Foto: Tairo Lutter
Üritused
16. veebruar 2013, 21:29
Vaata galeriid! Anna teada, kas oled valikuga rahul?

SELGUS MAJAS: esimesed viis finalisti teada! (94)

ETV eetris võtsid täna mõõtu kümme artisti, kes võistlevad pileti nimel poolfinaalist finaali. 2. märtil toimuvale finaalkontserdile pääsesid täna edasi Grete Paia - "Päästke noored hinged", Kõrsikud - "Suuda öelda ei", Teele/Tuuli/ULA & DrumAttack - "Ring The Alarm", Winny Puhh - "Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti" ja Elin Borni - "Enough.

Esimesena läks võitlustulle lugu "Young Girl" ning solist Jaan Tätte juunior ütles saatejuhile Anu Välbale, et Jaan Tätte seeniorile see lugu meeldis, mistõttu kõik Tätte seeniori fännid peaksid ka selle loo poolt hääletama.

Marilyn Jurman ütles oma lugu "Moving To Mmm" kommenteerides, et MMmm on koht, kuhu kõik tahavad minna - kus rohi on rohelisem ja meri sinisem.

Winny Puhh ütles oma raju lugu kommenteerides, et hääl neil karjumisest pole ära ja ainus põhjus, miks nad täna on telestuudios, on nende helilooja sünnipäeva. Seega, palju õnne Winny Puhhi heliloojale!

Sarah esitas loo "Taevas valgeks läeb", kes jõudis Anu Välbale paari sõnaga tutvustada omaaegse menuki Code One saatust.

Teele/Tuuli/ULA & DrumAttack esitet "Ring The Alarm" läks aga Eesti muusika ajalukku sellega, et Teelel ja Tuulal olid seljas aegade kõige lühemad seelikud.

Viienda laulu järel selgus ka saladuslik žürii, kuhu kuuluvad Lenna Kuurmaa, Kadri Vooran, Valner Valme, Mart Niineste, Janek Murd, Ithaka Maria, Olav Osolin, Kristo Rajasaare, Els Himma, Heini Vaikmaa, Owe Petersell.

Nagu eelmisel aastal, valitakse ka tänavu mõlemast poolfinaalist viis finalisti žürii otsuse ja rahvahääletuse kombinatsioonina.

Rosanna Lints esitas loo "Follow Me", millega ta kutsuvat endale järgnema muuhulgas ka televaatajaid enda poolt hääletama.

Grete Paia esitas loo "Päästke noored hinged" ja hiljem oma esitust kommenteerides ütles ta, et täitis täiega Sven Lõhmuse soovituse: "Küta täiega!"

Loo "Enough" esitanud Elina Born rääkis esinemise järel, et ei taha armuvalust rääkides minna isiklukuks ja andis ka hea retsepti, kuidas sellest kiiresti üle saada.

Kõrsikud ja "Suuda öelda ei". Koosseisu solist Bonzo ütles hiljem, et ainuke, millele ta ei suuda öelda ei, on üks tark vestlus näiteks Anu Välbaga.

Esimese poolfinaali lõpetas Anisa looga "The Missing Thing", kes lubas, et ei hakka nutma, kui välja jääb.

Žürii valmis oma lemmikuteks Elin Borni "Enough", Kõrsikute "Suuda öelda ei", Armastuse "Young Girl", Teele/Tuuli/ULA & DrumAttacki "Ring The Alarm" ja Winny Puhhi "Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti". 

Hääletajaid oli täna õhtul 17 000 ja rahva ning žürii ühishäältega pääsesid edasi Grete Paia - "Päästke noored hinged", Kõrsikud - "Suuda öelda ei", Teele/Tuuli/ULA & DrumAttack - "Ring The Alarm", Winny Puhh - "Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti" ja Elin Borni - "Enough.