Foto: Mari Luud
Inimesed
9. mai 2013, 16:58
Vaata galeriid!

Kristiina Ehin esitles uut romaani ja avas kirjanduskambri (6)

Tartu Loomemajanduskeskuses esitleti eile Kristiina Ehini uut romaani "Paleontoloogi päevaraamat", mis räägib kiiresti muutuvas ajas kasvavast Rapla tüdrukust, kes oma kasvukeskkonnast juuri leidmata hakkab neid kirglikult otsima eelajaloost, kaevates muuhulgas üles ema porgandipeenra.

Kirjastuse Petrone Print sarja "Aja lugu" kuuluv romaan koosneb isiklikku laadi mälupiltidest, kuid perepärimuse kaudu ulatub autor ka oma sünnieelsesse aega. Eelajalugu, lähiminevik ja olevik põimuvad kokku üheks kirevaks tervikuks, samamoodi põimuvad teoses proosa ja luule.

Lisaks raamatule avas Ehin Tartu Loomemajanduskeskuse kõrvalmajas ka oma Kirjanduskambri. Ideed tutvustades sõnas Kristiina Ehin: "Olen kaksteist aastat olnud vabakutseline kirjanik ning koduseinte vahel töötamisest üksjagu tüdinud. Loomemajanduskeskuse töötuba on mulle eelkõige mõnus koduväline kirjutamise koht. Plaanin hakata loomemajanduskeskuses korraldama ka Värske Loomingu salongi, mis liidab loomeinimesi erinevatelt aladelt ning ärgitab oma loominguga päevavalgele tulema."

 Värske Loomingu salong on Kristiina Ehini sõnul koht, kuhu inimesed saavad tulla, et üles astuda oma värske loominguga. "Olgu see siis luuletus, novell, tants, teadustöö, mõni värske mõte, maal, foto, film vms. See on sundimatu kooskäimise koht, mis toimub sõltuvalt aastaajast, kas toas või õues, pikniku vormis ning enamasti täiskuuga. Alates sügisest hakkaks see salong siis koos käima iga kuu," täpsustas Kristiina Ehin.