ÜHESKOOS VASTUVÕTULE: 2011. aasta sügisel laulis «Eesti laulupealinna» saates Kärdlat esindanud Ott vanaema Naimaga eesti rahvaviisi «Minu isamajakene». Foto: TIINA KÕRTSINI
Inimesed
16. veebruar 2013, 07:59

Ott Lepland viib presidendiballile vanaema: "Ta oli väga õnnelik, kui teda kaasa kutsusin." (30)

Kaks muusikaauhinda võitnud Ott Leplandi edukas aasta ei jäänud märkamata ka presidendipaaril, kes on teda austanud vabariigi aastapäeva vastuvõtu kutsega. Käevangu võtab laulja oma Hiiumaal elava vanaema Naima Leplandi, kellega koos ta on Eesti telepubliku ees ka duetti laulnud.

"Arvan, et vanaema väärib presidendiga kohtumist. See on talle tähtis sündmus," põhjendab Ott ning kinnitab, et 80. eluaastatele lähenev proua on rõõmsalt elevil: "Ta oli väga õnnelik, kui ma teda endaga kaasa kutsusin – saab üle pika aja jälle suurlinna tulla ja saab presidendil kätt suruda."

Vabariigi aastapäeva ballile minek ülejärgmisel pühapäeval rõõmustab muidugi Otti ennastki. "Lähen sinna suure auga. Üritan viks ja viisakas olla," muheleb laulja. Ülikondki on tal juba ürituse tarbeks välja valitud.

Eestile viimaselt Eurovisioni lauluvõistluselt kuuenda koha toonud Ott sai neljapäeva õhtul Nokia kontserdimajas albumi "Öö mu kannul käib" ees pihku nii aasta meesartisti kui ka aasta popalbumi auhinna.

"Oli suur üllatus, et need auhinnad tulid! Väga tore! Ma ei hakanud endale väga mingisuguseid illusioone looma. Mõtlesin, et tulen lihtsalt kontserdile, esinen ja vaatan, mis saab. Kui poleks ka ühtegi auhinda võitnud, siis ei oleks ka midagi hullu olnud," kinnitas Ott vahetult pärast galaürituse lõppu.

Ka aasta albumi ja parima laulu kategoorias kandideerinud artist ei hellitanud oma väitel ühegi tiitli püüdmiseks suuremaid lootusi kui teiste puhul: "Ma üritasin tegelikult üldse võimalikult vähe tulemustele mõelda. Üritan alati enda jaoks mitte mulle luua."

See, et parima laulu preemia läks Lenna loole "Mina jään", mis "Eesti laulul" napilt teiseks tuli, Otil kripeldama ei jää. Vastupidi: "Minu arvates on väga hea, et "Mina jään" sai parima laulu auhinna. Lenna väärinuks ju sama palju Eurovisionil käiku kui mina. On aus, et üks laul sai "Eesti laulul" esimese koha ja teine laul pälvis Eesti muusikaauhinna parima loo eest."