Foto: SXC
Inimesed
6. detsember 2012, 15:49

Eddie Murphyst Sarah Jessica Parkerini – kes on 10 ülemakstud staari Hollywoodis? (13)

Hollywoodi filmitööstus maksab staaridele näitlemise eest miljoneid dollareid. Mõni on raha väärt, mõni mitte. Seetõttu reastas Forbes kümme staari, kellele on makstud rohkem, kui nad oma tööandjale sisse toovad.

Forbes võttis TOP 10 koostamisel arvesse näitlejate kolme viimast filmiprojekti, palju nende filmid teenisid ning palju neile palka maksti.

1. Eddie Murphy

Iga makstud dollari pealt toob sisse 2.30 dollarit.

Viie aasta jooksul pole Murphy teinud peale joonisfilmidele pealelugemise ühtki filmi. Tema viimased filmid "Meet Dave", "A Thousand Words" ja "Imagine That" ei ole ka kinopublikule peale läinud. Tema n-ö comeback-film "Toewr Heist" ei erutanud publikut samuti.

2. Katherine Heigl

Iga makstud dollari pealt toob sisse 3.40 dollarit.

Telesarjadest filmimaailma sukeldunud Heiglil tegi küll hittfilmid "Knocked Up" ning "27 Dresses", ent hiljuti pole temalt midagi säravat tulnud. Ka hiliseim "One For The Money" tõi sisse vaid 37 miljonit dollarit.

3. Reese Witherspoon

Iga makstud dollari pealt toob sisse 3.90 dollarit.

Witherspoon võib olla küll üks Hollywoodi suurematest staaridest, ent tema viimased filmid pole suurt palka just õigustanud. "How Do You Know" tõi sisse vaid 50 miljonit dollarit, samas kui filmi eelarve oli 120 miljonit dollarit.

4. Sandra Bullock

Iga makstud dollari pealt toob sisse 5 dollarit.

Üllataval kombel tabelisse sattunud Bullocki 2009. aasta film "Blind Side" oli viimaste aastate üks parimaid, kuid kolme viimast filmi pole menu saatnud.

5. Jack Black

Iga makstud dollari pealt toob sisse 5.20 dollarit.

Joonisfilme aluseks võttes on Black edukas, kuid teised filmid ei ole just nii palju sisse toonud. Näiteks "The Big Year" teenis vaid seitse miljonit dollarit, kuigi eelarve oli 40 miljonit dollarit.

6. Nicolas Cage

Iga makstud dollari pealt toob sisse 6 dollarit.

Cage töötab palju – kolme aastaga on ta mänginud kümnes filmis (v.a joonisfilmid), kuid enamikel pole läinud just kõige paremini. Näiteks mullune "Drive Angry" tõi üleilmselt sisse vaid 29 miljonit dollarit.

7. Adam Sandler

Iga makstud dollari pealt toob sisse 6.30 dollarit.

Sandler on üks vähestest näitlejatest, kes võib nõuda 20 miljoni dollarilist palgatšekki, kuid tema filmid pole pooltki nii edukad. Kui "Grown Ups" oli kinohitt, siis "Jack and Jill" kukkus pigem läbi.

8. Denzel Washington

Iga makstud dollari pealt toob sisse 6.30 dollarit.

Washingtoni filmidel läheb kinodes hästi, ent tema palgatšekk on ka äraütlemata suur ja ei õigusta end sageli.

9. Ben Stiller

Iga makstud dollari pealt toob sisse 6.50 dollarit.

Nagu ka Sandler, on Stilleri puhul üldjuhul edu garanteeritud, ent koomik teenib ühe filmi tegemise pealt tohutuid summasid. Näiteks 2011. aasta "Tower Heist" teenis tuli 153 miljonit dollarit. Filmi eelarve oli 75 miljonit dollarit ning Stilleri palgatšekk pea sama suur.

10. Sarah Jessica Parker

Iga makstud dollari pealt toob sisse 7 dollarit.

Kuniks Parker tegi sarja "Sex and the City" oli tema kopsakas teenistus õigustatud, sest raha voolas ojadena sisse. Teine lugu on aga filmidega. 2011. aasta "I Don't Know How She Does It" läks maksma 25 miljonit, kuid teenis tagasi vaid 30 miljonit dollarit.