TULEVAD EESTISSE: Billie Joe Armstrong ja Green Day esinevad Euroopa turnee raames sel suvel ka Tallinnas. Foto: REUTERS/SCANPIX
Inimesed
4. veebruar 2013, 06:59

Green Day solist pääses võõrutusravilt ja bänd tuleb suvel Eestisse (7)

Kui möödunud aasta septembris kurvastasid fännid, et üks maailma menukamaid siiani tegutsevaid rokkbände Green Day jättis solisti võõrutusravi tõttu ära mitmeid kontserte ning pooleli jäi ka albumitriloogia "iUNO! iDOS! iTRE!" promotuur, siis nüüd on põhjust rõõmustada – bänd on laval tagasi ja jõuab Eestissegi!

Neljapäeval spekuleeris väljaanne Delfi Publik teemal, kas tõesti saab lauluväljak sel suvel veel ühe suurkontserdi ja Eestimaa pinnale jõuab ülimenukas Ameerika rokkansambel Green Day. Kontserdikorraldaja BDG esindaja Ilja Judeikin vastas Publiku pärimisele, et BDG, kes viimasel ajal paljude menukate artistide suurkontsertide taga seisnud (Lady Gaga, Red Hot Chili Peppers ja 20. augustil saabuv Robbie Williams), neid siia küll ei too. Nüüd on teada, et bänd siiski tuleb, kuid Eestis korraldab kontserdi hoopis Soomes tegutsev RL Entertainment Baltics.

Bändi ninamees Billy Joe Armstrong viidi möödunud aasta septembris ootamatult haiglasse. Toona jäeti ära üks Itaalias toimuma pidanud kontsert, kuna bändi bassimehe Mike Dirnti sõnul olevat see olnud arsti käsk. "Billie on hetke olukorra üle väga õnnetu ning me lubame, et tuleme järgmisel aastal kindlasti tagasi," lohutas bänd.

Pärast haiglast väljasaamist esines bänd iHeartRadio muusikafestivalil, kus Armstrong skandaali korraldas, kui publikut valimatult sõimas ja instrumente puruks peksis. Mõne aja pärast tunnistas mees, et on narkootikumidega pahuksis ja otsib abi. Septembri lõpupoole ilmuski bändi kodulehele teade, et Armstrong viibib võõrutusravil.

Nüüd on mees võõrutusega ühel pool ja esimene kontsert pärast pausi toimub 28. märtsil Chicagos. Mai lõpus saab Itaaliast alguse bändi Euroopa turnee, mille raames 25. juunil ka Tallinna jõutakse. "Täname kõiki, kes on meid viimastel kuudel toetanud. Me oleme väga elevil ja ootame tuuritamist väga, samas vabandame kõigi fännide ees ärajäänud kontsertide pärast," vahendab billboard.com bändi sõnu.

Green Day

Bändi moodustasid lapsepõlvesõbrad Billie Joe Armstrong (kitarr, vokaal) ja Mike Dirnt (bass) ning plaadileping Reprise Recordsiga sõlmiti 1992. aastal.

Green Day on võitnud lugematu arvu auhindu, sealhulgas 5 Grammy auhinda.

Bänd on müünud rohkem kui 70 miljonit albumit kogu maailmas.

Album "American Idiot" tõusis edetabelitesse 27 riigis, olles 19 riigis kohal nr 1.

Green Dayd on MySpace’i keskkonnas kuulatud rohkem 58 miljonit korda ja neil on populaarses sotsiaalvõrgustikus Facebook rohkem kui 26 miljonit fänni.