Inimesed
29. detsember 2012, 08:00

ELU 2012 | Uued paarid, sündmused, lahkuminekud (1)

Jaanuar: Bosse vana pruut

Naistemaias rokkar Tanel Padar, kes mõni aeg tagasi läks lahku modell Maria Portist, ilmub Raadio 2 aastahiti galale uue näitsiku seltsis. Karlssoni loos pelgas väikevend, et peab oma vanema venna Bosse vana pruudi endale võtma samal moel, nagu ta saab endale kõik Bosse vanad riided. Nüüd on just Padar kui väikevend, kes saab endale Bosse vana pruudi, sest neiu, kes rokkarit saadab, on The Suni kunagise trummari Borka ning rate.ee looja Andrei Korobeiniku ekskallim Kristel Mardisoo. Netikommentaariumid hakkasid kihama. Teadmainimesed väitsid, et Kristel on meestega koos vaid raha pärast. "Usun, et suudan ka ise ära elada, ilma et vajaksin teiste raha – olen piisavalt ambitsioonikas, et jõuda tulevikus täpselt sinna, kuhu vaja," sõnas aga Kristel, et Taneli rahakotile ta jahti ei pea.

Uued paarid

Saates "Tantsud tähtedega" koos tantsinud Getter Jaani ja Ott-Sander Palm , kes sai ka saate ajal isaks, tunnistavad pärast pikka spekuleerimist, et on tõesti paar.

Pulmad

Näitleja Erik Ruus, kes läks lahku kolleeg

Anne Veesaarest, abiellub 20. jaanuaril Rakveres endast viis aastat vanema Meeliga.

Lauljatar Mari-Leen Kaselaan ning tema kallim, ratsaspordiga tegelev Joosep Tikk abielluvad.

Lahkuminekud

Kanal 2 reporter Heiki Valner läheb lahku oma armastatust Liia

Schultsist, kellega tutvus, kui naine Mulgimaa külavaheteel autoga porilombist läbi sõitis ja võttegrupi märjaks pritsis.

Näitlejad Elina Pähklimägi ja Kristjan Sarv tunnistavad, et on oma viis aastat kestnud suhtele punkti pannud. Kristjanit saadab tantsija Maria Uppin ning Elinat pannakse paari Marten Kuningaga.

Väidetavalt lähevad lahku muusikud Piret Järvis ja Kallervo Karu. Piret nautivat hoopis ansambli Shelton San laulja Valter Nõmme seltskonda.

End ilmutavad seltskonnas koos mõni aeg tagasi Tomi Rahulast lahku läinud lauljatar Ithaka Maria ja ärimees Even Tudeberg. Mõlemad kinnitavad, et on sõbrad.

Uudisvoog

57 000 euro riisumises süüdi mõistetud Anna-Maria Galojan kannab president Ilvesele kättemaksuks ilvesemustrilist karvamütsi: "Mul on nii palju jamasid olnud seoses Toomas Hendrik Ilvesega sel aastal, et sõbrad leidsid, et oleks vahva, kui saaksin kanda tema nahka. Loodan, et see müts ei mõju mu ajudele."

Ewert and The Two Dragons teeb R2 aastahiti galal ajalugu: bänd nopib nii aastahiti, toimetuse lemmiku kui ka uue tulija tiitli.

Rahvusringhäälingu muusikatoimetajad valivad aasta muusikuks interpreedi, dirigendi ja helilooja Siim Aimla.

Eesti Filmiajakirjanike Ühing annab Neitsi Maali auhinna ehk 2011. aasta parima filmi preemia Jaan Tootseni dokile "Uus maailm", mille tegemisele kulus viis aastat.

Märt Avandi ja Ott Sepa aastavahetuseprogrammi "Tujurikkuja" Hiid-Haloneni sketši ümber tekib meediakära.

Endas kirjaniku avastanud ja kaks menu-romaani üllitanud muusik ja staažikas staarisaate kohtunik Mihkel Raud toob Von Krahlis teatrilavale debüütnäidendi "Järgmine voor", mis ainest saanud telešõust "Eesti otsib superstaari".

Eesti neidusid hullutab Iiri kaksikutebänd Jedward, kes annab Tallinnas ühe päevaga kaks kontserti: sadamasse popduole vastu läinud tüdrukutemass jookseb ühe laulja sõna otseses mõttes pikali.

Veebruar: komeet Eesti muusikataevas

Ewert Sundja, Erki Pärnoja, Ivo Etti ja Kristjan Kallase indirokipunt Ewert and The Two Dragons, kes võitis kuu varem kolm Raadio 2 aastahitiauhinda, lahkub veebruari algul Nokia kontserdimajast ka viie Eesti muusikaauhinna võrra rikkamana. Nad napsavad aasta albumi, aasta ansambli, aasta rokkalbumi, aasta muusikavideo ja ka aasta parima laulu preemia, korrates Tanel Padari 2006. aasta saavutust, kes võitis samuti auhinna kõigis viies kategoorias, kus ta nominent oli. Teise albumiga "Good Man Down" Euroopat vallutav ansambel meelitab isegi lõviosalt eesti kommentaatoritelt välja kiidusõnu: muusikahuvilised leiavad, et Ewert and The Two Dragons on parim, mis aastate jooksul siinsel muusikaareenil juhtunud.

Uued paarid

Veebruari keskel kihluvad näitleja Inga Allik ja muusik Toomas Lunge. Toomas paneb Ingale sõrme sinise safiiriga kuldsõrmuse.

Vabakutseline näitleja Nero Urke saabub vabariigi aastapäeva vastuvõtule punapäise kaunitariga ja kinnitab, et nad on paar.

Eesti tuntuim jalgpallur Joel Lindpere südamesse teeb pesa blond Julia Kähar. Asi on nii tõsine, et Joel kutsub näitsiku Ameerikasse elama.

