Jaagup Kreem 1995. aasta Rock Summeril. Foto: PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
Saund
3. veebruar 2013, 11:52

NOSTALGIAHETK! Tuleval suvel toimub jälle Rock Summer (44)

Esimesest Rock Summerist täitub tänavu 25 aastat ja suvel toimub üritus taas, kinnitasid korraldajad Jüri Makarov ja Mikk Targo ETV "Tähelaevas". Piletidki on juba müügis.

Aasta siis oli 1988 - toimus esimene Rock Summer pealkirjaga "Glasnost 88". Kolmel päeval käis lauluväljakul üritust kaemas umbes 150 000 inimest. Summerist kasvas välja Ida-Euroopa suurim muusikafestival, kuid 90ndate keskel läks see suure pauguga pankrotti. 2008. aastal rääkis Makarov Õhtulehele: "Aeg sai otsa." Ta lisas: "Pangad müüdi välismaalastele, toetussummad vähenesid, uus reklaamiseadus keelas Philip Morrisel oma toodangut reklaamida. Nii et mitu asja korraga."

Nüüd aga tehakse suur comeback. "Tähelaevas" ütles Makarov, et Mikk Targo on süüdi, tema hakkas juba kolme aasta eest vaikselt suskima. Targo jutustas, kuidas ta toona sõitis mööda Piibe maanteed ja nägi enda ees üht vana rohelist Žigulit. Ta tahatis oma autoga sellest mööduda, kuid siis märkas, et tolle auto tagaklaasil oli silt "Kohtumispaik Rock Summer". Targo jäi oma autoga Žiguli taha. "Kõik elu käis silme eest läbi. Kõik need summerid, kus publiku hulgas olin, helistasin Jürile ja pidasin emotsionaalse kõne."

Nüüd on ürituse toimumine kindel. Pikemalt Makarov ja Targo tuleva ürituse kohta ei rääkinud, sest ütlesid, et peagi tuleb ametlik pressiteade, enne ei taheta midagi välja hõigata.

Internetiotsing näitab, et üritusele on tehtud juba Facebooki lehekülg ja Piletilevis on piletid saadaval. Üritus toimub 15. ja 16. juuni. Festivali pilet maksab esialgu 50 eurot. Esinejate nimed avaldatakse jooksvalt.

#g_2590#