Saund
1. juuni 2013, 08:00

"Eesti Top 7": tundmatud nimed, kuid vanad tegijad

ETV2 edetabelisaade "Eesti Top 7" reastab netihääletuse põhjal siinsed veenvaimad muusikavideod. Saate tähtedeks on enamasti laiadele massidele tundmatud nimed. Uute ja uhkete siltide taha peitub aga teinekord nii mõnigi tuntud nimi.

Õhtusel ajal kanaleid klõpsinud ja saatele peale juhtunud muusikasõber avaldas imestust, et ei tundnud edetabeli paremikust mitte ühtegi artisti. Seda sai ta öelda küll ainult vilksamisi edetabelile pilku peale heites, sest äratundmisrõõmu leiab põhjalikumal süvenemisel piisavalt.

Näiteks maikuu edetabelites püsiv Pirados Mixtape, mis on Legendaarne Recordsi ja Piradose ühisettevõtmine, koondab endas selliseid artiste nagu Genka, Metsakutsu, Beebilõust ja viimasel ajal üksjagu palju meediakajastust saanud Okym Riim. Ja pole ka Luisa Värk koos Lauris Reiniksega tegelikult kõige tundmatumad nimed.

Kuus nädalat edetabelis püsinud Hanf Kungi lugu "Kuu pood" on elutruu kajastus Tartu Karlova linnaosast ja selle südamest, Kuu poest.

"Et sugulane Eestis ja ta tuli Taanist; söögilaual suitsulõhe, koduõlle ja karbonaadi; tuba täis fekaali – metaani ja ammoniaaki, nurgas huudilits mantis kantidelt saab paaki," pillub räppar Gringo kätega vehkides ladusalt ja sellest aitab edetabelisaate võiduks neljal korral.

Saade annab kõigile võimaluse

Mille poolest "Eesti Top 7" teistest kodumaise muusika edetabelitest erineb? "Tegemist on siinmail ainsa osalusdemokraatial (veebihääletusel) põhineva, eranditult kodumaistest muusikavideotest koosneva iganädalase telesaatega. Erinevalt müügi- või muusikakriitikute poolt koostatud tabeleist võib selles esikoha hõivata nii Ewert and the Two Dragons kui ka avalikkusele suhteliselt tundmatu Karlova gäng Hanf Kung," räägib saate autor ja toimetaja Ingrid Kohtla, kes ootab saatesse mis tahes žanri esindajate muusikavideoid. Peaasi, et video oleks värske. "Eesmärgiks on pakkuda nädalast nädalasse läbilõiget kohalikest muusikavideotest, mistõttu eetrissepääsu ning võrdse stardipositsiooni lunastavad nii professionaalsed videod, olematu eelarvega lo-fi viidikud (madala kvaliteediga videod – toim) kui ka kõrge kunstilise pilotaažiga vaatemängud."

Saatejuhi on Siim Kera ja Kaidor Kahar.