Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
15. veebruar 2013, 07:12

Põhja-Tallinnale kolm auhinda: "Sõbrad arvavad, et oleme uhkeks läinud!" (18)

Bändile Põhja-Tallinn ulatati Eesti muusikaauhindade jagamisel eile kolm auhinda – aasta ansambli, debüütalbumi ja hiphop/räpialbumi oma. "Kolm on seltskond," arvab räppar Jaanus Saks selle kohta lühidalt.

Põhja-Tallinna bändiliikmete elu on võrreldes eelmise aastaga kõvasti muutunud. Kõige suuremaks muutuseks peab räppar Jaanus Saks kontsertide rohkust: "Vaba aega ei jäägi, et enda asju teha!" Mõned bändiliikmed on isegi töölt ära tulnud, kuna ei jaksa enam kahte asja korraga teha. Bändi solist Maia, kes läks õppima Küprosele, peab jooksma kahe riigi vahet.

Sõpradelgi on toimunud elumuutust tihti raske mõista. "Sõbrad arvavad, et oleme nad unustanud või oleme lihtsalt liiga tähtsaks saanud. Aga tegelikult ongi lihtsalt nii palju tegemist, et ei jõuagi kuidagi kõikidega nii tihti kokku saada," räägib Jaanus ja kinnitab, et sõbrad on neil ikka meeles.

Jaanus märgib ka, et ei saa enam oma eraelule keskenduda. "Sul on kogu aeg mingid asjad, mis on kohustuseks saanud. Enam ei ole nii, et lähed ükskõik millal või kuhu ja sul on aega, palju tahad." Ja nädalavahetustel, kui enamik inimesi puhkab, teevad Põhja-Tallinna liikmed tööd. "Puhata üritame nädala sees," muigab ta.

Samas on bändil vaatamata populaarsusele tulnud üle elada ka raskemaid hetki nagu plagiaadisüüdistus või rahva rahulolematus "Terevisioonis" nähtud versiooniga laulust "Meil on aega veel". "Kui tekivad rasked hetked, siis püüame omavahel arutada ning pingeid mitte nii üles kruttida. Alati leiab mingi lahenduse!" jääb räppar optimistlikuks.

Eksiminegi on Jaanuse arvates inimlik. "Eks kõik teevad valesid valikuid. Me ei saagi perfektsed olla ja igavesti kõigile oma valikutega meeldida," usub Jaanus.