Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
12. jaanuar 2013, 08:00

Millal Gerli ja Martin pulmi peavad ning kas Kaia saab Koidult lõpuks kihlasõrmuse? (41)

Eesti 2013. aasta kõige oodatumad seltskonnasündmused

Aasta oodatuim beebi on ilmselt Lenna Kuurmaa ja Robert Vaigla lapsuke, kes peaks ilmavalgust nägema märtsis. Innukalt seltskonnameediat jälgivad eestlased janunevad kindlasti ka pulma- ja kihlumisuudiste järele: ehk astuvad sel aastal viimaks ometi altari ette Piret Järvis ja Kallervo Karu või äkki ulatab Koit Toome Kaia Triisale kauni kihlasõrmuse?

Pulmad

Piret Järvis ja Kallervo Karu

Muusik ja telenägu Piret Järvis ning trummar Kallervo Karu kihlusid juba kuue aasta eest ning lasid kihlasõrmused tätoveerida – Piret kuklale, Kallervo käsivarrele. 2011. aasta suvel levis aga kuuldus muinasjutupaari lahkuminekust. Eelmise aasta algul tunnistas Kallervo, et nad on veidikeseks aja maha võtnud, end kinnitas, et kihlus on jõus. Nähtavasti aitas paus nende suhtesse värskust tagasi tuua, nagu nad lootsidki. Eelmisest kevadest on paari taas nähtud üheskoos üritusi nautimas, suvel jäid nad pildile käsikäes Tallinna peal patseerides. Kas märk sellest, et peagi löövad helisema pulmakellad?

Jan Uuspõld ja Gerli Tiganik

Kuigi Jan Uuspõllu ja tema eksabikaasa Marioni lahutusprotsess sai läbi alles novembris, kirjutas Kroonika juba oktoobris, et näitleja kavandab uut liitu oma 17 aastat noorema elukaaslase Gerli Tiganikuga. Jan olla laiali saatnud kutsed, kus seisis, et pulm peetakse jaanuaris Indias. Tema hea sõber Magnar Michelson kinnitas, et kavatseb jaanuaris kolmeks ja pooleks nädalaks Indiasse sõita, ehkki jäi semu pulmateemal salapäraseks. 2010. aastast koos elavad Jan ja Gerli pole ise väidet kinnitanud, ent Õhtulehele teadaolevalt sõitsid Indiasse ettevalmistusi tegema juba detsembri lõpus ning tseremoonia saab teoks lähipäevil.

Gerli Padar ja Martin Parmas

Loota võib 2006. aastal telešõus "Tantsud tähtedega" teineteist leidnud lauljanna Gerli Padari ja võistlustantsija Martin Parmase pulma. Gerli sai Martinilt kihlasõrmuse sõrme juba jaanipühade aegu.

Kelle pulmi on veel oodata?

Motosportlane Marko Asmer libistas detsembris kihlasõrmuse sõrme oma kallimale Gerli Niilole.

Ajakiri Naised kirjutas, et näitleja-laulja Mari Pokinen on kihlatud näitleja Mikk Jürjensiga ning abielu võib oodata lähiajal.

Telesaatejuht Aveli Jänes sai suvel sõrme briljantidega kihlasõrmuse Helsingis meedikuna töötavalt Evelinilt.

Endine tippujuja Jane Trepp kihlus möödunud aasta hakul ameeriklasest kallima Kyle’iga.

Kihlumised

Tanja Mihhailova ja Mikk Saar

Meelelahutusmaailmas on pea kuus koos oldud aastat märkimist väärt saavutus. Lauljapaaril Tanja Mihhailoval ja Mikk Saarel on see ette näidata. Kuigi kahe aasta eest soetatud ühise korteri sisustamine ja ümberehitamine Nõmmel on viimaks valmis saamas, ütles Tanja äsja Kroonikale, et pulmi ja lastesaamist ta nende kooselus veel nii pea ei näe: "Siin ei ole küll veel midagi paistmas, mul on nii aeglane mees." Lauljatar on varemgi vihjanud, et pulmaplaanid seisavad Miku taga. "Mina pole siinkohal küll arutleja. Mees on see, kes peab otsuse tegema," avaldas lauljatar poolteise aasta eest Kroonikale antud intervjuus arvamust. Kas Mikk palub sel aastal viimaks oma hurmava elukaaslase kätt?