Räägitakse, et Eesti lauljatar Lenna Kuurmaa ja Soome režissöör, kelle tehtud filmis "Vuosaari" ka Lenna kaasa tegi, on paar. Kumbki suhet ei kommenteeri.

Kaunis tantsutäht Aleksandra Žeregelja on taas armunud. 21aastase võistlustantsija väljavalituks on viis aastat vanem noormees, kel nimeks Aleksandr.

Pulmad

Tuleb välja, et Lembitu Kuuse on möödunud aasta eelviimasel päeval salaja abiellunud. Kuuse abiellus oma kallima Heliga Rakveres.

Keith Siilats abiellub 14. veebruaril teist korda – Victoria Schultsist lahutanud mees heitis sedapuhku paari modell Hanna Paadiga.

Lahkuminekud

Suurärimees Joakim Helenius teatab, et lahutab oma Londonis elavast abikaasast ja naudib armuõnne Evely Tikerpuuga, kellega tal on ka poeg.

Sarjas "Pilvede all" mängiva Rita Rätsepa abielu ärimees Enn Õunpuuga saab läbi.

Kulturist Argo Ader tunnistab Kroonikale, et on lahutanud abielu Reine Aderiga. Sahistatakse, et mees naudib armurõõme hoopiski võrkpallur Maarja Kerneriga.

Eurolaulik Robin Juhkental läheb lahku oma kallimast, kooliõde Pille-Riin Jaikist.

Saatest "Tantsi tagumik trimmi" tuntuks saanud Andrus Põldre räägib, et läks lahku oma kihlatust, 22 aastat nooremast Pillest.

Armastatud svingilaulja Airi Allvee läheb lahku oma elukaaslasest Allanist.

Uudisvoog

Kanal 12 "Nightchati" saatejuht Gerli võtab stuudiosse kaasa alaealise sõbranna Maarika. Mõlemad neiud on alkoholijoobes ja ropendavad otse-eetris. "Noo, paar lonksu, p***i. See ei tähenda midagi," vastab 17aastane Maarika, kui Gerli uurib, palju ta joonud on. "Kas ma loen oma lonkse või? H*i loen!" teatab noorem näitsik. Takkapihta trükivad nad sõnamängu lahenduseks sisse "telefoon", mitte "telefon". Saate produtsent Madis Sütt selgitab, et vallatus ja provokatiivses öösaates demonstreeriti lihtsalt tänapäeva noorte neidude suhtlemisvõtteid.

Riigi kultuuripreemia 2011. aasta loominguliste saavutuste eest saavad Tõnu Kõrvits, Anu Lamp, Tiit Pääsuke, Mari Vallisoo ja Arvo Volmer, pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest premeeritakse Hellar Grabbit, Jaan Räätsa ning Jaan Toomingut.

Püünelt kaua eemal olnud Kristjan Kasearu on viimaks suurel laval tagasi ning annab koos uue bändikoosseisuga Rock Cafés Aerosmithi tribuutkontserdi.

Esilinastub mängufilm "Vasaku jala reede" , milles teeb tuntud näitlejate Ivo Uukkivi, Priit Võigemasti, Taavi Teplenkovi jt kõrval filmidebüüdi laulja Ott Lepland. Filmi lavastasid Arun Tamm ja Tenfold Rabbiti laulja Andres Kõpper, kes "Eesti laulul" oma sarmika pilguga neidudel jalad nõrgaks võttis.

Märts: mure Lenna häälepaelte pärast

Kui Lenna võistleb "Eesti laulu" finaalis kauni armastuslauluga "Mina jään", ei aima enamik telepublikust, et ta on tõsiselt kimpus häälepaeltega ja teda ootab lõikus, mis on talle vaat et rängim võimalik katsumus. Armastatud artist jätab ära mitu esinemist ja peab väidetavalt rääkimist vältima, sest iga lausutud sõna võib häälele lisakahju teha. Kui operatsioon Soome tohtrite käe all tehtud, kinnitab Lenna kuu lõpul, et muretsemiseks pole põhjust ja ta saab jälle laulda.

Uued paarid

Sahistatakse, et Piret Järvis ja Kallervo Karu, kes mõni aeg tagasi olla lahku läinud, on teineteist taas leidnud.

Pulmad

Olde Hansa turundusjuht Riina Vändre abiellub Premia ekspordijuhi Peeter Solmaniga.

Lahkuminekud

Anonüümsust paluv neiu räägib Õhtulehele, et kohtus mõni aeg tagasi Rootsi laeval lembelaulik Suloga. Viimane löönud neiule külge ja kinnitanud, et tal on käsil lahutusprotsess. Mees asja kommenteerima ei nõustu.

Pikka aega koos olnud koreograaf Märt Agu ja muusikaärimees Peeter Rebane lähevad lahku.

Presidendi poeg Luukas Ilves läheb lahku Eesti arengufondi kommunikatsioonieksperdina töötavast Berit Pihost, kellega oldi koos 2010. aastast.

Uudisvoog

"Eesti laulu" finaali paneb kinni Ott Lepland ballaadiga "Kuula". Lõpuhääletuses konkureerib temaga Lenna, kes pidi teise kohaga leppima ka kaks aastat varem, kui publik otsustas Eurovisioni lauluvõistlusele saata Malcolm Lincolni.

Uus kaalusaade "Tantsi tagumik trimmi" käivitub vallatult: juba teises jaos paljastab võistleja Natalja napis diskokleidis hoogsalt tantsu vehkides mõlemad rinnanibud, mille saatetegijad küll kärmelt tähekestega ära varjavad.

Tiina Talumees-Pärni pälvib "Kuldnõelal" aasta moekunstniku auhinna – preemia õnnestub tal koju viia kolmandal kandideerimiskorral. Väike Kuldnõel ehk parima noore moekunstniku auhind läheb Britt Samosonile.

