Video: Viljar Voog
Inimesed
27. veebruar 2013, 16:50
Õhtulehe video!

Ivo Linna: viis isamaalist laulu võivad 2013. aastal kõlada võimsamaltki kui 1988. (59)

Ivo Linna ansambliga In Spe on üks vähestest 1988. aasta esimesel Rock Summeril esinejatest, kes astub üles ka sellesuvisel juubelifestivalil. Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu tulevad seekord esitusele koos suurte kooridega, lubab laulja.

„See suvi laskis meil neid laulda ju kümneid kordi, aga Rock Summer oli minu meelest üks kõige kihvtimaid esitusi, kõige võimsama vastuvõtuga ja sisetundega," meenutab Linna isamaaliste laulude esitamist 1988. aasta festivalil.

Viite viisi kuuleb ka võimalikult paljude originaalesinejate esituses ka selleaastasel 25. juubelifestivalil. „See osutus natukene raskemaks kui me arvasime, sellepärast et on lahkujaid olnud, on neid kes muusikaga enam eriti sügavalt ei tegele," selgitab Linna probleeme. Igale probleemile on aga olemas ju lahendus: „Nüüd me mõtleme, et laulame koos suurema seltskonnaga: laval on koorid või vähemalt koor. Püüame seda teha võimalikult heal tasemel, et ei jääks muljet nagu me oleks 25 aastaga väga vormist ära vajunud."

Linna sõnul ütleb ta kõhutunne, et 15. ja 16. juunil toimuv festivalil esinedes võib tekkida võimsamgi emotsioon, kui 80ndate lõpus. Festivali korraldaja Jüri Makarov kinnitab, et nad lähevad sedasama (nostalgia-)tunnet sinna otsima ning selleks on esmahooga tagasi kutsutud 3-4 bändi, kes ka toona Rock Summeril üles astusid.

Hetkeplaaniga toimub Rock Summer Tallinna lauluväljakul kolmel laval ja kokku astub üles 35 artisti. „Me oleme oma publikuprognoosi seadnud 20 000 inimese peale. Kui me müüme üle 20 000 pileti, kuna tegemist on mittetulundusühinguga ja me ei taotle kasumit, siis kõik ülejäänud piletitulu läheb neljandasse lavasse ja ostame veel 10-11 artisti sisse," selgitab Makarov plaane ja lubab, et ta ei võta MTÜs rügamise eest sentigi palka.

Makarov lubab, et ülejäänud 20 artisti on umbes pooleks Eesti- ning välismaalt. Järgmine ports nimesid tuleb välja aprillikuu algul, kui festivalipasside hinnad teevad hüppe 60 eurolt 70 peale. Veebruarikuu lõpuni on aga piletihind veel 50 eurot.