LAIM VÕI TÕDE? Lady Gaga on langenud oma endise palgalise süüdistustelaviini alla.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
8. veebruar 2013, 07:02

Kas Lady Gaga on nahaalne orjapidaja või väljapressija ohver? (3)

Lady Gaga on kistud inetusse kohtuasja: tema endine assistent väidab, et diiva kohtles teda nagu orja, ei andnud aega süüa ega magada ja sundis teda endaga sängi jagama. Endiste alluvate väitel vallandab staar tema vastu eksinuid iga paari päeva tagant.

Ameerika popstaar Lady Gaga (kodanikunimega Stefani Germanotta) endine palgaline Jennifer O’Neill käib superstaariga kohut. Ta nõuab endiselt tööandjalt ligi 400 000 dollarit ületundide eest saamata jäänud hüvitist. O’Neilli väitel olevat Lady Gaga teda ekspluateerinud ja ebainimlikult kohelnud: "Monster Balli" tuuril olnud ta lauljatari hüvanguks rakkes 24 tundi ööpäevas ja seitse päeva nädalas. New York Post kirjutab, et Lady Gaga juures kuni 2011. aasta kevadeni kokku 13 kuud tööd vihtunud Jenniferil ei jäänud minutitki vaba aega isegi söömiseks.

Ka öötunnid veetnud assistent oma 26aastase bossi teenistuses, sest Lady Gaga polevat suutnud üksinda uinuda. Ta olevat nõudnud, et Jennifer temaga voodit jagaks. Seejuures olevat Gaga oma abilise sageli keset ööd ärkvele raputanud ja samal hetkel täitmisele kuuluvaid soove esitanud: näiteks pidanud Jennifer unesegasena voodist välja ronima vaid selleks, et DVD-mängijas plaati vahetada. Lady Gaga ise polevat astunud ühtki üleliigset sammu. Jenniferi tööülesannete hulka olevat kuulunud lauljatariga dušinurgas passimine, et Gaga käesirutuse peale saunalina ulatada. Assistent polevat saanud ette võtta midagi privaatset, isegi mitte telefonikõnesid lähedastele. Tal olnud ilmvõimatu ka oma seksuaalseid vajadusi rahuldada. Enda sõnul oli O’Neill tuurirahvast ainuke, kellele kunagi omaette hotellituba ei võimaldatud.

"Reetlik rott" ei saa Gagalt sentigi

"Kui paar korda tema kõne maha magasin, sai ta maruvihaseks," vahendab New York Post O’Neilli. "Ta nõudis pidevalt kas tassikest teed või et talle arvutit või telefoni tooma jookseksin. Või oli tal telefoni aku tühi, tampooni tarvis või ei suutnud ta tualetis vett tõmmata." Kogu oma vaeva eest olevat O’Neill Gagalt saanud

75 000 dollarit. Töötunde seevastu rehkendas ta teenistuses oldud aja peale kokku 7168. Kohtupaberitest selgub, et kuigi O’Neill oli oma väidetava tööpanusega võrreldes näljapajukil, polnud Gagal iseenda heaks millestki kahju – ta kulutas tuhandeid dollareid internetist disainerirõivaid kokku ahnitsedes. Hotellis nõudis ta oma tuppa trenažööri ja õhuniisutajat ning tema iga sõrmenipsu peale pidi köök ööpäev ringi tervislikku toitu serveerima.

Briti kõmuleht The Sun kirjutab, et Lady Gaga reetlikule abilisele ei kuku diiva kukrust punast krossigi. "Nüüd elab ta oma vanemate kulul, kuni ta minult tšekki ootab. Aga ta ei saa midagi, sest ta ei vääri seda," sisistab Gaga. Staari väitel ei oskavat O’Neill rahaga nagunii midagi arukat peale hakata: "Ta põrutaks ju kohe poodi ja ostaks endale uue liibuva topi." Gaga äng on seda suurem, et enne tema teenistusse asumist oli O’Neill aastaid tema sõbranna. "Me ei räägi siinkohal üksnes endisest assistendist, vaid inimesest, kes oli mu parim sõbranna 19. eluaastast peale. See on väga valus," kribas lauljatar Twitteris. Mullu augustis vahutas Lady Gaga kohtuasja kommenteerides: "Ta mõtleb, et ta on universumi kuninganna! Aga teate, mis – oma töö ja tegemiste tõttu olen hoopis mina seda iga päev." Ta nimetas O’Neilli ahneks rotiks, kes pressivat temalt välja raha, mida pole välja teeninud. "Ta teab suurepäraselt, et mingeid ületunde polnud," turtsus staar.

Eelmine abiline kurtis täpipealt sama

O’Neilli asemel lubas Gaga rahaliselt toetada hoopis oma uut, rinnavähki põdevat assistenti Sonjat, keda ootab ees masektoomia ja kes väärivat osakest Lady Gaga 50 miljoni dollarini ulatuvast varandusest palju rohkem. Aga Jennifer O’Neill pole ainus abiline, kes on Lady Gagaga voodit jaganud. "Ta ei suutnud ühtki ööd veeta nii, et tal polnud kellegi järele kätt sirutada. Kogu selle meigi- ja kostüümikihi all on ta kohutavalt üksildane," väitis staari eelmine abiline Angela Ciemny paar aastat tagasi, kui ilmus Lady Gaga elust pajatav kõmuline raamat. "Kui tuuril olime, tegin talle selgeks, et mul on abikaasa, kellega voodit jagan. Lohutasin, et olen ju otse tema kõrvaltoas. Aga juba minuti pärast helistas ta mulle... Õhtuti läksime alati ühel ajal voodisse, hommikul ärkasime koos, tegime endale meiki ja isegi käisime üheskoos duši all, et aega kokku hoida."

Ciemny tõdes, et just staari klammerduv iseloom sai nende töösuhtele saatuslikuks. Ta olevat tihti tühiasjade eest pragada saanud, näiteks siis, kui Ciemny diivale kogemata vale sukapaari ulatas. "Lõpuks andsin lahkumisavalduse. Suuremal osal tema töötajatest pole võimalust seda teha – ta annab neile enne ise kinga. Mõned peavad vastu paar nädalat, mõned tervelt paar kuud. Olen näinud piisavalt ka neid, kes lahkuvad juba mõne päeva pärast." Lady Gaga nõudvat alati perfektsust ja kui ta mõne pisivea leiab, tulevat kellelgi pea pakule panna.