ÕNNEKS PIISAB VÄHESEST: Lähedased teavad, et kui Vollil on, mida jagada, siis ta ka jagab – kas või viimase annab ära. Haigete aitamiseks kasutab Volli omaloodud pudelikestesse villitavat imeravimit: Maajõudu. Ta on sellega ravitsenud tuhandeid. Foto: Aldo Luud
Inimesed
5. detsember 2012, 06:58

Tervendaja Volli hädalisi nende kodudesse ravima enam ei sõida (110)

Seitse aastat on Volli tasuta tööd teinud: lõviosa teenistusest on kulunud bensiinile

"Mul kargas hing täis, kui üks prouake mulle kell kaheksa õhtul käratas – olin just viimase töö lõpetanud –, et kuhu ma täna jäin: ma pean teda ravima, see on minu kohus! Või muidu ta kaebab," meenutab tervendaja Volli hiljutist telefonikõnet. Ohates, et tema ei pea midagi tegema. Teda on üks ja kõigile ei jätku. Ise tahaks ju ka ellu jääda.

Eesti tuntuim ravitseja, tervendaja Volli peaks olema rikas poiss. Aga pole seda.

Kui Volli (passi järgi Vladimir Jelisejev) mõni päev tagasi bensiiniarved sirgeks silus ja numbrid kokku liitis, tegi ta süda tugeva jonksu. "Seitse aastat olen teinud heategevust, sõitnud maha ligemale 500 000 kilomeetrit, ravinud inimesi Petserimaa veerekesest Saaremaani," ohkab Volli, et kogu teenistus on kulunud peamiselt bensiinile ja autoosade ostmiseks.

Justkui sellest tõest oleks veel vähe, jooksis nädala sees mobiilile korraga viis vihast kõnet: lubasite tulla Jõgevale... Otepääle... Pärnusse.

"Volli ei ole pereeluks loodud, ta elab teistele"

Kaastundlik ja enamasti liigagi abivalmis tervendaja on nüüd revolutsiooniliselt meelestatud. Lõpp sellele rallitamisele. Janusel olgu omal jalad. Või rattad. Edaspidi jäävad ära need lõputud sõidud, kus hommikul viib Volli tee Tallinnast Pärnusse, õhtul on mees Võrus ja ööseks jõuab Polli – et hommikul kella viieks tagasi Tallinna saabuda.

Üks klient, kes Vollit telesaates silmanud, tundis ravitsejaga kohtudes tõsist muret – mees näeb näost halb välja, mingu heaga arsti juurde, äkki vajab süda turgutamist.

Süda on Vollil tõepoolest korrast ära. Ehk siis: liiga hea praeguses karmis elus hakkamasaamiseks. Tema abivalmidust on ka ära kasutatud, kuigi enamasti tullakse Volli juurde ikkagi suure murega – siis, kui inimene on tunnistatud ravimatult haigeks.

Margit Mikk-Sokk sai äsja kaante vahele Vollist vestva teose "Kingin sulle tervist", kus räägivad väga ausalt oma kooselust Volliga tema jaoks kaks olulist ja armastatud naist.

"Volli ei ole pereeluks loodud, ta elab teistele. Ta ei saaks muidu ravida, kui see nii ei oleks," tunnistab Volli esimene abikaasa ja kolme tütre ema, soe ja arukas Alvi. Volliga koos mitu puuda soola söönud naine teab, et Volli kõrval olles peab jääma väga rahulikuks ja laskma mehel elada oma elu.

Eva on Volli elus saatuslik naine: noor, ilus ja temperamentne. Kuigi ka see kooselu lagunes, on naisel ja mehe ühendavaks lüliks 12aastane Marieth, kes on oma eriliste võimete poolest täielikult issitütar.

Vollist räägib Eva nii: "Tervendamine on tema missioon. Ta on rahutu hing, ei suuda olla paigal. Tema saabki oma elujõu tegutsedes ja andes, ta vajab vabadust, ruumi ja õhku, et teha seda, mida ta parasjagu teha tahab. Tal on raske panna ennast süsteemi."

"Volli juurde tullakse tagasi ka aastate pärast!"

Volli hoolitseb talle omasel moel väga oma mõlema pere eest. Kõik peavad olema hoitud ja toidetud ning tema piiritut südameheadust saavad eelkõige tunda tema lapsed.

Margit Mikk-Sokk peab Volli raamatu suurimaks väärtuseks haaravaid ja isiklikke lugusid, mida räägivad tervendajaga lähemalt kokkupuutunud: "Need on väga vahetud, avameelsed ja liigutavad pihtimused. Selle raamatu muudavad eriliseks – peale kuulsuste – tavaliste inimeste erilised lood. Nende siirus ja sügavus. See on reality raamat meie Eestimaa inimestest. Eesti on nii väike, et raamatut lugedes võid avastada oma naabri või oma küla inimese loo."

Teosesse on koondanud 13 inimese tervenemise lugu ehk imed elust enesest. Autori sõnul on Vollil olnud nii palju patsiente, et nendest võiks kirjutada kümneid raamatuid: "On veel palju rääkimata lugusid ja põnevaid elusaatusi."

Kas vähemalt ühe raamatu annaks kirjutada nende inimeste lugudest, kes on pidanud tervendaja võimetes pettuma ja pole loodetud abi saanud? "Ütleksin neile nii nagu Marko Reikop mulle raamatusse intervjuud andes ütles – ei ole kedagi, kes suudaks aidata kõiki ja kõige vastu. Igaühele see ei mõju. Aga ta mõjub väga paljudele ja väga paljud saavad abi." Margit Mikk-Sokk on kindel, et inimesed ei käiks Volli juures, kui tööl poleks mõju. Pealegi – rahulolev inimene räägib oma rõõmust kahele sõbrale, rahulolematu oma murest kümnele.

