Foto: Svetlana Zaitseva
Inimesed
17. mai 2013, 07:00

Ripsmepikendused võivad tervist kahjustada (2)

Arstid hoiatavad, et kunstripsmepikenduste paigaldamisel kasutatavad liimid võivad põhjustada infektsiooni, allergiareaktsiooni ja ka pärisripsmete väljalangemist.

Nimelt liimitakse osa kunstripsmeid kliendi ripsmetele ükshaaval liimiga. See peaks muutma ripsmed pikemaks ja paksemaks. Paraku kasutavad paljud ilusalongid ripsmete paigaldamiseks formaldehüüdi sisaldavaid liime. See võib põhjustada allergilist reaktsiooni, vahendab Daily Mail.

Doktor Neda Shamie Doheny silmainstituudist sõnas, et silmasarvkest on õrn, seetõttu võivad seda ärritada ja ka armistada kergemadki kokkupuuted kemikaalidega. Tema kolleeg doktor Philip R. Rizzuto lisas, et isegi kui naisel pole formaldehüüdi vastu allergiat, võivad kunstripsmed põhjustada ripsmete väljalangemist. Tema sõnul pöördub silmaarstide juurde üha enam naisi, kelle probleemid on seotud kunstripsmepikendustega.

Ekspertide sõnul võib kunstripsmete küljes olla ka baktereid ja mustust, mis suurendavad infektsiooniriski. Daily Maili vahendatud uuring rõhutas sedagi, et kunstripsmepikenduste korduvkasutamine võib esile kutsuda alopeetsiat (karvatüvele osutatud liigse pinge tõttu kukub karv välja – S. P.). See kahjustab omakorda karvanääpsu ning karvakasv võib pidurduda või sootuks lakata.

Korrektselt paigaldatud ripsmepikendused on aga ohutud.