Gina Lollobrigida (85) on otsustanud oma juveelide kollektsiooni teiste kollektsionääridega jagada.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
14. mai 2013, 09:31

Vaata Gina Lollobrigida luksuslikke juveele, mis täna oksjonil maha müüakse (2)

Legendaarsele Itaalia filmistaarile Gina Lollobrigidale kuuluvad juveelid on täna Genovas oksjonil. Tema kollektsiooni hinda ennustatakse tõusvat mitme miljoni dollarini ning veterannäitlejanna kavatseb tulu annetada heategevuseks.

Haamri alla läheb täna rohkem kui 20 juveeli, millest enamus pärineb Itaalia Bulgari juveliiridelt, kirjutab BBC. 1950.-60. aastatel filmisõpru lummanud Lollobrigida ütleb, et soovib raha suunata raku-uuringuteks.

„Naistel on sageli küllalt õnne, et neile juveele kingitakse, aga kui sa oled näitlejanna, kuulus daam, kes on valinud endale juveelid ise, teeb see need palju huvitavamaks," ütles Genova Sotheby oksjoni esindaja David Bennett. Ta lisas, et oksjonil olevad juveelid peegeldavad filmidiiva maitset.

Gina Lollobrigida (85), keda kodumaal tuntakse kui La Lollat, sai tuntuks filmis „Maailma kõige kaunim naine" (1955).

Praegu tegutseb eakas daam skulptorina. „Hakkasin Bulgari juveele koguma 1950. ja 1960. aastatel, sest mind köitis nendes imepärane meisterlikkus ja erilisus," rääkis Lollobrigida. „Aga kujuril ei ole juveele suurt vaja ja nõnda olen ma otsustanud, et on aeg jagada neid teiste kollektsionääridega."