KURIKUULUS: Aastate eest skandaali tekitanud foto poeg Blanketit sügaviku kohal hüpitavast Jacksonist. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. aprill 2013, 07:00

PALJASTUSED KOHTUSAALIS: Jackson polnudki oma laste isa? (26)

Kuuldavasti plaanitseb kontserdipromootor AEG Live Michael Jacksoni lähedaste algatatud kohtuprotsessil tõendada, et popikuningas oli oma kolmest lapsest ainult noorima, poeg Blanketi lihane isa.

Kui ajalehes New York Post avaldatud vihjel on tõepõhi all, tõotab kohtuprotsess, kus Michael Jacksoni lähedased nõuavad laulja kunagiselt promootorilt AEG Live’ilt 40 miljardit dollarit kahjutasu, tuua rohkem valu kui valuraha. AEG kavatsevat kohtus tõendada, et Jacksoni vanemad lapsed Prince (16) ja Paris (15) ei olegi tema lihased järeltulijad. Väidetavalt olevat kompanii käsutuses andmed, mille kohaselt kannab tema kolmest lapsest Jacksoni DNAd vaid noorem poeg Prince Michael II ehk Blanket (10), Prince ja Paris seevastu olevat sündinud tänu doonorspermale.

Kuigi kõmupress on Jacksoni isaduses kahelnud varemgi, väitis staar ise alati, et kõik kolm on tema lihased lapsed. Prince’i ja Parise ema on Jacksoni endine mediitsiiniõde Debbie Rowe, kellega laulja 1996. aastal abiellus. Kui nad kolm aastat hiljem lahutasid, loovutas Debbie laste hooldusõiguse Michaelile. Blanketi tõi ilmale avalikkusele tundmatu surrogaatema.

Isaks pretendeerib mitu meest

Jacksoni laste isaks on juba varem pretendeerinud laulja endine nahaarst Arnold Klein ja karateõpetaja Matt Fiddes. Ka näitleja Mark Lester on väitnud, et on Paris Jacksoni tegelik isa. Blanketi puhul aga kahtlusi polevat, sest ta olevat Jacksoni lastest ainsana popikuninga nägu ja oskavat sama hästi tantsida. Väidetavalt olevat tal välja löönud ka Jacksoni sünnipäraselt tumedat nahka järk-järgult kahvatumaks muutnud nahahaigus vitiliigo. Pärast Jacksoni surma jäi laste hooldusõigus nende vanaemale Katherine Jacksonile (82).

Kohtuasjaga loodavad Jacksoni pärijad tõestada, et AEG Live’il oli suur osa selles, et popikuningas 25. juunil 2009 anesteetikum propofoli üledoosi suri. Saatusliku süsti tegi talle ihutohter Conrad Murray, kellele mõisteti selle eest nelja-aastane vangistus. Jacksoni lähedaste sõnul oli Murray AEG mõju all.

Enne surma valmistus väidetavalt sadadesse miljonitesse dollaritesse ulatuvates võlgades rapsiv superstaar Londonis suurejoonelisi comeback-kontserte andma. On vihjatud, et ta polnud selleks vaimselt valmis, tal oli piinav lavahirm ning unehäired, mille vastu ta meeleheitlikult abi otsis. Jacksoni lähiringis liikunud inimeste sõnul oli lauljal välja kujunenud ränk ravimisõltuvus.

Ajakirjandus on väitnud, et Jacksonite juristide käsutuses on kirjavahetus, mis tõendab AEG hoolimatust: kompanii üks boss möönab kirjas teisele, et Jackson käitub kummaliselt, aga et kontsertide tühistamine ei tule kõne allagi, peab ta lavakõlblikuks putitama. Nõutav kahjutasu peaks pärijate rehkenduse järgi kompenseerima summa, mis Jacksonil enneaegse surma tõttu teenimata jäi.

Paris: "Isa tahtis meile normaalset lapsepõlve!"

Ärevad uudised isadusskandaalist langesid kokku Paris Jacksoni pihtimusega ajakirjale Event, kus 15aastane neiu Michael Jacksonit maailma parimaks isaks ülistab: "Ta oli imeline! Ta püüdis meid harida ja hoolitses meie eest."

Paris selgitas, et Jacksoni lapsed kandsid isaga väljas käies kummalisi valgeid maske seetõttu, et staar polevat soovinud avalikkusele näidata, millised tema järeltulijad välja näevad. "Nõnda saime endale lubada seda, mida tal endal kunagi ei olnud – normaalset lapsepõlve," põhjendas Paris.

Pärast Michael Jacksoni surma elatuvad tema lapsed usaldusfondist, millest nad testamendis määratud ajal väljamakseid saavad ning mis katab kõik nende igapäevakulud, nagu ihukaitsjad, kokk, teenijad, lapsehoidjad, aednikud ja töömehed, ning 26 000dollarilise kuuüüriga häärberi rangelt turvatud elurajoonis, kus nende naabriteks on Justin Bieber ja Britney Spears. Spordi- ja fotograafiahuviline Paris, kes käib täiesti tavalises koolis, unistab enda sõnul südamekirurgi elukutsest.