Lembelaulik Sulo uurib jahimeeste konfliktist külalistemaja aknasse tekkinud auku.Foto: TV3 Seitsmesed uudised
Müstika
11. veebruar 2013, 21:27
TV3 video!

JAHIMEESTE PIDU: kirve ja noaga soomlane palus sünnipäevalistelt pelgupaika (20)

Ööl vastu pühapäeva valdas Harjumaal Vääna külalistemajas pidutsenud seltskonda ühel hetkel hirm, kui saali tormas mees, kel ühes käes kirves ja teises nuga. Mees ütles, et teda tahetakse tappa.

Külalistemaja kõrvalmajas pidutsenud jahimehed tähistasid koos soomlastega õnnestunud jahiretke, kuid olid tülli pööranud ning arusaamatuste klaarimiseks relvad välja võtnud, vahendab TV3 "Seitsmesed uudised". Üks jahimees ähvardanud äkki soome velle maha kõmmutada.

Külalistemajas tähistas Jaanuse-nimeline mees oma sünnipäeva, kus osales ka tema tuttav, lembelaulik Sulo Tintse. "Tegelikult sai meie poolt ära hoitud rahvusvaheline skandaal," kommenteeris Tintse. "Minu selja tagant tuli kodanik kirve ja noaga, kes oli soomlane, kartes oma elu pärast. Õnneks oli ta riides."

Tintse sõnul palunud soomlane peidupaika, aga mõne aja pärast nähtud maja ümber jooksmas vintpüssiga meest. Sünnipäevamaja aknasse tekkis kuuliauk.

Sulo Tintse helistas politseisse, kust reageeriti väljakutsele väga suurte jõududega. Tintse sõnul saabus kohale paarkümmend politseinikku.

Vääna jahiseltsi liige Toomas saabus sündmuskohale päev hiljem ja juhtumit ta kommenteerida ta ei osanud. Toomas aga kinnitas, et auk külalistemaja aknaklaasis oli kuuliauk.

Politsei esindaja sõnul oli juhtum kardetust väiksem. Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sanga sõnul viis politsei jahimeeste seltskonnast kainenema kaks isikut. "Lisaks võeti kaasa kolm jahirelva, mille omanikke seal kohapeal ei olnud." Sanga sõnul olevat läinud mehed Tallinnasse pidutsema. "Mehed said oma relvad hiljem kätte," lisas Sang.

Relvade hoidmise rikkumise eest said soomlased trahvi.

Seni pole sündmuse kohta keegi avaldust teinud ja pole ka teada, et seal oleks tulistatud.