Koit Toome ja Kaia Triisa

Laulja Koit Toome ja meikar Kaia Triisa kodus sirgub imearmas nelja-aastane tütar. Tunamullu lasi Koit pere tarbeks oma Pääsküla maja remontida ja ümber ehitada. Loogiline jätk oleks kaunis pulmatseremoonia. Kui Õhtuleht Koidult 2010. aasta lõpus uuris, kas ta plaanib lähiajal Kaia kosida, vastas ta naerdes, et ei oska kommenteerida. Muidugi mõista vaevleb üks Eesti hõivatumaid artiste ajanappuse käes, kuid ehk võtab ta tantsusaatekaaslasest Martin Parmasest eeskuju ja palub elukaaslase endale naiseks?

Luisa Värk ja Taavi Rõivas

Laulja Luisa Värk ja sotsiaalminister Taavi Rõivas on koos olnud üle viie aasta ja nende tütar Miina Rihanna saab aprillis neljaseks, kuid altari ette pole harmoonilist elu nautiv paar jõudnud. Mullu märtsis ütles Luisa ajakirjale Pere ja Kodu, et initsiatiiv peab tulema pigem mehelt. "Iga naine tahab abielluda. Ikka vaatad naisteajakirjadest pruutkleitide tegumoode," tunnistas ta ja lisas: "Ürituse mõttes on pulmad lahedad – teed suurelt ja huvitavalt, jääb kõigile meelde. Sellisel vaiksel registreerimisel pole mõtet." Niisiis võiks hiljuti ministriametisse tõusnud Taavi Rõivas ühele põlvele laskumisega kiirustada – suurejooneliste pulmade ettevalmistamine neelab ju omajagu aega.

Tanel Padar ja Kristel Mardisoo

Rokkmuusik Tanel Padar ilmus praeguse pruudi Kristel Mardisooga avalikkuse ette möödunud aasta algul ning armuleek tundub naistemehekuulsusega Taneli ja pedagoogikatudeng Kristeli vahel lõõmavat endise hooga. Paistab, et neiu on tembutava rokkari vähemalt esialgu taltsutanud: isegi pidudesarja "Tantsuparadiis" seksikal tantsušõu käis Tanel, kallim käevangus. Ehk on mees, kel seljataga nelja-aastane luhtunud abielu modelli ja stilisti Katarina Kaldaga, leidnud selle õige, kellega riskib taas ka pulmaplaane pidada?

Maarja-Liis Ilus ja Fred Krieger

Maarja-Liis Ilus on juba kaheksa aastat vankumatult koos muusikaprodutsent Fred Kriegeriga. Kuigi laulja ei pea abielu oma sõnul hea pereelu seisukohast vältimatult tähtsaks, tunnistas ta oktoobris Kroonikale, et on siiski pulmadest mõelnud: "Mul on mõte teha seda kuskil välismaal, ja nii, et saaks selleks ajaks ka pere ja head sõbrad endaga koos Eestist eemale." Kodumaises õnnepalees, kus abiellujad sisse-välja voorivad, Maarja vannet anda ei sooviks.

Ithaka Maria ja Tomi Rahula – seekord mitte omavahel!

