NÕIAKS EI HAKKA: Sirje kinnitab, et temal ravitsejaambitsioone ei ole. Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
28. juuni 2013, 06:59

Ravitseja Kaika Laine vaimne pärand kütab riidu (28)

"Jaanipäeva eel küsis Õhtuleht, kellest saab Kaika Laine mantlipärija, ja lausa esiküljel oli Eesti tuntumate ravitsejate kõrval ka Sirje foto. Aga temal nõiavõimeid ju ei ole," kinnitab Tartus elav Marika Paltser.

Kuigi Kaika Laine puhkab juba kaks kuud mulla alla, võetakse ravitsejat aastaid abistanud Sirje Ojasaluga endiselt ühendust. Nüüd aga juba seetõttu, et nii mõnigi peab teda kuulsa nõia järeltulijaks.

Lollitada on lihtne

Marika kinnitab, et on üks Kaika Laine ristitütreid. Teda paneb muretsema see, et kuulsa ravitseja tarkusi kõrva taha pannud ja ka ise maarohtude peal kätt harjutanud Sirje kasutab seda ära ja hakkab hea raha eest ise abivajajaid tohterdama.

"Inimesi on lihtne lollitada. Aga see oleks petmine," leiab ta.

Marika lisab, et Sirje segas end Kaika Laine ravitsemisprotsessi ega lasknud kuulsal nõial-tohtril vahel isegi rääkida.

"Ootab ära, millal kõik sumbub, ja hakkab ise inimesi vastu võtma. Halloo, mis mantlipärija!" hüüatab ristitütar ja lisab, et vähesel määral on sensitiivseid võimeid hoopis temal endal. "Mul on ka valged juuksed nagu Lainel," tähendab Marika.

Õhtulehe veebileheküljel räägivad Kaika Laine juures käinud samuti, et Sirje tikkus ise ravima. "Ma pidin võtma kaasa allikavee ja toiduõli, Sirje läks teise tuppa ja keeras õlil korgi maha. Tagasi tulles ütles, et määri sellega üle kere ja allikaveega pese silmi. Ja selle hinnaks küsis 500 krooni," kirjutab üks kommentaator.

Eri versioonides kinnitavad Sirje käitumist teisedki Püssi talust abi otsinud inimesed. Sirje oli näiteks tagatoast toonud viina, millel oli kork lihtsalt maha keeratud, kuid mingeid rohtusid alkoholisse lisatud polnud.

Sirjet ärritab säherdune jutt. Ta tahab vaid, et tal lastaks rahus elada.

Ravitsemisega end ei seo

Sirje ütleb, et temaga on juba ühendust võetud ja palutud, et ta abi annaks.

"Olin šokis, kui nägin Valga Rimi kaupluses, et minu pilt on lehes, juures küsimus: "Kellest saab Kaika Laine mantlipärija?"."

Kaika külla tema ukse taha pole õnneks veel keegi tulnud, aga helistatud on. Üks Tallinna naine helistas ja ütles, et olen nüüd kanguselt teine nõid Eestis, kas ta võib abi saamiseks minu juurde tulla. Väga tore ja mõistev inimene, aga mina ei ole nõid ega ole iialgi soovinud selleks ka saada! Olen seda ravitsejaelu kõrvalt näinud ja sellist elu ma ei taha," kinnitab Sirje.

Ta ütleb, et soovib eluga edasi minna, ja palub abipalvetega mitte tülitada. Telefoninumbrit ta vahetada ei saa, see on liialt tülikas. "Kui Laine veel ravitses, siis palus ta mind, et ma teda vahel aitaksin – kui käsi värises ja asju oli vaja kokku segada. Ta õpetas siis mind, kuidas seda teha, aga huvi ma selle vastu ei tunne," selgitab Sirje. Ja raiub, et temast ei saa ei Kaika Sirjet ega Kaika nõida, ta soovib vaid, et teda tänaval tülitama ei tuldaks.

"Tahame oma kodu korda teha, maja remontida, tegelda oma asjadega. Kõik, mis Lainest alles on, see on kapis: mälestused, laulusõnad... Kui keegi neid tõesti väga tahab, siis peab ta ka suure summa välja käima. See raha läheks aga taas Laine mälestuseks, tema kodutalu remondiks. Mul oleks südamest hea meel, kui mälestuste vastu tunneks huvi keegi, kel endal on võimed," räägib Sirje, kelle abikaasa on Kaika Laine sugulane ja kes aastaid elas ravitseja Püssi talus ning viimastel aastatel oli ka tema hooldaja.