Renate Saluste.Foto: Tairo Lutter
Saund
19. jaanuar 2013, 12:08

Kuula Renate Saluste uut singlit "Stiihia" (2)

Möödunud aasta märtsis kirjutas Õhtuleht 17aastasest koolitüdrukust Renate Salustest, kes soovis luua sellise laulu, mida teavad piltlikult öeldes kõik.

Tänaseks on neiu sealmaal, et juba veebruaris on oodata tema albumit "Teispoolsuses".

"Stiihia" on albumilt üks laule, mille üle ma ise ja ka terve tiim kõige rohkem ärevil oleme. Tegelesime selle looga kaua ja kokku on pandud kaks huvitavat ja veidi vastandlikku kooslust, nimelt karm biit ja selle peal hingeline, sügav armastuslaul. Minu jaoks tihti selliseid vastandid, aga mõjuvadki kõige värskendavamalt," rääkis Renate.

"Kirjutasin selle loo üsna hiljuti ja kohe sai see mulle väga südamelähedaseks. Kui enamus lood tulevasel albumil on mul juba üsna ammu kirjutatud, siis "Stiihia" on just väga värske laul ja mõneti tähistab see laul minu jaoks ka mu laulukirjutamise oskuse arengu järgmist etappi. Nimelt peale seda laulu tunnen, et olen jälle väga palju arenenud ja hakanud laulude kirjutamisele hoopis uut moodi lähenema. Samuti uued laulud, mis olen peale Stiihiat kirjutanud, tunduvad mulle juba palju terviklikumad võrreldes varasemate lauludega."