MAAILMAKUULUS SENSITIIV: TV3 kutsel Eestisse tulnud Mano peab siin muu hulgas kaks seminari teemadel emotsionaalne vabadus, hinge ja südame avamine, suhted ja tantra. Foto: Mati Hiis
Inimesed
15. mai 2013, 07:00

Sensitiiv Veet Mano: "Selgeltnägijaks võib õppida igaüks!" (40)

"Selgeltnägemise võtmeks on meditatsioon. Seda praktiseerides õpib esmalt tundma enda sisemust ning seejärel saab hakata ka teiste inimeste hingesid nägema," ütleb 30aastase kogemusega sensitiiv Veet Mano, kelle võimeid saab näha näiteks Venemaa "Selgeltnägijate tuleproovi" 13. hooaja saadetes, mida Eestis vahendab TV3.

Kuid Manol on ka ravitsejavõimed: ta aitab inimestel vabaneda haigustest ja füüsilistest muredest. "Pikaajaliste kaela- ja seljavalude põhjuseks on enamasti probleemid inimese energiatasandiga," toob ta näite.

"Ma üritan kõigis head näha, sest elu peab põhinema ikkagi õnnel. Milleks rikkuda seda negatiivsete emotsioonidega?" selgitab sensitiiv. Aga mida teeb ta siis, kui näeb, et inimesel juhtub tulevikus midagi halba? "Sellisel juhul ma ei ütle seda sellele isikule, sest minu võimuses ei ole tema elu ära rikkuda. Igaühel on oma vaba tahe ning sellele ma vastu ei saa. Kui isik tuleb ise minu juurde seansile, siis ma võin seda küll teha, aga lihtsalt tänava peal kedagi kohates kindlasti mitte."

Mano usub, et igal inimesel on võimed, mida saab arendada. "Mingeid piiranguid ei ole, kõigil on võimalus selgeltnägemine ära õppida ja mina oskan sellest huvitatud inimesi ka õpetada," ütleb ta.

Silmad vabastavad sõltuvusest

"Kui ma vaatan inimest, siis esimesena näen temast kiirguvat energiat ja see ütleb tema kohta juba palju – milline inimene on, mis tema minevikus on toimunud ja mida tulevik toob. Palju informatsiooni saan silmi ja näojooni uurides," lausub Mano. "Ka pildi järgi ennustades näen esmalt energiat, aga kõige parem on selgeltnägijal ikkagi inimest isiklikult näha ja temaga rääkida – nii saab infot kõige enam."

Samuti on Manol võime inimesi halbadest harjumustest ja sõltuvustest vabastada. Selleks korraldab ta spetsiaalseid seansse, mille tulemusena saab priiks nikotiini-, alkoholi- või narkosõltuvusest. "Osa arvab, et ma hüpnotiseerin neid silmadega, kuid tegelikult vaatan seansside ajal lihtsalt inimesele sügavalt silma, et näha tema hinge ja sisemust," kommenteerib läbinägija. Protseduuri täpsemaid tagamaid Mano siiski ei avalda.

Kui kaua võtab aega pikaajalisest sõltuvusest vabanemine? "See oleneb inimesest – igaühel on see erinev. Näiteks käis minu juures üks mees, kes oli 20 aastat suitsetanud, päevas tõmbas ta umbes kaks pakki sigarette. Temale piisas kolmel päeval tehtud seanssidest, et suitsetamisest vabaneda. Kuid ühel teisel ahelsuitsetajal kulus selleks kaks nädalat," räägib sensitiiv.

Nende halbade harjumuste põhjuseks peab selgeltnägija aga seesmist viha. "Kui inimene on sisemiselt vihane, siis ta otsib väljundit, kuidas seda leevendada. Ükski meelemürk ei tee meile head, aga nende tarbimise põhjust tuleb otsida ikkagi inimese seest. Nendeks on kuhjunud negatiivsed emotsioonid," tõdeb ta. Ka kohvi on tema sõnul kahjulik, sest see sisaldab kofeiini, mis teeb inimese närvilisemaks, kui ta loomupäraselt on.

Emotsioone peab õigesti väljendama

Paljusid inimesi huvitab alatasa küsimus, mis saab meist pärast surma. Mano teab sellele vastust: "Füüsiliselt inimene sureb, aga tema hing elab edasi. Kuna surm on väga võimas, siis algul satub hing šokiseisundisse, aga hiljem elab suure tõenäosusega edasi uues kehas. Kuid kuna inimesi sünnib kogu aeg maailma juurde, siis võib hing jääda eksisteerima ka lihtsalt, ilma uue kehata. Selle leidmine on igal hingel erinev, see oleneb surmajärgse šoki pikkusest."

Sensitiivile meeldivad väga näiteks müstik George Gurdjieffi õpetussõnad: ta ütles enne oma surma pojale, et kui too on mõnikord väga vihane või solvunud, siis peaks ootama vähemalt 24 tundi, enne kui kellelegi midagi ütleb, sest muidu võib ta oma sõnu kahetseda. Aga selle ajaga jõuavad mõtted ja tunded selgineda. "See tarkus on mind palju kordi aidanud, sest elu on ikka toonud olukordi, kus emotsioonid paisuvad suureks. Aga nende kohene väljaelamine teeks hoopis suurt kahju mu lähedastele," arutleb Mano.

Mano: Varvara tundis oma mõrtsukat

"See oli keegi, keda ta tundis, sellepärast ta tapetigi. Kui ta poleks seda inimest tundnud, ei oleks teda tapetud," kommenteeris selgeltnägija Veet Mano üheksa-aastase Varvara mõrva mullu märtsis Narvas.

"Loomulikult oli see mees, võib-olla oli neid isegi kaks," vihjas sensitiiv portaalile Publik. "See on keegi, kes jahib lapsi ning oluline on ta leida, sest see võib uuesti juhtuda. See inimene on siiani Eestis ega ela kaugel kohast, kus elas Varvara. Keegi jälgis ja ootas, plaanis õiget hetke, et seda teha. Nagu haige professionaal."

Pärast mõningaid mõttepause sõnas Mano, et ei oska vaid tüdruku pildi põhjal midagi enamat öelda ja avaldas soovi kohtuda tema vanematega, et aidata see müsteerium lahendada. Varvara emaga on praeguseks ühendust võetud ning ta on avaldanud soovi selgeltnägijaga kohtuda.

Sündis USAs, elab Venemaa idapiiril

Veet Mano on sündinud 1956. aastal USAs, on lõpetanud Michigani ülikooli ja varem töötanud Alaskal algkooliõpetajana. Osho (rahvusvaheliselt hinnatud India müstik, guru ja vaimne õpetaja) teraapiaid hakkas ta praktiseerima 1978. aastal, kui sõber kutsus ta ühele seminarile.

"Olin siis 21aastane ja ei teadnud meditatsioonist midagi, aga mõtlesin, et võin seda loengut ikkagi kuulama minna," meenutab Mano. Pärast seda muutus tema elu kardinaalselt – ta alustas tervislike eluviisidega, hakkas mediteerima, oma emotsioone kontrollima ja energiaga tegelema.

Praegu elab selgeltnägija Venemaa idapoolse piiri ääres ühes väikeses külas ning tal on ka vene rahvusest naine. Mano armastab väga lapsi, kuid oma liikuva eluviisi tõttu tal järeltulijaid pole. "Usun, et laps vajab mõlema vanema armastust ja hoolitsust, mina ei saa seda aga pakkuda," lausub ta.