Foto: facebook.com/thearbiterfilm
Inimesed
7. veebruar 2013, 11:04
Vaata uue filmi treilerit!

Kadri Kõusaar leidis uue produtsendi (19)

Märtsis jõuab kinodesse skandaalse kirjaniku ja filmi "Magnus" režissöörina kuulsust kogunud Kadri Kõusaare uus mängufilm "Kohtumõistja", mille peaosas säravad Briti filmitäht Lee Ingleby ("Harry Potter ja Azkabani vang", "Kapten ja komandör: retk maailma äärele") ning Rootsi näitlejatar Lina Leandersson ("Lase õigel sisse tulla").

Peale maailmakuulsate tegijate on filmiga seotud ka tuntud Eesti ärimees ja kirjanik Armin Kõomägi. Kultuurilembene mees, kes on filmide rahastamise kõrval varem kätt proovinud ka stsenaristi ja näitlejana, on sedapuhku kaasprodutsent, vahendab ajakiri Naised.

Kõusaare uus film räägib Cambridge'i ülikooli geeniteadlasest Johnist, kes on pealtnäha sarmikas ja meeldiv härrasmees. Kui kihlatu ta maha jätab, otsustab mees akadeemilise karjääri pooleli jätta ja viia ellu oma kauaaegne unistus, mida ta ise nimetab "õigluse missiooniks". Teekonnal läbi Inglismaa saadab Johni tema 14aastane doonorlaps Ronja, kellele mees püüab sisendada ideid, millesse isegi usub. Sotsiaalne jäätmekäitlus, puhastus, mõrv, tänapäeva Euroopa psühho – need on tandemi Kõusaar-Kõomägi filmialase koostöö olulisemad märksõnad.