LIHTNE VAIDO: Metroseksuaalsus ja enda eest hoolitsemine oli varem väga ülepaisutatud, tunnistab Vaido Neigaus möödanikule tagasi vaadates. Nüüd on ta palju rahulikum ja kaalutlevam. Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
13. juuni 2013, 07:00

Vaido Neigaus: enne oli mu elu mõte olla ilus, nüüd on esikohal eneseteostus (19)

Tuntud metroseksuaal pihib, et on nüüd suureks kasvanud

"Ma tunnen, et minus on miski muutunud. Ma olen hakanud asju rohkem läbi kaaluma ja kindlasti on muutunud mu elu mõte – kui enne oli selleks olla ilus, siis praegu väärtustan ma inimsuhteid ja esikohal on eneseteostus," räägib metroseksuaalina tuntuks saanud muusik Vaido Neigaus.

Vaido pihib, et umbes kaks aastat tagasi käis tema peas plõks: viimaks olen suureks kasvanud!

"Enne ma lällasin kogu aeg, aga nüüd olen enda jaoks kindlad prioriteedid paika pannud. Kogu see metroteema on alati olnud ainult show," räägib Vaido ja tunnistab, et kui ta muusikaareenile astus, oli tal ju vaja oma muusika kuidagi rahvale lähemale viia.

Nii kuulutas ta end metroseksuaaliks – meheks, kes hoolitseb oma välimuse eest rohkem kui keskmine mees, kulutades sellele palju aega ja raha.

"Mitte et ma praegu enda eest ei hoolitseks, aga varem oli see kuidagi väga üle paisutatud," tunnistab uus Vaido.

Õppis juuksuriks

Üks prioriteet, mille ta nüüd endale on seadnud, on õppimine.

"Ma olen paljudest asjadest väsinud – näiteks ei viitsi ma enam pidutseda. Olen enda jaoks paika pannud, et ma tahan õppida," räägib Vaido ja kinnitab, et mõttest on saanud juba ka tegu.

"Läksin õppima nii, et keegi ei teadnudki sellest. Olen alati mõelnud, et ma ei tatsa ju 50aastasena laval ega laula: "Tõmban selle fucking peo käima..."."

Nii võttiski Vaido ühel heal päeval kätte ja läks juuksuriks tudeerima.

Õppimine sujus. "Lõpetasin kooli kulddiplomiga ja sain õpetajatelt kiita. Aga ega see diplom ei näita midagi, kogemused on ikka need, mis edasi viivad," arutleb Vaido, kes omandatud erialal juba töötabki.

Ta tahaks oma uuest elust välja heita lapsemeelsuse, mida seni on kandnud tema muusika ja esinejanimi Metro Bitch.

"Tahaksin nüüd teha teistsugust asja," unistab Vaido.

Kas see tähendab pühendumist tööle, pere ja kodu loomist?

"Ma olen küll mõelnud, et mingil hetkel võiks laps olla. Aga enne ma tahaks, et oleks olemas mingi kindel asi – kas kodu või karjäär," tunnistab Vaido.

Muusikat ta siiski ei jäta. "Põgeneda ei ole kuskile, aga kaua sa ikka lastele muusikat teed. Nüüd oleks aeg hakata mõtlema kaugemale," ütleb Vaido, et kavatseb hakata tegema tõsisemat muusikat. "Mitte päris rokki, kuid sellist, et ka vanem kuulajaskond mind mõistaks."

Tema sulest seni ilmunud lood räägivad lahkuminekutest või pidudest: "Need on kirjutatud täpselt sel perioodil, kui ma olin lällaja – käisin pidudel ja mul oli kõigest täiesti ükskõik."

Nüüd ei näe Vaido enam igal nädalavahetusel klubiskäimisel ja enese purju joomisel mõtet. "Ma arvan, et see ongi märk sellest, et ma olen suureks kasvanud," analüüsib ta.

Inimesed tahavad Vaidot näha

Kui Vaido nime guugeldada, paljastub internetist avameelselt tema seni elatud elu: lugeda saan artikleid tema muusikast ja ka avameelitsemistest üsna intiimsetel teemadel.

Näiteks kuulutab Vaido, et seks on hea; või deklareerib, et lasi endale paigaldada peeniseneedi. "Üks viga minu puhul on see, et ma olin väga sinisilmne ja ütlesin kõik kohe lihtsameelselt välja," vaeb Vaido. "Enne peaks ikka mõtlema, mida suust välja ajad. Samas on minuga nii, et ma põen korra või kaks ja siis löön juba käega."

Vaido veenab, et ta ei kahetse ühtki oma väljaütlemist ja oma mõtete pärast häbi ei tunne. "Kindlasti ei ole metroteema ja skandaalid mu ümber mulle kahjuks tulnud," usub ta, et ilma skandaalsete väljaütlemisteta ei saaks ta praegu paljudes Eesti paikades esinemas käia. Vaido muigab, et inimesed tahavad ikka näha, kes ta selline siis lõpuks on.