"Sellel alal ei oleks võimalik tegutseda nii palju aastaid, kui võimeid ei oleks," arutleb Margit Mikk-Sokk. "Inimesed ütleksid, et see on jama. Võid ju reklaamida end, aga kui viis esimest on ära käinud ja su töö ei mõju, siis viis järgmist enam ei tule. Aga Volli juurde tulevad inimesed ka aastate pärast tagasi."

Kuidas seletada tervendamiseimet neile, kes tervendajatesse ei usu? Kes arvavad, et kõik, millega ravitsejad tegelevad, on surra-murra, soolapuhujate mesijutt, kerge raha teenimise võimalus?

Margit Mikk-Sokk arutleb, et iseenesest on keeruline eristada soolapuhujaid tõeliste võimetega inimestest. "Tervendaja kuulsus tekib aastatega ja selleks tuleb end tegudega tõestada. Volli on ainus Eesti ravitseja, kes on saanud Tema Pühaduse Paavst Benedictus XVI õnnistuskirja ja teisi diplomeid ning aumärke." Mikk-Sokk soovitab kontrollida tervendajate taustu, enne kui nende poole pöörduda. "Aga lihtsalt lahmida, nagu oleks kõik petised, ei tasu."

Samas kinnitab Margit Mikk-Sokk, et mitu raamatu jaoks intervjuu andnut olid enne isiklikku positiivset kogemust täielikud skeptikud ega uskunud üldse mingisugusesse tervendamisse. Kuid läbielatu pani neid teisiti arvama. "On olemas võimetega inimesi ja keegi ei tea kunagi ette, millal just tema võib abi saada," usub Margit Mikk-Sokk.

Margit Mikk-Sokk: "Olen ka ise Vollilt abi saanud"

Miks sündis raamat just tervendaja Vollist?

"Kingin sulle tervist" autor Margit Mikk-Sokk: "Tunnen Vollit mitu aastat, olen ka ise temalt abi saanud. Teadsin oma kogemusest, et tema tuntus põhineb reaalsetel tegudel.

Volli suutis mind raamatu kirjutamise käigus veelgi üllatada. Olin just raamatut lõpetamas, kui saatuse tahtel Volli abi vajasin. Minu äia tervis halvenes järsult. Kiirabi viis ta insuldikahtlusega haiglasse. Leiti, et peas on verevalum, mis takistab vere jõudmist ajju ja tuleb teha operatsioon. Arst ütles, et arvestades patsiendi vanust ja tervislikku seisundit, mis sel hetkel oli väga kehv, võib operatsioonist taastumiseks kuluda kuu või isegi rohkem. Hoiatati komplikatsioonide ohu eest.

Kuna äi on 81aastane ja ta oli haiglasse jõudes väga nõrk, oli perekonna mure suur. Helistasin Vollile, ütlesin et operatsioon on kohe algamas ja küsisin, kas ta saaks aidata. Volli tegi äiale telepaatilise seansi, andis energialaksu, nagu ta ise selle kohta ütleb. Pani ta kopsu tööle, mille tulemusel hakkas vereringe korralikult toimima.

Tänu sellele seansile kõndis äi juba järgmisel päeval probleemideta ringi ja nägi välja nii kosunud ja terve, nagu poleks talle üldse rasket operatsiooni tehtudki. Arst oli nii kiirest taastumisest üllatunud ja paari päeva pärast saadeti patsient haiglast koju.

See oli tõesti lausa uskumatult kiire paranemine. Inimesed olid mulle raamatusse rääkinud imelugusid oma paranemistest, aga kui sa näed seda oma silmaga endale lähedase inimese peal, siis tunnetad seda ikka hoopis teisiti. Mul läksid silmad päris pärani! Minu jaoks oli äia taastumine näide sellest, kuidas meditsiin ja alternatiivmeditsiin suudavad teineteist täiendada."

Tuntud inimesed Volli tervendamisest

Maestro Eri Klas: "Ma ei alahinda meedikute rolli ega kahtle arstide diagnoosi õigsuses, aga peale selle on veel mingid jõud, mis meie üle valitsevad." Dirigent on saanud Vollilt abi mitu korda. Volli aitas maestrol ataki järgselt terveneda ja mõni aeg hiljem vabastas ka valusast kukekannusest.

Aastaid unetuse käes vaevelnud telestaar Marko Reikopil suutis Volli ära hoida insuldi. Positiivse kogemuse toel soovitas Marko tervendajat ka hea sõbra emale, kes pidi minema sapikivioperatsioonile. Ühe seansiga kaotas Volli sapikivi ja operatsioon jäi ära. "Volli on hästi muhe ja jutukas, räägib sulle maad ja ilmad kokku. Aga ta on võimekas. Kui inimesed helistavad ja küsivad minu käest, kas sa julged Vollit soovitada, siis ma alati julgen. Tal on ravitseja võimed." Samas õpetab Reikop – Volli käest tuleb alati küsida, kas ta saab aidata või ei saa.

Saatejuht ja laulja Reet Linna kohtus Volliga seitse aastat tagasi, kui TV3 saade "Nurgakivi" näitas Reeda kodu peal, kuidas puhastatakse elamist mustadest aukudest. Kõigepealt tegi Volli seansi aga Reedale endale: mõjutas energeetiliselt tema nõrka neeru. Pärast seda on Reet Linna tervis korras.

"Ma ei eita kodu energeetilist puhastamist, aga ma pole mingi hull uskuja. Seda võin aga kinnitada, et mul on selles majas erakordselt hea elada. Seal on väga hea aura. Võib-olla on see Volli töö, ma ei tea," jutustab Reet Linna. Allikas: raamat "Kingin sulle tervist".