Video: Viljar Voog
Inimesed
17. detsember 2012, 17:14
Õhtulehe video!

Annely Peebo: "Rõõmuhetk on haigele lapsele tihti suurem ravi kui üks tablett." (1)

Annely Peebo käib enne jõule mööda Eestit koos Dave Bentoniga jõulutuuril, ent 23. detsembril lendab tagasi Austriasse, et olla pühade ajal koos perega. Naise mõtted on aga ka nende laste juures, kes haiguse tõttu koju ei jõua.

„Meie, artistid, töötame siis, kui teised inimesed puhkavad," võtab Peebo lühidalt kokku muusikuelu. Pühad on naisel siiski aeg perega veetmiseks: „Ma jõuan 23. detsembril koju ja ma loodan, et selleks ajaks on kõik mu ette antud kohustused ja ostunimekirjad täidetud, et me saaksime 24. ilusti jõule pidada."

Ajakitsikuse vältimiseks on mõned jõulutoimingud Peebol juba tehtud: „Kuusk on meil juba toas ehitud. Üleeile, kui ma vahetult enne siiatulekut asju pakkisin, siis ma palusin oma mehel kuusk tuua, et see koos ära ehtida, sest 23. läheb ajaga võib-olla napiks."

Kui ooperilaulja ise jõuab kenasti pere juurde, siis on ta mõtted ka nendega, kes ei saa jõulupühasid oma kodus veeta: nimelt on naine astunud „Minu unistuste päeva" nimelise heategevusfondi patrooniks.

„„Minu unistuste päeva" mõte aidata haigeid lapsi on minu jaoks väga oluline. Lapsed oskavad unistada. Mõni unistab võib-olla arvutist või telekast, mõni tahab jalgratast, mõni unistab reisist või mõnest muust kogemusest, aga need unistused on kõik väga tähtsad ja me üritame neid täita, sest rõõmuhetk on haigele lapsele tihti suurem ravi kui üks tablett," räägib Peebo.

Kes soovivad laste unistuste täitmisele kaasa aidata saavad 5-, 10-, või 15-eurose heategevuskinkekaardi, või oleks õigem öelda annetuskaardi, Apollo raamatukauplustest.

Peebo valik langes täna kolmele 10-eurosele kaardile, aga naine lubas tulevikuski kindlasti aidata: „Tuleval tuuril panen mina teatud tulu oma sissetulekust, ja ma loodan, et ka minu partner Dave oma bändiga, selle organisatsiooni heategevusse."