Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
3. märts 2013, 22:58

Morrissey toriseb: kaasaja muusikutel pole midagi pakkuda (6)

The Smithsi laulja, muusik Morrissey ütleb, et praegustel artistidel ei ole midagi pakkuda ning bändid nagu Sex Pistols ei saaks nüüdisajal isegi plaadilepingut.

53aastase Morrissey arvates julgustatakse inimesi aina enam mitte mõtlema, nii et kõnekatel või poliitsõnumiga bändidel polegi võimalik areenile astuda. Oma asja õnnestub ajada vähestel popartistidel.

"Ükski muusikat tegev [artist] ei taha enam kunsti nimel vaeva näha. Bändil nagu Sex Pistols ei lubataks iial tegutseda. 2013. aastal pole ühtegi populaarset artisti, kes saavutaks edu tegutsedes omatahtsi," rääkis Morrissey ajakirjale Rookie antud intervjuus.

Olgu see siis Beyoncé või Justin Bieber, näeme lauljaid, kellel pole midagi pakkuda, kui nad lavalt maha astuvad, kolm Grammyt peos, leiab Morrissey.

Madonnat McDonnaks nimetav laulja lisab, et lauljaid võidakse küll jumaldada, ent neid ei armastata nagu vanasti. Ta meenutab, kuidas käis Madonna kontserdil, kus ükski publikus olnu ei üritanud kätt välja sirutada, et diivat puudutada. "See kõik on suur vale. Sa võid olla suur staar, aga sind ei armastata."