MINEVIK: «Mul on niivõrd mõistlik, terve ellusuhtumisega ja hästi toetav mees,» kiitis Evelin Samuel elukaaslast Raimo Ülaveret veel kahe aasta eest. Nüüd on nende teed paraku lahku läinud. Foto: Arno Saar
Inimesed
15. jaanuar 2013, 07:00

Kaunis pereidüll purunes: Evelin Samuel ja Raimo Ülavere tegid 7aastasele kooselule lõpu

Paari aasta eest rääkis lauljana tuntuks saanud laste- ja ajakirjanik Evelin Samuel, et on kooselus juhtimiskoolitaja Raimo Ülaverega osaks saanud rohkemast õnnest kui mõni teine inimene terve elu jooksul. Kahjuks on see muinasjutt läbi. Eile kinnitasid Evelin ja Raimo, et läksid hiljaaegu lahku.

"Vastab tõele," lausus Evelin Samuel (37) eile hommikul Publikule, kinnitades kuuldusi, et tema ja Raimo Ülavere (42) seitse aastat väldanud kooselu on äsja otsa leidnud. Midagi täpsustavat ta lisada ei soovinud. "Oleme omavahel kokku leppinud, et isiklikku elu ei kommenteeri," põhjendas ta Õhtulehele.

Kokkuleppest pidas kinni ka Raimo, kes kostis suhteliselt reipal häälel: "Ma ei soovi seda kuidagi kommenteerida. See on meie perekonna asi. Niimoodi me oleme otsustanud ja nii me oleme ka teinud."

Tegu on ilmselt väga hiljutise elumuutusega: suhtlusvõrgustikus Facebook märkisid Evelin ja Raimo end vallaliseks alles läinud nädalavahetusel.

Viimaseil aastail muusika-areenilt taandunud ja kirjutamisele pühendunud Evelini ja pika ajakirjanikustaažiga juhtide koolitaja Raimo armusuhe kasvas välja sõprusest. "Olime enne sõbrad. Lihtsalt kuidagi läks niimoodi. Olime mõlemad samas eluetapis, saanud täiskasvanuks. Parajal maal. Arusaamatul kombel loeme teineteise mõtteid," rääkis Evelin 2008. aasta mais Postimehele nende teineteise leidmisest.

2006. aastal soetasid nad kooseluks 1931. aastal ehitatud kahekorruseline maja Nõmmel Kivimäe mändide all. Samal sügisel sündis esimene poeg Oskar (6), täpselt kaks aastat hiljem noorem Torsten (4).

Teist last oodates tunnistas Evelin Naistelehele, et neil on Raimoga abiellumisest juttu olnud, kuid väikeste ilmakodanike tulek on pulmaplaanid kaugemasse tulevikku lükanud. "Tahaks ikka enda pulmast ka osa võtta ja lõbutseda, aga kui nii väike laps kõrval on, ei ole see lihtsalt võimalik," selgitas ta.

"Lapsesaamine on ju elu loomulik osa. Olen juba üle 30 ja kui Raimoga kohtusime, olime mõlemad samal stardipositsioonil. Kõik see majaost ja lastesaamine tuli lihtsalt loomulikult," sõnas naine kiiresti arenenud suhte kohta ja lisas, et on alati unistanud perekonnast.

2010. aasta suvel Kroonikale antud intervjuus tõdes Evelin siiski elutargalt: "Pereelu pole maaliline elu lõppsadam, enamasti ka idüll mitte. Aga see on hästi palju väärt." Raimole, keda ta hellitavalt Rambuks hüüdis, jagus tal vaid kiidusõnu: "Ma iga päev mõtlen, et näed, ta on minuga vastu pidanud. Ja tema just ütles mulle, et olevat mõelnud, kuidas me küll niimoodi oleme teineteisele sattunud. Meie suhe on meie jaoks hästi õige. Arvan, et see on nii haruldane. Viis aastat, kaks last ja koer – ja juba on saanud õnne rohkem kui mõni oma elu jooksul."

Evelini varasemate kallimate hulka on kuulunud nii filmiprodutsent, muusik ja endine teleajakirjanik Kiur Aarma kui ka näitleja Andres Raag. Enne Raimoga pere loomist oli ta mõni aasta koos Toomase-nimelise IT-mehe ja teleoperaatoriga.