Georg Malvius Foto: Meelis Tomson
Inimesed
11. aprill 2013, 07:00

Georg Malvius ootab Eesti muusikalitähti meistriklassi (2)

"Eestis on nii palju talenti! Töötan praegu 30 uue inimesega, kes on väga-väga andekad. Enamikku neist võib muusikateatrites oodata suur tulevik," usub Eestis hulga muusikale lavastanud Georg Malvius.

Ta loodab peagi hakata Turus soomlaste ja rootslaste kõrval drillima ka siinseid lauljaid-tantsijaid-näitlejaid. Mai hakul asub Turu rakendusülikooli muusikaliteatri haridusprogrammi IMTE (International Musical Theatre Education) juht Georg Malvius Stockholmis ja Turus sõeluma välja lootustandvaid muusikaliartiste, kes pääsevad aastasele laulu-, tantsu- ja näitlemiskursusele. Kahe avapäevaga on end IMTE kodulehel katsetele registreerinud kaks eestlast.

"Kui Eestist on vähemalt 10–15 kandideerijat, siis korraldame eraldi katsed ka Tallinnas ja neil pole vaja Soome või Rootsi sõita," selgitab Malvius.

Septembris käivituv koolitus on mõeldud lavakogemusega artistidele.

"Me ei otsi algajaid – soovime edasi arendada inimesi, kellel on vilumus juba olemas. On näiteks väga häid tantsijaid, kes ka laulavad ja näitlevad hästi, aga on seni siiski lihvinud eelkõige tantsu. Meie anname neile võimaluse ülejäänud oskusi järele aidata," räägib Malvius.

"Katsetel peab esitama kolm laulu: üks muusikalist "Les Miserables" ning vabal valikul üks tempokas lugu ja ballaad. On ka tantsuvoor. Veel tuleb ette valmistada umbes kolmeminutine ingliskeelne monoloog."

Õpitakse inglise keeles. Vanuse alampiir on 18 ja ülempiir 34. Vastu võetakse 15 õppurit. Konkurents võib olla tihe: esimesele kursusele pürgis üle 100 noore artisti. Vastuvõetuid ootavad mitmesugused meistriklassid. Teiste seas õpetab neid Londoni West Endi teatrites ja Suurbritannia Rahvusteatris töötanud hääletreener ja helilooja Derek Barnes. Tantsuõpetust veab Stockholmi balletiakadeemia õpetaja Adrienne Åbjörn, kes on ka mai algul Vanemuises esietenduva "Grease’i" koreograaf. Malvius annab aga draamatunde. Programm päädib mõnes Soome või Rootsi teatris tuntud muusikali lavaletoomisega.