Kui laulja Ithaka Maria ja muusik Tomi Rahula aastatetagune abielulahutus 2011. aasta lõpus viimaks ilmsiks tuli, teatas Ithaka, et ei luba end enne kellegagi paari panna, kuni ta kiriklikult laulatatud pole. Eelmisest kevadest on lauljatari seltskonnas saatnud JK Tallinna Kalevi jalgpallur Aleksei Savitski. Kui sportlane on see õige, võib oodata, et Ithaka näitab oma pühendumist leeri minnes. Kihlumist võiks oodata ka Tomilt, kes juba poolteise aasta jagu Eesti jalgpalli eestvedaja Aivar Pohlaku tütre Anniga armurõõme jaganud.

Beebid

Lenna Kuurmaa ja Robert Vaigla

Pikki aastaid vahelduva eduga koos olnud muusikutepaari suhe on võtnud üllatavalt tõsise pöörde. Et vahepeal seostati Lennat hoopis Soome filmirežissööri Aku Louhimiesiga, rabas uudis tema ja kitarrist Robert Vaigla lapseootusest oktoobri lõpus Eesti üldsust.

2003. aastal noortebändide võistlusel tutvunud Lenna ja Robert jõudsid lahku minna nii 2008. kui ka 2009. aastal, kuid nende sõprus ei katkenud. 2010. aasta lõpupoole liitus Robert Lenna bändiga ja neist said ka töökaaslased. Mullu käisid nad koos presidendiballil, kuid vastasid ajakirjanike pärimise peale salapäraselt, et jätavad otsad lahti.

Varem on Lenna Robertit Kroonika veergudel nimetanud oma elu armastuseks. "Meie suhe on olnud kasvav protsess. Kasvab kogu aeg paremas suunas," selgitas ajakirjale Robert. Suvel tunnistas 27aastane Lenna väljaandele Psühholoogia Sinule, et on emaduseks valmis ega näe põhjust, miks peaks lapsesaamine tema lauljakarjääri pärssima. Näis, kas laulja ja kitarristi võsuke pärib musikaalsete vanemate ning basskitarristist vanaisa Raul Vaigla ande.

Mihkel Raud ja Liina Vahter?

Möödunud suvel plahvatavas pommina uudis sellest, et muusik ning superstaarisaate karmi moega kohtunik ja telesaatejuht Mihkel Raud on leidnud uue armastuse 19 aastat noorema näitleja ja poliitiku Liina Vahteri näol. Kroonika väitel ootab vastne paar ka juba last: nimelt käinud õndsa moega Mihkel ja Liina novembri keskel Viimsi erakliiniku Fertilitas sünnitus- ja lapseootusosakonnas. Asjaosalised ise pole tahtnud sel teemal sõna võtta. Mihklile oleks see teine laps – esimesest abielust Sirje Rauaga on tal 15aastane poeg Kaarel Eno. Et septembris jõustus Mihkli lahutus teisest abikaasast Pärle Seppingust, võibki ehk peatselt kuulda pulmauudiseid.

Mihkel Mattisen ja Polina Seledtsova

Pianist ja helilooja Mihkel Mattisen ootab koos noore kallima Polina Seledtsovaga oma esimest last, kes peaks sündima jaanipäeva paiku. Mullu kevadel lahutas Mihkel seitse aastat kestnud abielu Terje Mattiseniga. Aasta varem rääkis muusik Kroonikale, et perelisa tulekut ei saa enam kaua edasi lükata.

Kelle lapsi veel oodata on?

Juuli lõpus Las Vegases abiellunud ettevõtjatepaar Karoli Hindriks ja Allan Martinson ootavad tütart, kes peaks ilmavalgust nägema juba käesoleval kuul.

Näitleja Maarja Jakobson ja ta elukaaslane Paul loodavad kahele pojale viimaks ka õekese saada. Sündima peaks tüdrukutirts veebruari lõpus.

Teleprodutsent Teet Margna ja tema abikaasa Kristi Kalvik kinnitasid septembris, et ootavad lähikuudel oma perre teist last.

Anne & Stiili lapsepuhkusel olev peatoimetaja Merle Liivak ja tema elukaaslane Hannes Praks, kel kodus kasvab juba pisipoeg, saavad kevadel veelgi perelisa.

