Täna andis Tallinnas erilaadse kontserdi popmaailma unikaalsemaid sopraneid Tarja Turunen. Ooperidiiva esines laval koos filharmooniaorkestri, koori ja tuntud heavy rock trummari Mike Terranaga. Foto: Mati Hiis
Saund
22. mai 2013, 07:00

Ooperidiiva Tarja Turunen istus trummide taha

"See on karm meestemaailm – higine ja haisev," hoiatas hevitrummar Mike Terrana ooperi- ja rokidiivat Tarja Turuneni, enne kui naine tema trummide taga koha sisse võttis. "Kui sina sellega hakkama saad, saab igaüks!" teatas Tarja tarmukalt. 

Kui Tarja oli trummide taha istunud, haaras õhtu koomik Mike Terrana mikrofoni ja kandis rokilikest tantsuliigutustest hoolimata ette üllatavalt mahehäälse variandi Frank Sinatra hitist "Fly Me to the Moon".

Kuigi Tarja Turuneni, Mike Terrana ning Peterburi Filharmoonia orkestri ja koori esmaspäevaõhtusel Tallinna kontserdil (vaata galeriid SIIT!) kõlasid peamiselt kuulsad ooperiaariad ja klassikalise muusika teosed, sai publik šõud ja meelelahutust täie raha eest. Esitades muusikalist "Minu veetlev leedi" pärit laulu "I Could Have Danced All Night", meelitas võluv lauljanna dirigendi pukist alla endaga valssi tantsima. Tõeline naerutaja oli aga Ameerika rokitrummar Mike Terrana.

Küll lõi ta loo algul valesti takti, nii et dirigent käis trummimehele noodipuldis õiget lehte ette keeramas. Küll sammus ta koos kooriga lavale, jäi seisma esirea keskele ja kuulutas, et tahab ka laulda. "Ei, mitte praegu. Mine sealt minema!" hurjutas Tarja ja kurtis: "See on täiesti võimatu mees. Iga päev põhjustab meile peavalu."

Hiljem sai Mike siiski oma tahtmise: Tarja kutsus ta ette ja pakkus, et nüüd võib temagi rahvale ühe loo laulda. "Tõesti? Ma tahtsin alati diiva olla! Fännid juba ootavad mind," kekutas trummar. Vahetuskaubana pidi laulja tema trummid üle võtma.

Trummarist sai Mozart

Kui orkester lõpus lisapalana Mozarti "Väikest öömuusikat" mängis, ilmus Mike lavale Mozartiks kostümeeritult. Punkariharja peadligi surunud trummar kandis halli parukatki, mida ta edevalt silus. Ta tantsis ja veiderdas banaani süües ringi, püherdas maas ja naeris hüsteeriliselt, viidates groteskselt muusikageeniuse omapärasele huumorisoonele ja kohati lapsikule käitumisele.

Klassikat ja rokkmuusikahelisid põiminud kontserdil esitas kolmeoktaavilise hääleulatusega endine Nightwishi solist Tarja Nokia kontserdimajas ka omaloomingut ning armastatud rokkbändide, näiteks Queeni ja Led Zeppelini lugusid. Rahulolev publik tõusis püsti nii pärast põhiosa lõppu kui ka lisalugude järel.

Kolmandat korda Eestis käinud Tarja tuuritab koos argentiinlasest abikaasa Marcelo Cabuliga ja novembris sündinud pisitütre Naomiga. Paar viibis Tallinnas pühapäeva õhtust eilse hommikupoolikuni ja ööbis vanalinnas Telegraafi hotellis.