Üllatuslikult võidab kaks "Kuldse plaadi" popmuusikaauhinda saarlane Laur Teär, kes on sõna otseses mõttes mees metsast, sest tegeles varem metsanduse ja ehitusega. Albumiga "Lootuste linnutee" napsab ta nii aasta meesartisti kui ka aasta uustulnuka preemia.

Lapsepuhkusele siirduva Heidy Purga tööülesanded Raadio 2 peatoimetajana võtab üle Henry Kõrvits, tuntud kui räppar Genka.

Aprill: Marco on ainus ohutu strippar?

Stripikolmikust, kes kahe aasta eest Tartus aasta meesstrippari tiitli nimel rebis, jääb lausa kaks samal kuul kriminaalasjas süüdi. Kui Farmi-Gabrielina tuntud Gabriel Kubjase mõistab Harju maakohus süüdi vägistamises ja määrab talle kaks aastat tingimisi vanglakaristust kaheaastase katseajaga, siis varemgi trellide taga istunud Nõia-Ints ehk Indrek Leibur peab raha väljapressimises osalemise eest tervelt seitsmeks aastaks tagasi vangi minema.

Õõvastavast asjaolust lõikab aga kasu strippar Marco, kes kinnitab, et Tallinnas on hakanud tööd juurde tulema.

Uued paarid

Sahistatakse, et näitleja Elina Pähklimägi ja Marten Kuningas on uus kuum paar.

Pulmad

Mälutreener Tauri Tallermaa sõuab kolmandat korda abieluranda – mees teeb oma elukaaslasest Maris Kehvast ausa naise.

Eksmiss Maili Nõmme õde Reily Perez-Nõmm räägib meedias avalikult oma lesbilisusest ja abiellumisest.

21. aprillil abiellub sarjas "Pilvede all" näitlev Elisabet Tamm oma ettevõtjast armsama Ardo Reinsaluga.

Lahkuminekud

Endine Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli läheb lahku elukaaslasest Ingrid Saarest ning lähedaste sõnul on tema südames Irina Eha, kellega mees koos töötas.

Lauljatar Mia ja kirjanik Kaur Kenderi vend Heiti

Kender on väidetavalt lahus.

Uudisvoog

Kroonika väidab, et tõenäoliselt on olümpiasangar Erika Salumäe ja endine telenägu Ene Veiksaar , kes Hispaanias ühise äri püsti panid, paar ka eraelus ning et Veiksaar on lõunamaal elamise nimel ohverdanud suhted lastega. Varasem tipprattur on nii marus, et läheb ajakirja vastu kohtusse ja nendib, et tal on Eesti pärast häbi. Mõlema naise sõnul riivab laimu-uudis nende lapsi.

End Eesti ainsaks gängstaräppariks nimetav Andrus Elbing ehk Beebilõust pihib, et uus muusikavideo "Isale" jutustab tema probleemsest kodust ning sellest, kuidas tema pahandused ja kriminaalne minevik alguse said. "Lühidalt öeldes jõi ta end surnuks!" tunnistab räppar ja meenutab, et isa tinapanek tekitas pidevaid peretülisid.

Näitlejanna Anne Paluverile antakse Palamusel üle Oskar Lutsu huumoripreemia.

Mai – Eufooria: Ott Eurovisionil kuues

Kes tasa sõuab, see kaugele jõuab. Eurolaulik Ott Lepland korrutab pidevalt, et ootusi ei tasu kõrgeks kruvida, ent naaseb Bakuust suurepärase kuuenda kohaga. Üheksa aasta jooksul, kui finaali eel on tulnud läbida poolfinaalikadalipp, on see Eestile kolmas kord edasi pääseda.

Võimsa ballaadiga "Kuula" kordab Ott Urban Symphony ja Evelin Samueli head tulemust. Kindlasti aitavad kaasa mänedžer Danel Pandre tasemel promotöö ja erikeelsed lauluversioonid. Eurovisioni-vaimustuses taanduvad viimaks pitsitavad püksid ja Väikese Oti naljadki.

Uued paarid

Meedia kirjutab, et vanalinnas on liikumas nähtud näitleja Liina Vahterit ja saatejuht Mihkel Rauda. "Ma liigun ringi väga erinevate inimestega," vastab Mihkel pärimisele.

Näitleja Marko Leht vallutab Miss Estonia 2006 Kirke Klemmeri südame. Noored hoiavad suu lukus.

Ithaka Maria Rahulat pannakse paari fotograaf Marko Söönurmega. Facebookis on Ithaka suhtesse märgitud aga hoopiski jalgpallur Aleksei Savitskiga.

Pulmad

21. mail abiellub lauljatar Sofia Rubina oma kallima, tumedanahalise Jason Hunteriga ja tunnistab, et ootab ka last.

Saate "Eesti talent" võitja, lehepillimees Erki-Andres Nuut võtab mai alguses naiseks oma kallima Kadri-Anni, kellega aasta tagasi tutvus.

Lahkuminekud

Mõni aeg tagasi abiellunud näitleja Erik Ruusi naine Meeli saab juristilt kirja, milles nõutakse abielu lahutamist, kuna mehe otsustusvõime olnud abiellumise ajal häiritud. Erik tunnistab Kroonikale, et tõesti minnakse lahku.

Uudisvoog

Madonna kutsub Kerli Kõivu oma uue albumi "MDNA" esitluspeole, kus meie lauljatar saab filmitud klipis kõrvu kuulsate DJ-de ja produtsentidega popikuningannale kiidusõnu jagada. Kerli ütleb videos, et Madonna on üks maailma parimaid laulukirjutajaid ja tallegi suureks inspiratsiooniallikaks.

