Sandra NurmsaluFoto: Arno Saar
Üritused
15. mai 2013, 21:31

Eesti võidutsebki Eurovisionil omakeelsete ballaadidega? (18)

Viimase viie aasta jooksul on Eestil Eurovisionil üle pika aja taas hästi hakanud minema. Paistab, et kõige paremini on peale läinud eestikeelsed ballaadid.

Eesti sai esimest korda poolfinaalist finaali 2009. aastal, mil meid esindas Sandra Nurmsalu kauni ballaadiga "Rändajad". Finaalis saavutati auväärne kuues koht.

Järgmisel aastal oli Eesti esindajaks Malcolm Lincoln inglisekeelse looga "Siren" (finaali ei pääsetud) ning aasta hiljem Getter Jaani tempoka ja inglisekeelse looga "Rockefeller Street" (finaali pääseti, kuid jäädi seal eelviimasele kohale).

Mullu aga esines Ott Lepland kauni eestikeelse ballaadiga "Kuula", mis platseerus finaalis samuti kuuendale kohale nagu "Rändajad" mõned aastad varem. Ka tänavu triumfeeris Eesti omakeelse ballaadiga ning pääses sellega finaali. Kuidas Birgit Õigemeelel aga finaalis läheb, paistab muidugi alles laupäeval.

Kuigi viimase viie aasta põhjal tundub, et Eesti võidutseb kõige enam omakeelsete ballaadidega, võib iseenesest põhjus peituda ka selles, et alates 2008. aastast on kaks poolfinaali. See aga on suurendanud omakorda kõikide riikide finaali pääsemise võimalusi.