Meelis Kompus Foto: ERR
Inimesed
23. mai 2013, 06:58

Meelis Kompus lahkub ERRist (34)

"ERRi hingekirjast äraminek ei pea tähendama seda, et inimene enam kunagi saateid ei saa teha," ütleb rahvusringhäälingust lahkuv Meelis Kompus, kellest saab lähipäevil maanteeameti pressiesindaja.

"Aktuaalse kaamera" senine uudisteankur Kompus ütleb rahulikult: "Iga hooaja lõpus on ERRis ja ka AKs ikka lahkumisi ette tulnud. Kõlab klišeena, aga möödas on ajad, kui terve elu oldi ühel ja samal ametikohal ja mindi aastakümneid hiljem pidulikult pensionile. Ilmselt vanemad kolleegid on alahoidlikumad, aga nooremad vaatavad ikka ringi, otsivad uusi arenguvõimalusi."

Kompus välistab ka selle, et ERR oleks talle märku andnud, et nüüd oleks aeg lahkuma hakata. Mees ise on ajapikku muutunud.

"Olen vahepeal ka magistriõpingud lõpetanud Tartu ülikoolis, mis on samuti silmaringi avardanud," kõneleb ta.

"Muutustega tuleb kaasas käia. Seega – keegi ei ole mul palunud lahkuda ega sundinud lahkuma. Pigem vastupidi, mitu kolleegi, kaasa arvatud mu peamine ekraanipartner AKs Astrid Kannel, on öelnud, et oleks tahtnud pikemalt koostööd teha."

Kompus lisab, et ERRi hingekirjast äraminek ei pea tähendama seda, et inimene enam kunagi saateid ei saa teha.

"Kui vaadata, siis enamik Raadio 2 toimetajaid töötab autorilepingute alusel, selliseid saatejuhte on "Tähelaevas" ja veel paljudes saadetes," lausub ta.

"Nii et ma jätan otsad lahti. Kui aega ja võimalust on, siis miks mitte mõnda raadiosaadet teha, kas või oma teatrisoovitusi ja -intervjuusid jätkata."

Mis saab aga "Aktuaalsest kaamerast", kust Kompus kui uudisteankur lihtsalt kaob? "Aktuaalses kaameras" ei ole nii kindlaid ankrute paare, et Meelis Kompuse lahkumisega tavarütm suuresti paigast ära liiguks," ütleb ERRi avalike suhete juht Anneli Tõevere-Kaur.

"Muidugi tunnevad kolleegid ja kindlasti ka paljud televaatajad temast puudust, kuid uudistetoimetus jätkab oma tööd ikka samas vormis nagu seni, praegu jääb ametisse kaks mees- ja kolm naissaatejuhti."