Moekunstnik Xenia Joost, kes abielus fotograaf Jürgen Joostiga, saab samuti tuleval kevadel tütrele lisaks teise lapse.

Oktoobrist levib kuuldus, et möödunud aasta alguses oma ratsasportlasest kallima Joosep Tikuga abiellunud Mari-Leen Kaselaan on beebiootel ja laps peaks ilmavalgust nägema märtsis.

Detsembri lõpus kirjutas Kroonika, et meelelahutusüritusi korraldav endine telenägu Tanel Tatter ja tema kihlatu Riina Rossar saavad peagi lapse.

Režissööri ja teatrilavastaja Ain Mäeotsa abikaasa Kristel ootab paari neljandat ühist last. Ain Mäeots saab isaks aga juba viiendat korda.

Uued unelmatepaarid

Jana Kask ja Arvi Aigro

Seni pole staarisaate võitnud lauljatari Jana Kaske kellegagi pikemalt seostatud. 2010 oktoobris ütles ta Buduaarile, et on pooleldi hõivatud, pooleldi vaba. 2011 märtsis lõppes Janal kahekuune suhe, ent ta rääkis Kroonikale, et ei nukrutse, sest varasem vahekord, mis ta pooleks aastaks depressiooni viis, õpetanud talle, kuidas mitte lasta meestel endale haiget teha. Mullu aprillis aga teatas Jana ajakirjale sootuks, et on otsustanud olla meestega ainult sõber, sest pole armastuseks valmis. "Praegu ei soovi ma võimalust suhteks isegi mitte kaaluda," raius ta resoluutselt ja lisas, et tal on kodus võimu näidanud isa pärast meeste suhtes plokk ees.

Ometi on igaühe jaoks kuskil keegi ja parimad asjad juhtuvad ikka ootamatuimal hetkel. Detsembris tuli ilmsiks, et Jana väljavalitu on trummar Arvi Aigro, kes on ühtlasi tema bändikaaslane rokipundist Mai Skizo. Aasta lõpus poseerisid nad juba julgelt ja lõbusalt koos. Loodame, et laulja on leidnud selle õige, keda ta otsinud on – mehe, kellele ta meeldib täpselt sellisena, nagu on.

Merlyn Uusküla ja Kristo

Laulja Merlyn Uusküla isiklikku elu on ikka katnud saladuseloor. 2008. aastal läks ta pärast kolmeaastast suhet lahku tennisistist ja meelelahutusürituste korraldajast Sten Lillemäest. 2009. aasta algul leidis ta kallima, kellega sügisel kokku kolis, kuid kelle nime ei soostunud reetma. Pole teada, mis asjaoludel kooselu lõppes, ent tunamullu märtsis rääkis Merlyn Kroonikale, et elab Kadriorus – tema ja salapärase peigmehe ühisest üürikorterist Lillekülas enam ei sõnagi! Samas intervjuus tõdes artist, et tõelist meest on raske leida. Mullu juunis ei salanud Merlyn Õhtulehegi usutluses, et valib kaaslasi suure hoolega: "Kuidas Hollywoodis paarid teineteist leiavad? Mõlemad on edukad, rikkad ja andekad ning vastavad teineteise ootustele. Latt peab olema kõrge vastavalt enda väärtusele."

Novembris ilmus laulja seltskonda uue armsamaga, Kristo-nimelise ärimehega. Koos käidi ka eelmisel nädalal Raadio 2 "Aastahiti galal", kus Merlyn ütles Publikule, et abielule on vara mõelda: "Esmalt vaatame lihtsalt, kuidas läheb. Pulmadega kannatab oodata!" Eks aeg näitagi, kas naine, kelle sõnul on elu õpetanud, et muinasjutulistesse suhetesse ei tasu uskuda, leidis siiski oma printsi valgel hobusel.

Paljastused

Kes on tegelikult Edgar Savisaare armastatu?

