KUUIKUTE EMA: Mehhiklanna Salud Romero Ruiz (31) tõi 27. rasedusnädalal ilmale kuuikud. Kahjuks surid nendest kaks juba mõni päev pärast sündi. Foto: AFP/Scanpix
Maailm
17. jaanuar 2013, 07:01

Mehhiklanna sünnitas nelikute järel kuuikud (9)

Mehhikos Morelias sündisid 31aastasel koduperenaisel Salud Romero Ruizil eelmisel neljapäeval kuuikud – neli tüdrukut ja kaks poissi, vahendab CBS. Kahjuks surid kaks tüdrukut juba esmaspäeval.

Lapsed toodi ilmale keisrilõike abil 27. rasedusnädalal, sest aneemia ja ema sisemine verejooks ähvardasid raseduse katkestada.

Lapsed kaalusid sündides 590 kuni 900 grammi ja olid keskmiselt 30 sentimeetrit pikad. Nende ema rääkis laupäeval ajakirjanikele, et ta ootas viie lapse sündi ning kuues laps oli suur üllatus. Laste isa Joshua Salinas ütles, et lapsed saavad nime alles siis, kui nende elu enam ohus ei ole.

Arstid paigutasid kõik kuus last inkubaatorisse ja hindasid nende väljavaateid ellujäämiseks mitte just kõige paremateks. "Neid ohustavad alakaalulisus, mittetäielikult välja arenenud kopsud ja hingamise abistamisest tekkida võivad komplikatsioonid," selgitas sünnitusarst Rosalba Martinez nädalavahetusel. Ta lubas, et meedikud annavad endast parima. Paraku surid kaks tüdrukut juba esmaspäeval.

Mehhiko meedia lisab, et 2001. aastal sündisid Salud Romero Ruizil nelikud, kellest jäid kaks ellu.