EMA: Lauljatar Sofia Rubina-Hunter tõi pisitütar Naima ilmale 18. oktoobril. Foto: Arno Saar
Inimesed
6. detsember 2012, 06:57

Sofia Rubina värskes emarollis: "Vapustav on vaadata, kuidas laps kasvab!" (13)

"Elu on hoopis teistsugune! Meil on väga huvitav, põnev on proovida ennast teises rollis – olla ema," naerab lauljatar Sofia Rubina-Hunter (27), kes tõi 18. oktoobril ilmale pisitütar Naima. Lauljatar tunnistab, et talle väga meeldib kodus olla.

Mais abiellunud ja nüüd emaks saanud Sofial on alanud uus elu. Praegu on Sofia Rubina-Hunteri ja tema abikaasa Jason Hunteri (28) kodu rohkem Tartus, vaid kontsertide pärast tuleb mõnikord Tallinnas käia. "Tahtsime midagi rahulikumat ja kolisime mõneks ajaks Tartusse, aga kindlasti mitte kauaks," märgib värske ema, kes pisitütre kõrvalt natuke ka lauljatööd teeb.

Ta avaldab, et kartis esialgu, et lapsega on hulga raskem, sest laste päevad on ju iga kord erinevad. "Aga tundub, et Naima on väga stabiilne ja teab, mida tahab. Kõik need protsessid, millest raamatuteski kirjutatakse – tuleb välja, et nii see käibki ja nii nad kasvavadki ja teevad oma esimesi saavutusi," räägib Sofia, et reaalsus osutus kardetust tagasihoidlikumaks.

Sünnituse juures viibis ka tema abikaasa ning see möödus lauljatari sõnul hästi ja üsna kiirelt. Nime Naima sai tütar ühe saksofonisti kirjutatud džässloo järgi, mis nii talle kui ka tema mehele väga meeldib.

Lauljatar lisab, et tegelikult ta ei valmistanudki ennast lapse sünniks kuidagi eriliselt ette. "Mõtlesin, et nii nagu on, nii on. Kuna me mehega väga toetame teineteist, siis meie jaoks kujunes asi nii, et õpime ise koos oma lapsega," kirjeldab Sofia.

Noor ema ütleb, et nõuandjaks kipuvad väga paljud: kuidas on vaja ja mida tuleb teha. "Aga minu meelest ikka ema ise otsustab – ta näeb oma last ja saab aru, mida talle täpselt vaja on."

Sofia elurütm on siiski segi paiskunud – tema hommik algab kell 12 öösel ja õhtu saabub kell 8 hommikul. "Öösel ma ei maga ja päeval magan – kõik on pea peale pööratud," naerab endiselt energiline Sofia.

Väike tore tütreke Naima tegi Sofia sõnul just eelmisel nädalal oma esimese naeratuse. "Ta naeratas mulle suure suuga! Vapustav on vaadata, kuidas ta kasvab," rõõmustab ema Sofia ning lisab, et tervisega on neil kõik korras. "See ongi kõige tähtsam, sest meie, emad, muretseme ju kogu aeg iga asja pärast – ka siis, kui tegelikult tundub, et hetkel ei olegi muretsemiseks põhjust!" on naine õnnelik.

Hoolitsevad beebi eest mehega võrdselt

Lapse isal on kõik samad ülesanded mis emalgi. "50 ja 50 protsenti, võrdselt teeme meie lapse elu paremaks. Me oleme mõlemad muusikud ja meil on väga vaba graafik," ütleb Sofia, et kõik on tasakaalus.

Ehkki beebi pole veel kahekuunegi, käib lauljatar ka esinemas. Sofia teatab heatujuliselt, et lapse kõrvalt esinemas käia ei olegi üldse keeruline. "Ma ei võta endale liiga palju koormust. Valin selle, mida ma tahan teha."

Detsembris on tal kaks suuremat kontserti: üks on "Tribute to Whitney Houston", aga 20. detsembri kontserdi ühes džässiklubis pühendasid nad mehega hoopiski Naimale.

Aastavahetusel esineb Sofia Estonia kontserdisaalis. "Valisin endale toredamad tööd ja hetkel tundub see väga õige – saan nii lapsega kodus olla kui ka esinemas käia, sest seegi on minu jaoks väga tähtis. Ma ei tunne ennast hästi, kui ma ei esine," tunnistab Sofia.