Foto: Rock Summer
Saund
15. juuni 2013, 13:30
Vaata galeriid festivali esimestest hetkedest!

Lauluväljakul sai avalöögi Rock Summer (14)

Täna algas Tallinna lauluväljakul kaks päeva kestev muusikafestivali "Rock Summer 25", mis on pühendatud 1988. aastal esimest korda peetud Rock Summerile.

Juubelifestivalil, mis pühendatud 1988. aastal esimest korda peetud Rock Summerile, kõlab täna-homme üle 20 tunni elavat muusikat ning mitmel laval astub üles ligi 40 muusikalist kollektiivi.

Festival algas väikese viivitusega, sest kuigi festivali väravad pidi avatama kell 12, pääsesid esimesed külastajad festivalialale alles paarkümmend minutit hiljem ja festivali esimesel tunnil polnud ka suurt publikuhulka.

Festivali alustas Rockilaval kell 13 Eesti blues-rock bänd Dramamama ja lisaks neile astuvad täna üles Taavi Peterson ja Üdi, ansambel Sinine, Marya Roxx, Metsatöll Vaiko Eplik ja Eliit.

Välismaistest artistidest esinevad teiste hulgas Sharon Corr, Mumiy Troll ja Skindred. Õhtut kroonib Kanada laulja Bryan Adams, kes alustab südaööl kahetunnise soolokavaga, mille ajal on laval massiivne videoekraan.

Teise päeva juhatab pealaval sisse Pantokraator, Rockilaval alustab ansambel Puzle. Pühapäeval astuvad üles ka Winny Puhh ning Ivo Linnat & In Spe. Välisartistidest näeme ja kuuleme esimese Summeri legendi P.I.L.-i ning heavy metal bändi Skid Row. Festivali lõpetab pühapäeva õhtul kahetunnise show'ga Zucchero. Rohelise lava/EDM-telgi pidu kulmineerub pühapäeval Rudimentali, Röyksoppi ja Andy C esinemistega.

Suurel laval on teadustajateks Ivo Linna, kes oli konferansjee ka 1988. aastal, ja tema poeg Robert. Mõlemad teevad ka kontserdietteaste: Ivo Linna kannab koos In Spega ette Alo Mattiiseni "Viis isamaalist laulu" ja Robert Linna astub üles bändiga Elephants from Neptune.