Tuuli Roosma kolib perega aastaks ajaks Siberisse, sest tema abikaasa Arbo Tammiksaar asub väntama dokfilmi üle 5000liikmelisest vissarionlaste kogukonnast. Tuuli soovib oma sõnul pakkuda kaksikutele poegadele mõneks ajaks elu loodusega kooskõlas.

Aasta emaks valitakse Loksa noortekeskuse juhataja ja Harjumaa kodutütarde vanem Margit Amer, kelle peres sirgub kolm poega.

Juuni: tandem Tätvere-Matvere saabub koju

Meie aja kangelased Tätte ja Matvere maabuvad pärast 626päevast ilmareisi kodusadamas. Katamaraaniga Nordea üle 52 kuu merel seilanud Jaan Tätte ja Marko Matvere, kelle eksootilistel seiklustel siinne üldsus on pingsalt silma peal hoidnud, naasevad viimaks kodumaale. Esmalt panevad ilmarändurid jala – Matvere ka huuled – Eesti pinnale maha Noarootsis Dirhami sadamas, seejärel maabuvad mehed aupaukude saatel Tallinnas, kus neid on Pirita sadamas tervitamas sajad kaasmaalased.

Uued paarid

Oma abikaasa Anastasia juurest väidetavalt Rita Maasiku juurde läinud Kaur Kender läheb taas tagasi oma seadusliku abikaasa juurde.

Riigikogu liige Andrei Korobeinik näitab kuninganna Elizabeth II sünnipäeva tähistamisel oma kallimat, Elis Saarevälja.

Tallinna Lauluväljaku juht Riho Rõõmus ilmub Hotell Schlösse välisterrassi avamisele uue blondi daami seltsis.

Lahkuminekud

Hurmur Uku Suviste läheb lahku oma kauaaegsest kallimast, kunstnik Heidi Pähnast.

Uudisvoog

Lõpule jõuab ägedate sõneluste, intriigide ja lausa noaähvardustega vürtsitatud ning ohtralt kriitikat pälvinud saatesari "Eesti supermodell", mille võidab tollal veel 15aastane Helina Metsik .

Shanoni liikmed pääsevad Põlvas esinedes üle noatera ränkadest vigastustest ja ehk surmasuustki. Ülitugev vihmasadu tekitab välilava katusele mitmetonnise basseini, mille raskus konstruktsiooni murrab ning tervele bändile ja tehnikale tohutu veesahmaka kaela puistab. Muusikainstrumendid saavad tõsiselt kannatada.

Elevust tekitab uudis Vanilla Ninja esimesest kontserdist üle aastate. Paraku lubab tüdrukutepunt 10. asutamisaastapäeva tähistamiseks kokku tulla Riia muusikafestivalil "Pestivals". Juba juuli algul teatab bändi fännileht siiski, et oodatud sündmus jääb ära, kuna korraldajatega ei jõutud kokkuleppele.

Enamgi kirgi kütab kaks korda Eesti seksikaimaks naiseks valitud Lenna roll Soome režissööri Aku Louhimiesi filmis "Vuosaari". Soomes koristajana töötavat Viivit kehastav julge laulja astub saunastseenis vaataja ette ihualasti.

Üks Eesti vanemaid räpipunte Noizmakaz teatab laialiminekust. "15 aastaga oleme minu arvates ära öelnud, mis meil publikule öelda oli," selgitab Gert Laanemets ehk Alko, kes vedas bändi koos Toomas Tilga ehk Tommyboyga. Meie Mees seevastu naaseb pärast kaheaastast pausi lavale. "Ilma muusikat tegemata pole võimalik hakkama saada," põhjendab Aivar Riisalu suvetuurile minekut.

Juuli: aasta kuumim paar

Juba pikka aega räägitakse sellest, et teineteist on leidnud näitleja Liina Vahter ja saatejuht Mihkel Raud, kel vanusevahet 19 aastat. Küll on neid nähtud koos Kadriorus jalutamas, küll reisil. Räägitud on sellestki, et paarike jäi suudeldes vahele Liina ekspeikale Andrusele ja et nad elavad Mihkliga Kadrioru üürikorteris. Kui seni pole ükski fotograaf neid koos pildile saanud, siis Lätis "Positivuse" muusikafestivalil otsustakse oma tundeid mitte varjata – paarike jalutab käsikäes ja ümbert kinni hoides ning naudib uut muusikat, fotograafidest välja tegemata.

Uued paarid

Tennisistid Kaia Kanepi ja Randar Vesipakk ilmutavad end koos tenniseturniiril Saaremaal. Pealtnägijate sõnul käitusid noored nagu armunud ikka.

Väliseesti kunstnik Kalev Mark Kostabi räägib Õhtulehele, et on leidnud Eestist kallima.

Kihlus

Näitleja Anatoli Tafitšuk ja tema elukaaslane, näitleja Liis Lindmaa räägivad Kroonikas, et kavatsevad abielluda.

Pulmad

Laulja Helen Randmäe ja Prike juhatuse liige Reigo Randmets abielluvad Viimsi Püha Jaakobi kirikus.

19. juulil abielluvad iluvõimleja Janika Mölder ja tema elukaaslane Kaupo Kallemaa.

22. juulil abielluvad Las Vegases valentinipäeval kihlunud Karoli Hindriks ja Allan Martinson.

Abielluvad lauljatar Mai Leemet ja riigikogu liige Kalle Palling.

Lahkuminekud

Tantsija Mairold Millert läheb lahku oma pruudist Eugenia Kotterist. "Oleme sõbrad edasi," ütleb Mairold.

Räägitakse, et lauljatar Hanna-Liina Võsa on lahku läinud oma kallimast Marti Tärnist. Paar asja ei kommenteeri.

