Nigella
Inimesed
19. juuni 2013, 06:57

Abikaasa kägistas rahva silme all staarkokk Nigellat! (13)

Vägivaldne mees: "Haarasin Nigellal mitu korda kõrist selleks, et talle oma jutu iva selgitada."

"Tahtsin lihtsalt talle oma jutu iva selgeks teha," kaitseb end tuntud telekoka Nigella Lawsoni miljonärist abikaasa, kes möödakäijate jahmatuseks oma naist otse restoranilauas kägistama hakkas.

Mehe arvates oli tegu kõigest mänguga. Ometi lahkus Nigella pärast vahejuhtumit kodust.

Hiljuti šokeerisid britte meediasse lekkinud fotod, kus teleekraanilt tuntud staarkokk Nigella Lawsoni (53) ärimehest abikaasa Charles Saatchi oma naisel käega kõrist haarab, nagu tahaks teda kägistada. Teisel pildil väänab naisest 17 aastat vanem multimiljonär Saatchi jahmunud ilmega Nigella ninaotsa. Alandavad kaadrid klõpsisid pealtnägijad ühes Londoni Mayfairi luksusrestoranis, mille avatud terrassil kokk koos mehega einestas – Saatchit polevat takistanud isegi möödakäijate pilgud. Pealtnägijad on öelnud, et vaatepilt oli väga hirmutav: "Nigella oli väga endast väljas ja pühkis kogu aeg silmi. Tema ilme oli tõesti hirmunud."

Fotodelt näeb sedagi, et alandatud Nigella lahkus restoranist pisaraid pühkides. Daily Mail kirjutas fotode avaldamise päeval, et tippkokka nähti ka oma kodust lahkumas – ta olevat suurt kohvrit kandes taksosse istunud. Fotoseeria ei jätnud külmaks ka Briti politseid, kes asja uurima asus.

Politsei tegi mehele hoiatuse

Iraagi päritolu Saatchi, kes on tuntud kunstikoguja ning omab mainekat omanimelist galeriid, kaitses end London Evening Standardi veergudel: "Umbes nädal tagasi istusime väliterrassil ja vaidlesime tuliselt oma lapsi puudutavas. Haarasin Nigellal korduvalt kõrist selleks, et talle oma jutu iva selgitada."

Kägistamisest olnud asi

Saatchi meelest kaugel. "Pildid jätavad sellest palju dramaatilisema mulje. Tegelikult ei valanud Nigella pisaraid valu pärast, vaid kuna olime sõnelenud," pajatas Saatchi. Kuulnud politsei huvist, läks Saatchi meedia andmetel ise jaoskonda, kus talle hoiatus tehti. Ametlikku avaldust polevat Nigella vahejuhtumi asjus esitanud.

Paari abielu on juba mõnda aega kriisis

Kodus olevat paar aga rahu sõlminud. Taksoga lahkuda soovitanud naisel pärast fotode ilmumist Saatchi ise, kuna nende maja olevat ümber piiranud kõmupiltnikud. "Kui pühapäeval skandaal puhkes, ütlesin Nigellale, et ta lapsed võtaks ja minema läheks, kuni tolm taas maha langeb," põhjendas Saatchi.

Samas on lugu ikkagi segane, sest Daily Maili väitel kinnitas Nigella Lawsoni pressiesindaja, et naine tõesti lahkus kodust, jättes samas täpsustamata, mis asjaoludel ja kui kauaks.

Kõmumeedia kirjutab, et Nigella ja tema mehe abielu on kriisis. Vihjeid Charles Saatchi vägivaldsusele on ilmunud varemgi, näiteks foto, kus Charles, samuti restoranilauas, kämblaga naise suu sulgeb. Ka naabrid on vihjanud, et paarike aeg-ajalt lausa tänaval röökides tülitseb. Nigella on öelnud, et Charles on kirglik mees, kel olevat kombeks aeg-ajalt plahvatada. Tema püsivat mehe temperamendipursete ajal targu vait.

Nigella ja Charles on abielus olnud kümme aastat. Kokale on see teine abielu, tema esimene mees suri vähki. Esimesest abielust on Nigellal kaks teismelist last. Saatchile on liit Nigellaga kolmas abielu.

Lapsepõlve rikkus jõhker ema

Staarkokk Nigella ja tema mehe Charles Saatchi hiljutise tüli puhul jahmatas pealtnägijaid mehe vägivallatsemisest enamgi, et naine pärast seda meest suudles. See on tõstatanud oletuse, et naine on üks neist tüüpilistest perevägivallaohvritest, kes ei suuda ega tahagi oma elu muuta. Sellised naised armastavad oma mehi sellest hoolimata, et nood iga päev nende väärikust alandavad.

Võimalik, et Nigellat on vägivaldse mehe juurde aheldanud traumaatiline minevik, mis pole lähisuhtevägivalla ohvrite puhul sugugi haruldane. Eelmisel aastal tunnistas Nigella, et tema lapsepõlv oli rõõmutu – ta kasvas võimuka ja jõhkra ema käe all, kes iial millegagi rahul polnud. Ema olevat Nigellat sõnadega haavanud, aga tihti ka kolki andnud.

"Ma lihtsalt ei meeldinud talle," tõdes Nigella.Ometi hoolitses ta täiskasvanuna, et vähktõppe hääbuv ema oma surivoodil millestki puudust ei tunneks.