"Kõige lihtsam – armuge ära ja kõik tundub ilus!" soovitas Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar eelmise aasta algul Kroonikas depressiooniravimit. Pärast tema kolme aasta tagust lahutust kolmandast abikaasast Viljast põletab uudishimulikke üha enam küsimus: kes on see naine, kes Savisaare õnnelikuks teeb?

Kõige rohkem on poliitikut seostatud noorukese linnavoliniku Sofia Derjuginaga, keda ta on korduvalt hilistel õhtutundidel auto peale võtnud. Poolteise aasta eest teinud linnapea neiule abieluettepaneku, millele too jätnud esialgu vastamata. Küll aga olevat ta nõustunud Savisaarega kokku kolima – see põhjendaks ka ühiseid autosõite.

Kuid miks jäi Savisaar 22. detsembril Publiku fotograafi Veiko Varese kaamera ette lausa kahte neidist sõidutades? Ehkki õhtuhämaruses ootas ta Tallinna vanalinnas Mercedesesse oma kõrvalistmele Derjuginat, korjas ta pärastlõunal bussijaama juures peale blondi spordirõivastes tundmatu noore naise. Kahtlustatud on ka Savisaare lähedasi suhteid nõunik Moonika Batrakovaga, kes teda truult pea kõikjal saadab, ning abilinnapea Taavi Aasa nõuniku Siret Kotkaga.

Samas kirjeldas Savisaar 2010. aasta lõpul Hannes Võrno jutusaates oma ideaalnaist kui umbes 45aastast tublit eesti naist, kes oskab teha maatööd. Ükski senimainituist vähemalt esimesele kriteeriumile ei vasta.

Miks Jaan Toots Katiga koos elades Kerstist lahutanud pole?

Üks suurimaid seltskonnamüsteeriume on see, miks ärimees Jaan Toots on pärast viit Kati Tootsiga koos elatud aastat ikka veel ametlikult abielus Kersti Tootsiga. Jaani ja Kati armuafäär sai alguse kaheksa aastat tagasi, nüüd kasvatavad nad Keila-Joal häärberis oma nelja-aastast tütart. Perekonnanimigi on neil üks, ent mitte abielu kaudu – varasem Kati Šahmatova vahetas 2004. aastal ise nime.

"Kui tüdrukud on väikesed, tahavad nad olla printsessid ja kõik naised tahavad abielluda. Iga asja jaoks on õige aeg. Kunagi tuleb aeg ka Jaaniga abiellumiseks," rääkis Kati unistavalt 2011. aasta algul Kanal 2 jutusaates "Hannes Võrno Q". Jaan toonitas, et tal on lahutamise ja abiellumise ajastamiseks oma põhimõtted ning aeg Katiga abiellu astumiseks pole veel käes.

Sama aasta lõpupoole ütles ettevõtja Õhtulehele, et olukorral on kindel põhjus, mida ta avalikult selgitama ei hakka. "Ma tean täpselt, millal see [abielu] lõpeb," kinnitas Jaan. "Ma arvan, et iga naist häirib selline olukord, kuid ma tean ka selle situatsiooni tegelikku põhjust," möönis Kati olukorraga leppides. Või siiski mitte? Alles eelmisel kuul lausus ta ajakirjale Naised: "Kõik naised tahavad ju kunagi abielluda. Pulm on ju tegelikult elu suurim sündmus, vähemalt üks nendest."

Mis imevägi hoiab tema armastavat elukaaslast Jaani ikkagi vanas abielus kinni? Kuluaarides ringleb 2008. aastast jutt, et varajagamine võtab aega, sest Kersti nõudvat Jaanilt lahutuskompensatsiooniks hiiglaslikku rahasummat. Kersti äripartner lükkas kuuldused küll ümber, ent kahtlus püsib. Vahest saabub just sel aastal õige hetk lahutuseks ja tõde imbub päevavalgele?