik selgitab30. juuni 2013, 07:40
Pole mõtet sellist laimu levitada! Nõukogude ajal polnud ühelgi lapsel kõht tühi.
kadri30. juuni 2013, 07:30
Allar rääkis,kuidas ta Anna isa käest tütre kätt käis palumas. Miks selliselt isalt seda küsida,kes oma lapsed näljas lasi olla??? Kõht võis tal küll tühi olla,aga sellepärast,et ta iluuisutamisega tegeles ja kogu aeg valvati,et juurde ei võta. Aga teised lapsed?
inspektor monsa30. juuni 2013, 07:25
ei ole minul kunagi kõht tühi olnud, mugisin siis kui tahtsin, aga nüüd olen nagu väike iseliikuv moosipirukas
Milleks oelutseda?30. juuni 2013, 07:24
Miks Te pidevalt oelutsete? Saage ukskord taiskasvanuks! Ukski asi Teile ei meeldi. Vaadake hommikul peeglisse ja kusige endalt miks Te olete sellised!
Sass30. juuni 2013, 06:56
Ema töötas kahe koha peal! Mis üllatus see nüüd peaks olema? Paljud inimesed töötasid kahe koha peal.
kus maksti stipendiumit30. juuni 2013, 06:35
emat, isat.Toimetajat pole mõtet kooli tagasi ka saata, sest nagu on selgunud, eksamitel spikerdatakse.
Levandi puhul on ehk asi selles, et kuigi trennid olid Venes rängad, süüa iluuisutajad ikka eriti ei tohtinud.Nagu baleriinidki.Paks laps ei lendle sulgkergena.
kus maksti stipendiumit30. juuni 2013, 06:34
emat, isat.Toimetajat pole mõtet kooli tagasi ka saata, sest nagu on selgunud, eksamitel spikerdatakse.
Levandi puhul on ehk asi selles, et kuigi trennid olid Venes rängad, süüa iluuisutajad ikka eriti ei tohtinud.Nagu baleriinidki.Paks laps ei lendle sulgkergena.
soomlane30. juuni 2013, 06:09
jalgratas...see on luksus...hea kui to'ukerattagi saad annetuse teel.
Tänapäevall30. juuni 2013, 04:19
ausal tööinimesel on elu hästi läinud,kui 40 aastaselt jõuad mootorolleri osta. Tavaliselt aga peab Soomest annetauud jalgrattaga piirduma.
Mõistmatu30. juuni 2013, 02:06
Milleks täna selline jutt üldse. Palju oli ja on preagu Eesti lapsi, kes on veel tänagi näljas.
´Rääkida, et üks Liidu iluuisutaja ostis 20-selt auto, kui meie emad-isad töötasid aastakümneid ja seisid autoostu nimekirjas ja paraku jäid ikkagi ilma, kus on jutu iva.
Lapsajakirjanik võrdles jälle siga ja kägu.
offitser30. juuni 2013, 01:35
Miks kyll tyhi kõht ??? kui isa oli sõjaväelane ,siis need olid ju yx rikkamaid inimesi ,vaat millised vuhvad olid ohvitseride prouad... aga mis mõte sellisel artiklil yldse on , miks seda kirjutati ,mitte ei saa tolku põhimõttest...???
Auto ostis siis,30. juuni 2013, 01:26
kui sai ametliku loa auto ostmiseks.Rääkige,mida tahate, aga arvan, et jutt kõhutühjusest lapsepõlves on jama,olgu ta nii kihvt inimene kui tahes.Samuti ei ole tema eesti keelt eriti meeldiv kuulata.
Teele30. juuni 2013, 01:13
Anna on väga tubli ja igati kena inimene, meenutame kasvõi seda, kui kiiresti ta eesti keele ära õppis või kui tubli pereema ta on! Ei mõista ka neid kiuslikke valvekommentaatoreid, kes igal hetkel oma õelustega platsis on,piinlik lausa!
Terje30. juuni 2013, 00:27
Kui olid Liidu koondises iluuisutaja, iluvõimleja, siis olidki kogu aeg dieedil.
Leonid Brežnev30. juuni 2013, 00:14
Uskumatu. Ilmvõimatu. Nõukogude lapsed olid ju kõik terved ja õnnelikud ja elasid supperhästi võrreldes praegusega!
Ah mis jutt!29. juuni 2013, 23:40
No ma ei tea, kuis siis nii, et kõht oli kogu aeg tühi? Äkki ei teinud ema korralikult süüa või laps ei tahtnud lihtsalt sellist toitu? Mäletan isegi, kuidas ma lapsena ei tahtnud kapsa-hakklihahautist.. neid toite oli veelgi. Pigem imestan seda, et 20-aastaselt sai auto osta. Aga ju hoiti kõhu kõrvalt kokku.
mees 6029. juuni 2013, 23:31
Ärge õiendage koguaeg!
Anna Levandi on VÄGA TUBLI naine!
Oleks meil eesti naised sama tublid ja õiendaks vähem oma meeste ja laste kallal, oleks Eestimaal ka elu palju parem. Mehed jaksaks ka palju rohkem tööd murda ja lapsed koolis paremini õppida. Ammu on teada, et eesti mehed surevad vingu kätte. - Oma naiste vingu(mise) kätte.
...29. juuni 2013, 23:05
krt ma rabasin kah juba 12 aastaselt tööd teha, aga auto jõudsin osta alles 25a. vanuselt..
filoloogidele29. juuni 2013, 22:50
esimene aeg, teine aeg ja kolmas aeg kokku ongi koguaeg ja see kirjutatakse kokku.
tt29. juuni 2013, 22:28
filoloog Kogu Aeg29. juuni 2013, 22:22
Kui ka Anna Levandi kirjutaks" koguaeg" kokku, siis ajakirjanikul peab olema minimaalne õigekirjaoskus, et teada elementaarseid kokku ja lahku kirjutamise reegleid. Kui kiire ka hapukurgihooajal poleks!