Foto: Aldo Luud
Inimesed
15. detsember 2012, 07:59

Lembit Ulfsak sai peaosa Gruusia-Eesti koostööfilmis

Täna algavad Eesti-Gruusia koostööfilmi "Mandariinid" võtted, kus peaosalist Majaperemeest kehastab Eesti Draamateatri näitleja Lembit Ulfsak. "Olen juba Gruusias ja jään siia paariks kuuks," ütles Ulfsak Õhtulehele.

"Mandariinid" jutustab loo Abhaasia sõja ajast, sealsest Eesti külast 1992. aastal. Sõjahirmus tühjaks jäänud külas satuvad eestlase majja kahe vastasleeri haavatud võitlejad. Majaperemees (Lembit Ulfsak) püüab kahe tulise džigiti vastastikust verejanu rahustades leida vastust küsimusele, kas kusagil on keegi, kes tõepoolest sellest sõjast võidab.

Peale peaosalise Lembit Ulfsaki teevad eesti näitlejatest filmis kaasa veel Elmo Nüganen ja Raivo Trass. Teistesse kandvatesse rollidesse on kutsud Mikhail Meskhi ja Giorgi Nakashidze.

"Mandariinide" võtted kestavad jaanuari lõpuni, film jõuab ekraanidele 2013. aasta sügisel.

Lembit Ulfsaki näitlejakontol on arvukalt filmirosi juba endise Nõukogude Liidu aegadest. Täpset arvet pole ta pidanud, küll aga naljatamisi kunagi Õhtulehele öelnud, et Tallinnfilmi kaadriosakonna arvestuskaardil on koos kõrvalosadega ligi sada rolli.

Esimest korda kutsuti Ulfsak Venemaale 1967. aastal lavakooli teise kursuse tudengina mängima Odessa stuudios vändatavasse filmi "Jutustus tšekistist". Eestis on filmidest, kus Ulfsak kaasa on teinud, rohkem tuntud "Thijl Ulenspiegel" ja "Kapten Granti otsinguil".