Uudisvoog

Anne Veesaar saab 55aastaseks ja sõnastab elutõe: "Inimene on 55aastaselt sealmaal, et ta ei pea enam kellelegi meeldima."

Riia muusikafestivalil "Pestivals" esinema pidanud Vanilla Ninja teatab, et kontsert jääb ära.

Trimmisaate-Anna ehk Anna Jankelevitš osaleb uues sarjas "Ment" . Anna rolliks on lõbus venelannast politseinik, kes tuleb Kiviõlist pealinna meest ja karjääri otsima.

Lauljatar Kaire Vilgats siirdub esimest korda lauljana Riia–Stockholmi liini laevale. "Tuleb raske aeg, sest Tallinna–Stockholmi liinil sai üle päeva kodus käia. Riia–Stockholmi liinil seda lõbu ei ole," võrdleb ta.

Eesti Miss Estoniaks 2012 kroonitakse 24aastane Kätlin Valdmets. Neiu Valdmetsa (175 cm, 57 kg, 87–65–90) amet on kokk-guvernant.

Eksninja Katrin Siska kaitseb Tallinna Tehnikaülikoolis bakalaureusetööd "Avaliku elu tegelase eraelu puutumatuse ja ajakirjandusvabaduse konflikt".

Animafilmirežissöör Priit Pärn pälvib rahvusvahelisel Valencia filmifestivalil "Cinema Jove" auhinna Luna the Valencia.

Ain Mäeotsa uue mängufilmi "Deemonid" maailmaesilinastus on Montreali filmifestivalil, programmi "Focus on World Cinema" raames.

Eesti kinodesse jõuab Toomas Hussari debüütmängufilmi "Seenelkäik", maailmaesilinastus on A-kategooria festivalide hulka kuuluva Karlovy Vary võistlusprogrammis "East of the West".

August: karmid tšikid

Tänavu mais sai suure hooga alguse kahe naislaulja – eksninja Katrin Siska ja superstaarisaate teise hooaja võitja Jana Kase – vägev koostöö. Katrinist sai Jana mänedžer. "Tal on vägev hääl ning vahva karakter. Kujundasin talle uue artistinimega kokku sobiva imago ja juhendan tema lavalise liikumise treeninguid, loome vinget muusikat," kiitis Siska juulis oma hoolealust. Jana Kasel on varem mänedžeridega probleeme olnud ja ei kestnud kaua ka tema koostöö Siskaga – juba augusti alguses läksid artistide teed suure käraga lahku. Anonüümne allikas pajatas Publikule, et Jana on ebastabiilne inimene. "Jana on manipulaator, kes kasutab ära kõiki sõpru ja tuttavaid, et aga ei peaks neile maksma, nagu ta Katrinigagi tegi." Kask väitis aga, et Siska pressib hoopis temalt raha välja. "Vahest on parem õudne lõpp kui lõputu õudus," teatas Katrin Siska oma lühikeses kommentaaris. Kole lugu igatahes.

Uued paarid

Presidendi poeg Luukas Ilves, kel purunes suhe Berit Pihoga, väisab augustibluusi ametnikupreili Helena Hinto seltskonnas.

Pulmad

1. augustil abiellub "Reporteri" saatejuht Olaf Suuder oma kauase armastuse, Vanemuise teatri grimeerija Irina Võsastega.

Liviko suuromanik Enn Kunila kosib oma elukaaslase ja kahe poja ema Maris Grichini.

Saatest "Kaunitar ja geenius" tuntuks saanud Adelina Niftalijeva abiellub 19. augustil lillepaviljonis mehega, kellega kihlus kõigest kolm päeva pärast tutvumist.

Tuleb välja, et telemees Teet Margna on möödunud aasta viimasel päeval naiseks võtnud oma pikaajalise elukaaslase Kristi Kalviku.

18. augustil abiellub ansambli The Sun liige Danel Pandre. Kümme aastat elukaaslase Kristiinaga koos olnud paar vahetas sõrmuseid oma kodus.

Jalgpallijuht Aivar Pohlak võtab naiseks oma elukaaslase Triin Edasi, kellega juba neliteist aastat koos elatud.

Jaani kirikus vannuvad teineteisele igavest truudust keskkonnaminister Keit Pentus ja Rain Rosimannus.

Lahkuminekud

Suurärimees Rein Kilgi tütre Annaliisi ja endise murdmaasuusataja Kaspar Koka abielu on väidetavalt kriisis – naine liikuvat juba uue mehe seltskonnas.

Eesti staarabielluja Kati Saara Vatmanni ja tema viimase abikaasa Tarmo Arumetsa suhe on lõplikult kriisis ja naine nõuab lahutust.

Triin Hunt, kes kaks aastat tagasi abiellus Pärnus ärimees Artur Hundiga, kinnitab, et on viis kuud tagasi abielu lahutanud.

Uudisvoog

"Kättemaksukontori" meenete heategevusmüük osutub Tartu ja Tallinna kaubamajas ülipopulaarseks. Staarid tahetakse jalust maha joosta, nänn saab ootamatult ruttu otsa. Korraldatakse kordusüritused.

Krimisarja "Kelgukoerad" uuel hooajal on Kõsta ja Posti asemel ekraanil uurijad Kõrs ja Pullerits. Kõrre rollis on Anti Kobin ja Pulleritsu mängib Taavi Tõnisson . Mõlemad on nuku- ja noorsooteatri näitlejad.

Jaan Tätte "Järvemuusikakontserti" Kaali järvel tuleb mõlemal päeval kuulama üle 2000 inimese, aga istuda pole neil kusagil – rahvas kükitab järvenõlvadel nii kaua, kuni tagumik kange.

