Evelin IlvesFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
9. mai 2013, 09:32

Presidendi kantselei: Evelin Ilvese riided on Eesti visiitkaart! (221)

Eesti Ekspressis ilmunud lugu Evelin Ilvese riietest ja ehetest pani kohe tegutsema presidendi kantselei, mis väljastas täna hommikul vastukajaks pressiteate, kus selgitatakse kulude tagamaid.

Kantselei toonitab, et järgitakse Vabariigi presidendi ametihüve seadust, mis annab õiguse hüvitada esileedi põhjendatud kulutused.

"Kõik Eesti riigipead ja nende abikaasad on esindusriideid kandnud mitte ainult ühel sündmusel, vaid korduvalt, neid on ka ümber tehtud. Eestist väljuvate ja Eestisse saabuvate välisvisiitide puhul on meie riigipea ja tema abikaasa esindusrõivad osa Eesti visiitkaardist. Ametiülesannetega mitteseotud rõivad soetab riigipea abikaasa ise," seisab kantselei teates. Öeldakse ka, et esindusriided ja ehted antakse presidendi ametiaja lõppedes ERMile.

Kantselei lisab, et esileedi esindab Eesti riiki nii siseriiklikult kui välissuhtluses. "See ongi tema töö, tema aktiivne ühiskondlik roll. Seetõttu saab ta ka esindustasu." Esindustasu on 1515 eurot kuus puhtalt kätte.

Eesti Ekspress kirjutas, et Evelin Ilves on lasknud riigil maksta 70 000 euro ehk 1,1 miljoni krooni eest kinni riideid, ehteid ja kingi.