VARJATUD KAAMERA? Sketšis on kasutatud justkui varjatud kaameraga filmitud kaadreid stuudios valesti laulvatest Ott Leplandist ja Maarja-Liis Ilusast ja saadetud need siis «tõendusmaterjalina» Rasmus Kaggele, kes Otti intervjueerib. Foto: Videokaadrid
Inimesed
19. veebruar 2013, 07:01
Vaata videot!

Ott "Eesti laulu" sketšist: kes veel aru ei saanud – see oli nali! (56)

Väited, et Ott tegelikult laulda ei oskagi, ei vasta siiski tõele

"Ma alguses pabistasin, et ehk ei tulnudki see üldse naljakas," räägib Ott Lepland "Eesti laulu" poolfinaalis näidatud sketšist, kus tuli nii-öelda avalikuks saladus, et Ott ei oskagi laulda. "Ma ei ole ju näitleja ja inimesed, kes seal kaasa lõid, ei puutu näitlemisega samuti igapäevaselt kokku. Aga kui ma seda ise vaatasin, siis ma mõne koha peal naeratasin küll."

Neile, kel sketš nägemata. Selgituseks: laupäeval peetud "Eesti laulu" poolfinaalis näidati vahepalaks klippi, kus Ott Lepland annab intervjuud Rasmus Kaggele, kes väidab, et temani on jõudnud info, et Ott ei oskagi päriselt laulda.

Lauluõpetaja Maiken avaldab arvamust, et Ott ei ole mingi laulja, vaid pigem haibitud toode. Vanameister Ivo Linna ütleb, et Ott võib olla tore poiss, kuid see, mis puudutab laulmist, ei saa isegi jutuks tulla. Ott Leplandiga koos superstaarisaates osalenud Getter Jaani väidab, et on kuulnud, et stuudios laulab Oti eest keegi teine laulud sisse.

Saatejuhi palvele kohapeal oma lauluoskust demonstreerida ütleb Ott, et tal on kolme tunni pärast kontsert ja ei taha oma häält kulutada, mispeale käivitatakse videolint stuudios väga valesti laulvast Otist. Selle peale väidab Ott muidugi, et see pole tema. Pala lõpeb samuti kõvasti möödalaulva Maarja-Liisi stuudiovideoga.

Mõned ei saanudki naljast aru

"Kui ma Facebooki läksin, siis nägin selle video jagamisi ja inimesed olid juurde kirjutanud, et nemad ikka kahtlevad, kas see päriselt nii on. Need kommentaarid üllatasid mind selles mõttes, et kas tõesti on inimesi, kes sellest aru ei saanud?" imestab Ott. "Tegin ka oma Facebooki lehele postituse, kus selgitasin, et see oligi nali. Aga ka selle postituse alla tuli jälle kommentaare, et polnud kõige parem nali," on Ott nõutu. Kuigi kinnitab, et tema tuttavatele see nali igatahes meeldis.

Ott tõdeb, et ju oli siis see lihtsalt väga peen huumor, millest mõned aru ei saagi. "Samamoodi oli ju "Tujurikkujas" Ita Everi sketšiga, millest mõned aru ei saanud."

Valestilaulmist rohkem ei kuule

(Meenutuseks: too sketš oli sellest, kuidas Ita Ever kasutab illegaalseid sooritust parandavaid aineid; iseennast mängiv Ever saab ajutise lavakeelu ning tema viimase 20 aasta jooksul saadud teatripreemiad tühistatakse. Ita tunnistas pärast seda, et temagi tuttavad küsivad, kas sketš oli ikka naljaga mõeldud või võetaksegi naiselt nüüd kõik tunnustused ära – K. T).

"Ma rahustaks kõik mittearusaajad veel kord maha, et tegemist oli ikka naljaga," kordab Ott igaks juhuks üle ja ütleb, et on lugenud ka arvamusi, kus inimesed miskipärast end solvatuna tunnevad. "Ma ei näe selleks põhjust. Tegemist oli ju eneseiroonia ja iseenda üle nalja tegemisega."

Sketši idee tuli ETV meeskonnalt ja Ott ütleb, et võttis pakkumise kõhklemata vastu, kuna see tundus talle teistmoodi olevat. Video võeti linti umbes 3–4 tunniga. Mis tunne oli aga sellisel suurepärasel viisipidajal, nagu Ott, kaamera ees valestilaulmist teeselda? "See oli ikka päris raske! Seda laulu ("Süte peal sulanud jää" – K. T) olen ma ilmselt oma elus kõige rohkem laulnud. Esimeste duublite ajal, kui ma üritasin valesti laulda, ütles režissöör René Vilbre, et laulan liiga õigesti ja käskis ikka rohkem valesti, rütmist mööda ja viisist kaugemale laulda," naerab Ott. "Loodan, et tuli enam-vähem välja. Eks nad valisidki välja kõige hullema variandi."

Kui "Tujurikkuja" tegi kunagi paroodia Koit Toome laulust "Nädalalõpp", esitas Koit sama paroodiat hiljem mõned korrad ka ise. Kas Ott kavatseb samuti kontserdil oma loo "uusversiooni" esitada? "Inimesed seda küll kartma ei pea. See oli ainuke kord ja kontsertidel kuuleb kindlasti õiget varianti," naerab ta.

Muide, Oti võimekuses viisi pidada võib juba peatselt veenduda – Ott alustab peagi koos Tanel Padari ja Jalmar Vabarnaga naistepäevatuuri ja astub üles ka 2. märtsil "Eesti laulu" finaalkontserdil Nokia kontserdimajas.

Staarisaate finaalis kõlas Oti laul lindilt

Et sketši mõte oli, et Lepland ei oska laulda ja kontserdil tuleb laul lindilt, küsisime ka, kas Otil on kunagi juhtunud, et peab päriselus lindi abi kasutama. "Selle kolme aasta jooksul, mis ma avalikkuse ees olen olnud, on lindi abi tulnud kasutada väga vähe, kuigi seda on ette tulnud. Viimane kord oli superstaarisaate finaalis, kus mul oli hääl täiesti nullis ja kurk paistes. Pidin seal koos Liis Lemsaluga üles astuma ja meil oli kaks varianti – kas kasutada linti või jätta ülesastumine ära. Viimane ei tulnud aga kõne alla, kuna muidu oleks saates olnud neli minutit tühja auku," räägib Ott. "See oli selline kord, kus meditsiinilistel põhjustel tuli linti kasutada, aga muidu ma laulan ikka otse."