JÄLLE PÄRJATUD: Ben Afflecki ja «Argo» võidutee jätkub, tunnustus tuli ka BAFTAde jagamisel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
12. veebruar 2013, 06:51
Vaata galeriid!

Briti filmiauhindade jagamisest kujunes taas Ben Afflecki triumf

Briti filmiauhindade ehk BAFTAde galaõhtu algas tüüpilises briti vaimus, kui punavaibale astunud staare tabas armutu vihmahoog. Galaõhtul võidutsesid aga pea eranditult samad inimesed ja filmid, kes mitmel varasemalgi auhinnaüritusel. Tähendab see seda, Oscaritegi võitjad on sama hästi kui teada?

Ben Afflecki režissööritöö triumf oli pühapäeva õhtul mitmekordne – põnevik "Argo" võitis nii parima filmi kui ka režissööri autasu. Meenutagem, et Oscarite jagamisel pürib "Argo" küll parimaks filmiks, kuid Affleck jäeti – kolleegide ja filmifännide pahameeleks – suurimale tunnustusele pretendeerivate režissööride hulgast välja.

See-eest on "Argo" võidutsenud pea kõikjal mujal – konkurendid jäeti pika ninaga nii

Kuldgloobuste jagamisel kui ka ekraaninäitlejate ühingu auhinnagalal. Väljaanne Hollywood Reporter usub, et "Argo" võit Oscari-konkurentsis on sama hästi kui klaar. Viimastel aastatel ongi BAFTA ja Oscari võitja selles kategoorias kattunud.

Parim meesnäitleja on Briti filmiakadeemia hinnangul "Lincolni" nimiosatäitja Daniel Day-Lewis, naisnäitlejate hulgas võidutses Emmanuelle Riva rolli eest linateoses "Amour".

Hollywood Reporteri analüütikud usuvad, et Riva võit annab häirekella Jennifer Lawrence’ile, kes on tänavu juba mitu auhinda koju viinud ja keda seni peeti Oscarite suursoosikuks. Peagi 86aastaseks saavast Rivast võib saada ajaloo vanim Oscari-võitja.

Parim meeskõrvalosatäitja on Christoph Waltz "Vabastatud Djangost", naiste hulgas hinnati samas kategoorias parimaks "Hüljatute" täht Anne Hathaway. Kõik nimetatud võistlevad Oscarigi konkurentsis. Seejuures kahtlevad veel vaid vähesed kriitikud, et just Day-Lewis viib tänavu koju ka kuldmehikese.

Mõruvõitu tunnustuse sai Oscaritelt kõrvale lükatud Bondi-film "Skyfall", mis kuulutati parimaks Briti linateoseks. Parimaks võõrkeelseks filmiks sai "Amour", mis on samuti Oscarile nomineeritud. Oscareid jagatakse 24. veebruaril.

Mis küll juhtus Marion Cotillardi kleidiga?

Eelmisel kuul, kui ekraaninäitlejate ühingu galal kleidisaba rebestanud Jennifer Lawrence mälestusväärset vaatepilti pakkus, ehmatas Marion Cotillard kolleegi äpardust tunnistades endal silmad pungi. Hiljem selgus, et kallis kleit ei kärisenudki katki, vaid paljastus selle iseäralik disain – kleidisaba vahele oli õmmeldud salalik läbipaistvast tüllist riba, mis rõiva veidi allpool taguotsa otsekui kaheks eraldiseisvaks tükiks lõhestas.

Ilmselt suurest kadedusest, mida põhjustas Jenniferi kleidisaagat saatnud meediatähelepanu, otsustas Cotillard BAFTAde jagamisel kolleegi trikki korrata. Ta riietus samalaadsesse Christian Diori kleiti ja hoolitses, et ka tema kintsud läbi tülli välgataksid .