Tanel Padar satub Saaremaal kohalikega kaklusesse, mille käigus murrab rangluu. Tema bändikaaslane ja The Suni eestkõneleja Danel Pandre ütleb: "Rangluu tal katki käis ja see on fakt, aga mis täpselt, mis asjaoludel, kellega ja kus kohas, see on minu jaoks tume maa."

Sofi Oksaneni menuromaani "Puhastus" kinoversiooni maailmaesilinastus on Nokia kontserdimajas. Oksaneni romaani "Puhastus" põhjal on stsenaariumi kirjutanud Marko Leino ja Antti J. Jokinen. Režissöör Antti J. Jokinen.

Eda-Ines Etti läheb kooli: "Õpin septembrist Berkley ülikoolis laulukirjutamist, see hõlmab nii muusikat, vokaali kui ka sõnu. Kursus kestab suveni."

September: Ilmar Raag saab kargud

"Ilmar istus Prantsusmaal kaks ja pool aastat justkui vangitornis ning nüüd on ta Peterburis vangitornis. Kuigi aeg pole tal igav oota," naeris filmistuudio Amrion produtsent Riina Sildos, vihjates režissöör Ilmar Raagi paari aasta tagustele odüsseuslikele seiklustele mängufilmi "Eestlanna Pariisis" võtete ajal ning eesootavatele võtetele Peterburis mängufilmiga "Ma ei tule tagasi". Sildos lisab, et peale kõige muu kukkunud Raag Valgevenes võtteid ette valmistades sedavõrd õnnetult, et murdnud jalaluu: "See tähendab, et jalg on tal nüüd kipsis ja parimagi tahtmise korral on tal raske kodus käia. Nii ta siis kärutabki rõõmsameelselt Peterburis karkudega ringi."

Uued paarid

Koreograaf Märt Agu, kes kevadel läks lahku Peeter Rebasest, läheb eluga edasi – tema uueks kaaslaseks saab hoopiski joogatreener Enely.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal tunnistab, et leidis erakonnast ka kallima – erakonna noortekogu juhatuse liikme Inna Fjodorova.

Erik Karu tuleb taas seltskonda uue neiuga – sel korral on tema käevangus Tatjana Pasetšnik.

Aasta esimeses pooles näitleja Kristjan Sarvest lahku läinud Elina Pähklimägi jääb kaamerasilma ette uue kaaslasega, kelleks on turundusspetsialist Andrus Purde.

Ärimees Oliver Kruuda saabub Jaan Tootsi sünnipäevale salapärase blondiiniga, keda tutvustab kui oma elukaaslast.

Pankrotihaldur Arno Mägi saabub seltskonda Gerli Rosenfeldiga, keda on varem seostatud ka Henrik Normanniga.

Uku Suviste, kes mõni aeg tagasi läks lahku oma kauasest elukaaslasest, veedab nüüd väidetavalt aega Ingrid Margusega.

Lahkuminekud

Mihkel Raud lahutab oma teisest abikaasast Pärle Sepping-Rauast.

Saate "Unelmate pulm" võitnud Dima ja Liisa Langi tunnistavad, et nende teed on lahku läinud ja lahutuski juba sõlmitud.

Tantsutäht Marko Kiigajaan läheb lahku oma pikaaegsest kallimast, lauljatar Mirjam Mesakist.

Uudisvoog

Näitleja Hele Kõrve läheb lapsepuhkusele, seega kaovad Tallinna Linnateatri mängukavast lavastused "Karin. Indrek. Tõde ja õigus 4" ja "Koletis kuu peal".

"Eesti otsib superstaari" saatejuhtideks saavad vendadest näitlejad Henrik ja Karl-Andreas Kalmet .

Saatejuht Urmas Vaino asub ülikoolis sotsiaaltöö bakalaureusekraadi omandama. Ärimees Rein Kilk astub Tartu ülikooli kirjandust ja kultuuriteadust õppima.

"Vasaku jala reede" maailmaesilinastus on Londonis Raindance’i filmifestivalil.

Joonisfilm "Lotte ja kuukivi saladus" võidab Buenos Airese laste- ja noorsoofilmide festivalil Nueva Mirada täispikkade animafilmide kategoorias esikoha.

Anu Saagim hakkab talisuplejaks. "See oli täiesti köki-möki," lubab Pikakari rannas 16kraadises vees lõbutsenud bravuuritar. "Ma arvan, et mul kodus, kui ma lähen igal hommikul vanni, on seal vesi 12 kraadi. Tunduvalt külmem kui see siin!"

Ilusaima mehe valimine "Manhunt Estonia" jätab eestlased täiesti külmaks: Nokia kontserdisaalis vaid sadakond pealtvaatajat!

Kanal 2 peab oma 19. sünnipäeva, kutsetega külalisi on 850. Peol on Argo Aderi noor pruut, võrkpallur Maarja Kerner marus: karjub mehe peale õues ja nutab lahinal. Ilmselt on asi selles, et Ader lõi tantsu Kairi Rondoga.

Oktoober: ohtlik teatrielu

Nuku- ja noorsooteatri muusikali "Kevadise ärkamise" proovid on nii suures hoos, et näitleja Markus Robam pudeneb poodiumilt alla. Ning maandub lava all. "Üks konks andis lihtsalt järele. Ja tõsi, Markus kukkus küll, aga praegu on ta proovis jalgel," selgitab teatri juht Meelis Pai, et Markus kargumeheks ei hakka.

Aga teatraalide luud-kondid saavad aastal 2012 järjest vopse. Eesti Draamateatri näitlejast Martin Veinmannist saab kargumees aprillis, kui sporti tehes vasakut jalga vigastab: "Elamine on üldse ohtlik," naerab Veinmann küsimuse peale, kas sporditegemine näitlejaile tervistkahjustav pole. "Juba olen lustlikus meeleolus. Hakkan karkudega harjuma." Juunis murrab jalgpalli mängides kämblaluu NO99 näitleja Rasmus Kaljujärv ning oktoobris tabab jalaluumurd otse esietenduse ajal lavakatudengit Linda Vaherit. Aga näitlejad, need kannatavad ju alati kõik välja.

