Foto: Teet Malsroos
Saund
27. juuni 2013, 20:30

Viljandi kitarrifestivalil esinevad kodused ja välismaised tipptegijad

17.-22. septembril toimuvad Viljandis, Tallinnas, Rakveres ja Kuressaares kontserdid, kus astuvad üles erakordselt põnevad ning andekad kitarristid Eestist, Saksamaalt, Rootsist, Soomest, Norrast, Inglismaalt ja Ameerika Ühendriikidest.

Juba kuuendat aastat toimuva Viljandi kitarrifestivali raames kohtuvad tõelised tipptegijad nii kodu- kui ka välismaalt ning kontserte on võimalik nautida kitarrifestivalile omase kvaliteedi ning hindamatute elamuste saatel!

Viljandi kitarrifestival kostitab sel aastal publikut tervelt 17 kontserdiga!

Festivali kunstiline juht ning muusik Ain Agan, kes on öelnud, et tulemas on läbi aegade parim kitarrifestival, on nii kodu- kui ka välismaalt kokku kutsunud muusikud, kes moodustavad fantastilise ning mitmekülgse terviku.

Esmakordselt astub festivali raames üles Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos tuntud solistidega - Weekend Guitar Trio, Laur Joamets, Ain Agan ning Marzi Nyman, kes on Soome rahvusvaheliselt üks tunnustatumaid kitarriste.

Kontsertidel Viljandis, Tallinnas ja Rakveres tulevad esmaettekandele tunnustatud Eesti muusikute ja heliloojate Tauno Aintsi, Robert Jürjendali ja Raul Söödi uudislooming.

Lavalaudadele jõuab paljude südamed võitnud Peter Fessler (GER), kes avab festivali raames uue sarja singer/songwriter, kus muusik saadab end meisterlikult kitarril.

Muusikut peetakse Saksamaa esi jazz-hääleks ning ta on auga teeninud kuulsuse rahvusvahelisel areenil. Fessler on kõrgelt tunnustatud ka paljude staaride seas, sh Randy Crawford, Bobby Mc Ferrin jt.

Tõeliseks pärliks on festivali programmis aga Ameerika Ühendriikidest kohale lennanud kitarrigeenius Peter Bernstein, kes astub üles koos Toivo Undiga kontrabassil ning Ahto Abneriga trummidel.

Antud kontserdiga alustatakse kitarrifestivalil uut sarja - Eesti bassilegend ja välismaa kitarrilegend.

Täpsemalt saab festivali kohta lugeda siit: http://www.viljandiguitar.ee/