Iga-aastasel kontorirottide võidujooksul Rat Race valitses see aasta eriti kuum ilm, mis jooksvate maskottide elu päris keeruliseks tegi.Foto: Stanislav Moškov
Müstika
3. juuni 2013, 18:41
Galerii!

Kontorirotijooksul 26 soojakraadi, kostüümis 50

Laua taga istumisega harjunud kontorirotid said täna tõelise füüsilise pingutuse osaliseks: lisaks iga-aastasele Rat Race'i kilomeetrisele distantsile pidid nad mõõtu võtma ka ilmataadiga, kes eriti kuumas tujus.

Kui kraadiklaas näitas varjus 26 soojakraadi, siis võite vaid ette kujutada, mida võisid tunda paksude maskotikostüümide sisse peitunud jooksjad. „Ohjeesus, 50 tuleb ära. Vähemalt!" ütles kõige lühema õlekõrre tõmmanud Mart, kes kandis IRLi noorte siilikostüümi. Ilmaga ideaalselt mittesobivana oli maskott ka veel musta värvi, nii et noormees tarvitas ohtralt vett, et mitte üle kuumeneda.

Pealtvaatajatele võis tunduda, et 12. Rat Race võistlus ei möödunud tõsiste vahejuhtumiteta, sest Printcenter trükikoja meeskond ületas lõpujoone sootuks veristena. Õnneks oli tegu vaid kostüümidega. Tõsi, zombirolli sisseelamine oli tänasel päeval väga vaevaline: „Meile tavaliselt meeldib ikka pimedas rohkem olla," ütles kontorirott Liina.

Kõige graatsilisemate osavõtjate auhind peab aga kindlasti minema Rahvusooper „Estonia" luikedele. Baleriinikostüümis osalejad said aru, et tegelikult pole tegu võistlusega vaid heategevusüritusega ning seetõttu seadsid nad sihid, mis läksid ideaalselt kokku nende riietega: „Tahaks valges lõpetada!"