Uued paarid

Lauri Pedaja näitab Kanal 2 peol uut pruuti, Saaremaalt pärit Grete Riimi.

Sahistatakse, et näitleja Sergo Vares ja torupillimängija Sandra Sillamaa on paar – neid nähakse koos mitmel avalikul üritusel. Sergo asja ei kommenteeri.

Vormsi Enn, kes liikus vahepeal ringi endast 46 aastat noorema modelli Janne Jüsmäga, on enda kõrvale taas noore kallima leidnud. Ennu nähakse uue saatjaga ilumessil "Ilu Sõnum".

Saates "Peremees otsib perenaist" rinnakat blondiini otsinud Kalev Pariku Facebooki konto annab teada, et ta on kihlunud. Kihluse detailid jätab mees enda teada.

Sahistatakse, et jääsaatepaaris liuglevad Geido Kapp ja Grete Klein on ka eraelus paar. "Kes teab," vastab Grete punastades "Tähed jääl" jätkusaates.

Kihlus

Gerli Padar tunnistab Kroonikale antud intervjuus, et sai Martin Parmaselt sõrme kihlasõrmuse – juba enne jaanipäeva.

Pulmad

Kettaheitja Märt Israel võtab suure saladuskatte all Kõltsu mõisas naiseks oma elukaaslase Kati Mallenese.

Kuus aastat pärast kihlumist vannuvad igavest truudust saatejuht Siret Rüüberg ja tema kauane kaaslane, motosportlane Kert Olle.

Facebook reedab, et saatest "Unistuste printsess" tuntuks saanud Triinu Hoolma on põrutanud välismaale ja seal tumedanahalise noormehega abiellunud.

Lahkuminekud

Monoteatri juht Karl Kermes ja Kristiina Savva, kes paar aastat tagasi kihlusest teatasid, lähevad lahku.

Uudisvoog

Tanel Padar, kel 15 aasta eest keskkool pooleli jäi, läheb kooli. Rokkar hakkab õppima Lasnamäel Katleri tänava täiskasvanute gümnaasiumi 11. klassis.

Parodist Pille Pürgile kargab hammastega näkku tema oma lemmikloom. Plaasterdatud näoga Pille võtab tööpausi.

Eesti kinodesse jõuab film "Eestlanna Pariisis". Selle režissöör Ilmar Raag avaldab Facebookis oma emotsioone pingelisest esilinastusest.

Lauljatar Maarja-Liis salvestab oma uut stuudioalbumit "Kuldne põld" saja pealtvaataja ees. Eesti Raadio stuudiosse kogunenud publikul paluti mitte aevastada ning aplausiga alati paar sekundit oodata.

Näitleja Eduard Toman otsustab, et just viiekümnendad eluaastad on parim aeg autojuhiluba taotleda. Praegu keerab Eduard juba kuu aega Opel Lafira rooli.

Märt Avandi , keda nii mõnigi peab pigem naljameheks, räägib teatrirahvale ootamatult ETV "Kahekõnele" antud intervjuus ära loo oma viieaastase poja surmast.

Animafilmis "Zambesia" tunneb Getter Jaani hääle ära ülbe ja bravuurika tibi-papagoi rollis. Teine uhke suleline vadistab aga Getteri ema Katre häälega.

November: vigased staarid jääl

Suure pauguga läks Kanal 2 eetrisse saade "Tähed jääl", kus kaheksa avaliku elu tegelast iga nädal uisukava esitama pidid. Veel enne, kui tähtede ponnistused ekraanile jõudsid, tuli neil maadelda vigastustega, mis jätkusid saate vältel. "Uisk hõõrus ühel jalal ennast lihani välja ja nii tekkiski põletik. Jalg oli suurelt punane ning läks paiste nagu pall," rääkis Mairold Millert. Mõni aeg hiljem suutis ta trennis niimoodi kukkuda, et arst soovitas jalale puhkust anda. Seda aga teha ei saanud ning kava tuli täiesti ümber teha. Emil Rutiku kukkus trennis käeluust killu välja ning pärast saate poolelijätmist läks mees jalaoperatsioonile. Grete Klein kukkus paiste oma põlve, Rolf Roosalu väänas jääl randme välja ning Marilyn Jurman veristas uisuga oma põlve.

Uued paarid

Vormsi Enn ja Janne Jüsmä näitavad end taas koos – NYMF’i moeshowl astub Janne lavale modellina ning Enn jälgib seda publiku seast. Hiljem lahkutakse koos.

Kihlus

Telesaatejuht Aveli Jänes räägib Kroonikas, et sai suvel sõrme kihlasõrmuse Helsingis meedikuna töötavalt Evelinilt.

Äsja lahutatud Jan Uuspõld saadab sõpradele pulmakutseid, kus kirjas, et abiellub oma kallima Gerly Tiganikuga jaanuaris Indias.

Lahkuminekud

Marion ja Jan Uuspõllu lahutusprotsess saab lõpuks läbi.

Uudisvoog

Eestlannast tippmodell Karmen Pedaru poseerib palja ülakehaga ajakirja W novembrinumbris.

Näitleja Marika Vaarik saab 50aastaseks ja veedab oma sünnipäeva Permi teatrifestivalil lavastusega "Pedagoogiline poeem".

Toomas Hussari film "Seenelkäik" võidab Kesk- ja Ida-Euroopa filmide festivalil CinEast publikupreemia.

Raadio StarFM loobub Ženja Fokini teenetest. "See on mulle laks lagipähe! Ma olen kurb, jah. Loomulikult olen," tunnistab Fokin.

