LIIKLUSKEERISES: Enne kiriklikku laulatust poseeris Anni Pohlak pulmakleidi disaineri Aulikki Puniste palvel Pärnu maanteel Kosmose kino ees liikluskeerises. Peakatet, mida Anni ilupiltidel kannab, tal kirikus ei olnud. Foto: Andres Putting (Delfi)
Inimesed
26. juuni 2013, 07:00
Vaata galeriid!

Anni Pohlak ja Tomi Rahula vahetasid jaanipäeval sõrmuseid (10)

Esmaspäeval, 24. juunil abiellusid Tallinna vanalinnas Püha Vaimu kirikus jalgpalliisa Aivar Pohlaku tütar Anni ja muusik Tomi Rahula. Anni ja Tomi on koos olnud 2011. aastast alates ning kihlusid mullu 3. novembril.

Pulmalisi polnud vähe ega palju, nii kolmekümne ringis. Suursündmus ise aga oli niivõrd kaitstud, et uksel seisis turvamees, kes rangelt kõiki tulijaid nimekirja järgi kontrollis. Isegi Tomi ema Lydia Rahulat ega Anni isa Aivar Pohlakut ei lastud niisama sisse. Kui proua Rahulalt uksel tema nime küsiti, pani see teda pisut muigamagi. Tähtsale sündmusele olid tulnud kaasa elama näiteks Danel Pandre, Tarvo Valm, Tanel Padar, Stig Rästa ja Veikko Täär.

Pruut sõidutati beeži Lexusega otse kiriku ukse ette ja saatjad eskortisid ta kaamerasilma eest varjatult kibekiiresti sisse. Pärast tseremooniat lahkusid Tomi ja Anni sama autoga kiriku tagahoovi kaudu.

Anni kleidi disainis hea sõbranna

Kella kahe paiku võisid inimesed autodes ja ühissõidukis aga näha Kosmose kino ees päris tavatut vaatepilti – uhkes pulmakleidis pruut keset sõiduteed piltnikule poseerimas. Publiku fotograaf püüdis tavapäratu sessiooni pildile ja selgus, et kaunis pruut oligi Anni Pohlak, kelle ümber askeldas üks Eesti hinnatumaid pulmafotograafe Annika Metsla. "See pildistamine toimus minu palvel ja soovil. Toimus eksprompt 10minutiline sessioon, kuna minu ateljee asub seal," ütleb Anni kleidi disainer.

Anni suurepärase kleidi autor on tema hea sõbranna, disainer Aulikki Puniste. "Anniga on väga lihtne hea sõbranna olla, sest ta on lihtsalt nii meeldiv ja siiras inimene," kiidab Aulikki. Anniga tutvusid nad paar aastat tagasi, kui Aulikki tegi esinemiskostüüme Nordea panga ansamblile Great European Band. "Nad esinesid nende riietega ETV hommikuprogrammis ja Anni juhtus seda nägema. Tomi tegi samale bändile arranžeeringuid ja Anni mainis nii muu seas, et tema tahaks ka mingit sellises stiilis kleiti või jakki," meenutab Aulikki. "Tomi pani selle kõrva taha ja võttis minuga ühendust ning palus, et ma õmbleksin Annile sünnipäevaks, mis oli kohe tulemas, kleidi." Anni ja Aulikki kohtusid esimest korda kleidiproovis, mis disaineri sõnul venis paaritunniseks. "Jutt klappis meil väga hästi ja nii mõndagi sai arutatud. Sealt edasi läks kõik loogiliselt ja ta on minu loomingust veelgi riideid soetanud."

Pruut soovis merineitsi stiilis kleiti

Aulikki sai kleidi juures päris palju teha oma äranägemist mööda. "Anni soov oli, et kleit oleks merineitsi stiilis, mis on ka igati õigustatud valik, sest tal on super figuur. Sellest edasi olid minul juba enam-vähem vabad käed nii kanga valikul kui ka tehnilise poole pealt," räägib ta. Materjalidest kasutati kleidi tegemisel viskoosi, siidi ja Itaalia pitsi. "Kleiditegemise protsess läks lahti juba aasta alguses, kui hakkasime Anniga vaikselt tegumoodi arutama, kangaid otsima ja muud. Põhitöö jäi aga siiski juunikuusse. Eelnevalt oli muid töid väga palju ees ja kleit valmis vahetult enne pulma," selgitab Aulikki. Annit on tihti nähtud kandmas Tallinn Dollsi loomingut. Kas Aulikkile tuli üllatusena, et Anni just temalt kleiti soovis, või oli see asjade loomulik kulg? "Eks oli ikka hea tunne, kui Anni helistas sooviga kleiti saada," tunnistab disainer. "Lisaks tegin stilistika ka Tomile, poissmeestele ja pruutneitsitele."

Anni ja Tomi kohtusid jalgpallikohtuniku tööd tehes, mida mõlemad harrastavad, ja praegu on nad üks neist paaridest, kes peale kooselu ka tööl koos on – Anni püüab alati olla kohal mängudel, kus Tomil kohtunikuvile käes. Vahel on nad väljakulgi koos – Tomi peakohtunikuna ja Anni abikohtunikuna. "Meie päevad on üpris korralikult põimitud teineteise tegemiste järgi ja meile see sobib," on paar varem ajakirjanduses öelnud.

Anni on Naistelehele rääkinud, et kiriklik laulatus tähendab talle sügavamat tähendust kui tavaline allkiri paberil, ja seetõttu abiellutigi pühakojas. Suveks plaaniti pulmakuupäev sellepärast, et Anni ja Tomi on mõlemad suveinimesed ning 24. juuni on nendele ka tähenduslik kuupäev, mis pulmadeks ideaalselt sobis. "Meie pulmakuupäev langeb kokku meid algusest peale jäägitult toetanud väga-väga kallite ja lähedaste inimeste pulma-aastapäevaga. Nad on meile suureks ja tõesti heaks eeskujuks," rääkis Anni tänavu Õhtulehele.

Kiidusõnu paaril teineteise kohta jagub. Tomi on Naistelehes öelnud, et Anni on väga mõistlik ja teistega arvestav inimene. "Anni ei ole konfliktne ning temalt saab igal hetkel vaimset tuge. Koos olles olen ka ise rahulikum ja üldine õhkkond on pingevaba. See on minu jaoks väga tähtis, võib isegi öelda, et kõige tähtsam." Anni aga ütleb, et Tomi puhul ei leiaks ilmselt asja, mida ta oma lähedaste heaks ei teeks: "Ta on suurepärane isa, väga aus, kannatlik ja otsekohene inimene ning mõtleb kõigiga alati kaasa, välja arvatud muidugi juhul, kui ta jalgpalli vaatab." Anni lisas, et Tomi on alati väga toetav ja nende iseloomud klapivad mõnusalt.