VÄLISMAALE EI KIPU: Eliisi süda kuulub ühtaegu nii välismaalasest kallimale kui ka kodumaale Eestile, kust ta ka armastuse nimel jäädavalt ei lahkuks. Foto: Stina Kase
Inimesed
13. veebruar 2013, 07:01

Lauljatar Eliis Pärna leidis belglasest kallima: "Me jooksime kokku tänaval." (48)

Saate "Eesti otsib superstaari" avahooaja finalist Eliis Pärna (23), kes lummas publikut oma maheda hääle ja õrna haldjaliku olekuga, pole laulmist kaugeltki jätnud: ta plaanib end Belgias muusika alal täiendada ja hakkas äsja ka hollandi keelt õppima. Tõuke selleks on andnud belglasest kallim, kellega ta veidi aja eest Eestis tutvus.

"Tõsi. Mul on tänase seisuga peika, kes on belglane," kinnitab Eliis Õhtulehele saabunud vihjet. Ta ütleb, et nad kohtusid Eestis: "Me jooksime põhimõtteliselt tänaval kokku, meie kohtumine oli täielik juhuste kokkulangemine. Aga esimesest hetkest oli üsna selge, et tõmme on vastastikune ja väga tugev." Rohkem ta sel teemal peatuda siiski ei soovi – lisab vaid, et alustas paari nädala eest ka hollandi keele õpinguid.

Ei plaani Eestist päriseks lahkuda

"Mulle on keelte õppimine alati väga meeldinud. Kuna ma enam koolis ei käi, siis on see väga hea hobi, millega mõttetööd aktiivsena hoida. Pealegi arvan ma, et on normaalne huvituda teise inimese kultuurist ja tema taustast," põhjendab Eliis, kel on plaanis minna peagi kaheks kuuks Belgiasse muusikatunde võtma.

Samas rõhutab ta: "Kindel on see, et ma tahan tuleviku siduda Eestiga. Mulle meeldib siin ja mul pole plaani päriseks kuskile ära minna."

Kuigi viimaseil aastail pole avalikkus Eliisi tegemistest suurt kuulnud, pole ta laulmist jätnud. "Viimasel ajal on nii kujunenud, et muusikal on mu elus üha suurem osakaal. Ma olen hakanud kevadest ise päris palju muusikat kirjutama ja intensiivsemalt klaveritunde võtma. Tegelen laulmisega tegelikult üsna palju ja käin ka esinemas. See ei ole mul küll primaarne tegevus, aga esinemiskutseid ikkagi on. Just viimasel neljapäeval ja reedel tuli kolm uut päringut," avaldab Eliis.

Enamik tema esinemistest on eraüritused. "Inimesed kutsuvad ju ikka sünnipäevade või muude tähtpäevade tähistamisele esinejaid. On olnud ka avalikke ülesastumisi kohvikutes."

Pole lauljana kuhugi kadunud

Peamiselt teeb ta koostööd kitarristi ja laulja Tiit Borniga. "Me kohtusime hästi huvitaval moel: ma olin umbes kaks aastat tagasi režissöörist sõbranna Ingrid Roose sünnipäeval ja sünnipäevalapsele meeldis õudselt, kuidas ma laulsin superstaarisaates laulu "The Girl from Ipanema". Ta paluski siis, et ma talle seda sünnipäeva puhul laulaksin. Ma ütlesin, et natuke naljakas oleks üksinda laulda. Ingrid oli aga kutsunud ühe väikese ansambli meeleolumuusikat mängima ja üllataval kombel olid bändiliikmed vägagi valmis seda lugu tegema. Tiit oli üks selle liikmetest," jutustab Eliis.

"Hiljem sattusime täiesti juhuslikult kokku ühel terrassil. Kitarripoiss, kellega ma varem koostööd tegin, oli just öelnud, et ei saa ühele esinemisele tulla ja mul oli vaja asendajat. Küsisin Tiidult, kas tema tuleks. Pärast seda olemegi jäänud koostööd tegema. Meil on väga hea muusikaline klapp – ma ei tea, kas mul ongi kunagi varem kellegagi nii head mõistmist olnud," kiidab Eliis.

Duo esitab nii ühe kui ka teise lugusid. "Me laulame koos, laulan mina üksi ja laulab tema üksi. Tema mängib kitarri, mina vahel harva klaverit," kirjeldab lauljatar nende ühisesinemisi.

"Lähiajal on kindlasti plaanis ka koos salvestada. Aktiivne töö selle suunas käib," kinnitab Eliis, kes ei välista, et ühel päeval ilmub neil plaatki. "Aga sinna läheb natukene aega."

Eliisi laulmisest lummatud inimesed leiavad, et ta vääriks hoopis rohkem tähelepanu. Tuttavate väitel pole see talle aga oluline. "Ta laulab imehästi ja esineb väiksemates kohtades, aga ei reklaami end kunagi," laiutab Õhtulehe allikas käsi. "Minu jaoks on kõige olulisem see, et toimuks sisemine kasvamine, et kõik läheks hästi loomulikult. Mul ei ole tunnet, et ma peaksin end kuskile pressima. Ma tegelen igapäevaselt ikkagi meediaproduktsiooniga ja see töö meeldib mulle ka väga," selgitab Eliis, kes on juba neli aastat produtseerinud tele- ja raadioreklaame reklaamifirmas Monster Studio. "Usun, et minu muusika jõuab ühel hetkel ka laiema avalikkuseni. Astun vaikselt, aga kindlalt."

Peale selle tegutseb ta telesaadete tegevprodutsendina. Tema osalusel on valminud näiteks saatesarjad "Stiilipäevik", "Peremees otsib perenaist" ja "Nurgakivi". Saatejuhidebüüdi tegi ta mullu meelelahutussaates "Täna võib!".

Eliis ei oska öelda, kuhu poole kaalukauss kalduks, kui tal tuleks valida muusika ja erialase töö vahel. "Inimesed valivad erinevatel eluperioodidel enda jaoks esikohale erinevad asjad. Ma ei julge öelda, mida ma võin tunda nelja aasta pärast. Ma ei usu, et ma ainult muusikaga tegeleksin. Arvan, et teeksin kindlasti kõrvalt ka meediaproduktsiooni. See, millel on parajasti minu elust suurem protsent, sõltub ajast," arutleb ta.