Ain Mäeotsa teine mängufilm "Deemonid" esilinastub Eestis. Avanädalavahetusel tõi see kinodesse 4458 kinokülastajat.

Vanemuise teatri suures majas esietendub Mihkel Raua romaanil põhinev draamalavastus "Musta pori näkku". Täpsem žanrimääratlus: on dokumentaalne talkshow lauludega kahes vaatuses. Mihkel Raua osas astub lavale Andres Mähar.

Pärast Virgo Tuliti traagilist surma neljaliikmeliseks jäänud Noorkuu võtab seltskonda uue laulja Märdi.

Sofi Oksanen esitleb Tallinnas oma uut romaani "Kui tuvid kadusid" ning räägib Eesti lähiajaloost läbi kolme aastakümne. Romaan puudutab Eesti vabariigi esimese perioodi lõppu, Teist maailmasõda ning servapidi stagneeruvat Nõukogude Liitu.

"Kättemaksukontori" ühe osa sisukirjeldus on sarja fänne šokeerinud, sest seal räägitakse Marioni mõrvast ja matustest. Sarja Facebooki lehekülg on sattunud Marioni/Kadri Adamsoni fännide küsimustelaviini alla. Fännid on mures.

Meediasse jõuab uudis, et aastaid kokku-lahku käinud muusikud Lenna Kuurmaa ja Robert Vaigla saavad tuleva aasta märtsis lapsevanemateks.

Strippar Marco Tasane tutvustab end kui ekspoeeti. Tema Tartu Linnalehes aastatel 2005.–2009. aastani ilmunud luuletused on eelkõige pühendatud olulistele inimestele nende sünnipäeval.

Detsember: vintis Tanel Padar teeb allavöödnalju

Frank Sinatra sünniaastapäeva eel Tanel Padari ja Kaunase Bigbandi kontserdisarja viimasel kontserdil Jõhvis unustas laulja kuulaja väitel sõnu, puterdas ja tegi nilbeid nalju. "Esimesed laulud olid päris korralikud ja laulu ajal ei saanudki aru, et ta sopsus oleks. Aga sõnavõtud, millega ta üritas meeleolu luua, ei olnud küll need, mida keegi sinna otsima läks. Publik vanuses 35–60 ootas midagi muud kui allavöödnalju," pahurdavad kontserdil käinud inimesed. "Põhinaljad olid tal suunatud Kaunase Bigbandi vastu – et kuidas nad Tartus mitu päeva olid ja seal hulga lapsi sigitasid. Siis hakkas Maaja erootikaajakiri laval ringi käima. Kuna seal olid perekonnad lastega, siis ma kujutan ette, et nemad pidid küll pärast lastele seletama, milles nali oli." Õnneks olla laulmise aegu ohtlikult kõikunud artist siiski suutnud omil jalul püsida ega kukkunud lavalt alla.

Uued paarid

Kroonika kirjutab, et hurmur Uku Suvistel susiseb tänavuse Miss Estonia Kätlin Valdmetsaga.

Sügisel aastaks Lõuna-Prantsusmaale õppima põrutanud Merlyn Uusküla toob kodus käies seltskonda uue kallima, ärimees Kristo.

Surfar Johannes Ahun ilmub seltskonda oma bändikaaslase Lilian Reinmetsaga.

Karl Kermes, kes mõni aeg tagasi läks lahku oma kihlatust Kristiina Savvast, on suhtes kommunikatsiooni- ja motivatsioonispetsialisti Birgit Tomanniga.

Kihlus

Motosportlane Marko Asmer libistab kihlasõrmuse sõrme tüdruksõber Gerli Niilole. Tõsiasja kinnitab ka Facebook.

Pulmad

22aastane modell Karmen Pedaru abiellub Roomas oma kallima Riccardo Ruiniga. Pulm peetakse kitsas ringis.

Eesti kantridiiva Airi Ojamets abiellub 23. detsembril india mehega, kel nimeks Vipul Kansar, kellega tutvus internetis. Naine kannab nüüd perenime Vipul Kumar Kansar.

Vutiäss, Eesti jalgpallikoondise ründaja Vladimir Voskoboinikov tüürib oma kallima Valeria Aruga abielusadamasse.

Lahkuminekud

Kirsti Timmer läheb lahku oma elukaaslasest Ilmar Pukist ning ripsutab tiiba TV3 operaatori Veiko Varesega.

Kati Saara Vatmanni ja Tarmo Arumetsa mullu Kroonika seksikate peol sõlmitud abielu saab 17. detsembril lõpu.

Uudisvoog

Ajakiri Anne & Stiil nimetab Estonia kammersaalis Anne & Stiili Ilulemmikute galal aasta stiilseimateks lauljatari Maarja-Liis Ilusa ja näitleja Tambet Tuisu .

Raadiosaade "Müstiline Venemaa" jõuab 500. eetrikorrani.

Uisusaate võidavad Mairold Millert ja Julia Abolina.

Elina Reinold pälvib rolli eest filmis "Seenelkäik" parima naisnäitleja preemia Marrakechi filmifestivalil. Septembris valiti "Seenelkäik" ka Eesti kandidaadiks võõrkeelse filmi Oscarile.

Kirjanik Evelin Kivimaa saab maha raamatuga "Üllar Jörberg. Armastuse laul". Enne kirjutama asumist ei olnud Kivimaa Jörbergi kordagi esinemas näinud.

Ilmar Raagi film "Eestlanna Pariisis" esilinastub Prantsusmaal, seal tuuakse see välja jõulufilmina ja Prantsuse kinodes hakkab see jooksma 26. detsembril.

* Fotod: Mati Hiis, Teet Malsroos, Stanislav Moškov, Tairo Lutter, Aldo Luud, AFP, Karli Saul, Berit Kontsert